banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Chp' de değişim seçim sonrasına kaldı

CHP'nin 81 İl Başkanı, bugün parti genel merkezinde Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında bir toplantıda bir araya geldi. İl Başkanları toplantıdan sonra 38. Olağan Kurultay sonrası yapılması planlanan Tüzük Kurultayı'na ilişkin açıklama yaptı.

16 Kasım 2023 Perşembe 11:10
Chp' de değişim seçim sonrasına kaldı
banner291
CHP 'DE DEĞİŞİM SEÇİM SONRASINA KALDI! TÜZÜK KURULTAYI 2024 MAYISTA..

CHP'nin 81 İl Başkanı, bugün parti genel merkezinde Genel Başkan
Özgür Özel başkanlığında bir toplantıda bir araya geldi.
İl Başkanları toplantıdan sonra 38. Olağan Kurultay sonrası
yapılması planlanan Tüzük Kurultayı'na ilişkin açıklama yaptı.
CHP İl Başkanları, 38. Olağan Kurultay sonrası yapılması planlanan Tüzük Kurultayı'yla ilgili; "81 İl Başkanımız, ortak mutabakatla, tüzük değişikliklerinin seçim sürecinde sıkıştırılmış bir takvimle ve dar bir sürede tartışılmasını uygun görmemektedir. İvedi şekilde kurulacak ve derhal çalışmaya başlayacak tüzük komisyonunun, örgütlerimizin de görüşünü alarak kapsamlı bir çalışma yürütmesi ve günümüz ihtiyacını karşılayacak düzenlemelerin Tüzüğümüzde yer bulması için Tüzük Kurultayının 2024 yılı Mayıs sonunda yapılması, yasal sürecin ilk Parti Meclisi toplantısında başlatılması konusunda tavsiye kararı alınmıştır" açıklamasını yaptı.

CHP'nin 81 İl Başkanı, bugün parti genel merkezinde Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında bir toplantıda bir araya geldi. İl Başkanları toplantıdan sonra 38. Olağan Kurultay sonrası yapılması planlanan Tüzük Kurultayı'na ilişkin açıklama yaptı.
İl Başkanlarının yaptığı açıklama şöyle:

"Partimiz Tüzüğünde kapsamlı değişikliklerin yapılması için Tüzük Kurultayımızın toplanması konusu 14/11/2023 tarihinde yapılan İl Başkanları toplantımızda değerlendirilmiştir.
Parti yönetimimiz tarafından Kurultay’dan önce ilan edilen Tüzük Kurultayı ile ilgili yasal süreç o tarihte başlatılmadığından söz konusu tarihte kurultayın yapılmasının teknik olarak mümkün olmadığı görülmüştür. Bugün bir karar alınsa dahi Tüzük Kurultayımızın yapılması en erken Aralık ayının sonuna denk gelecektir. Bilindiği üzere 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere 138 gün kalmıştır. Seçim takvimi 1 Ocak 2024 tarihinde başlayacak, hızla aday belirleme ve propaganda süreçleri yürütülecektir. Tüzüğümüz bu haliyle aday saptamada merkez yoklaması, önseçim ve eğilim yoklaması yöntemlerinin uygulanmasına imkan sağlamaktadır.

Bu konuda İl Başkanlarımızın görüşü alınarak yöntem belirlenmelidir.

81 İl Başkanımız, ortak mutabakatla, tüzük değişikliklerinin seçim sürecinde sıkıştırılmış bir takvimle ve dar bir sürede tartışılmasını uygun görmemektedir.

İvedi şekilde kurulacak ve derhal çalışmaya başlayacak tüzük komisyonunun, örgütlerimizin de görüşünü alarak kapsamlı bir çalışma yürütmesi ve günümüz ihtiyacını karşılayacak düzenlemelerin Tüzüğümüzde yer bulması için Tüzük Kurultayının 2024 yılı Mayıs sonunda yapılması, yasal sürecin ilk Parti Meclisi toplantısında başlatılması konusunda tavsiye kararı alınmıştır.

7. Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve Genel Başkanımız Sn. Özgür Özel’in bu güne dek bahsettiği tüzük değişikliği ile ilgili demokratik vaatlerinin de yeni Tüzüğümüzde yer bulması konusunda fikir birliğine varılmıştır."





beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV