banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
17 Mayıs 2024 Cuma

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

CHP ve MHP çözüm süreci komisyonuna katılmıyor

CHP ve MHP çözüm sürecine dair kurulacak Meclis Araştırma Komisyonuna katılmayacaklarını açıkladılar.

04 Nisan 2013 Perşembe 17:43
CHP ve MHP çözüm süreci komisyonuna katılmıyor
banner266
CHP ve MHP çözüm süreci komisyonuna katılmıyor
CHP ve MHP çözüm sürecine dair kurulacak Meclis Araştırma Komisyonuna katılmayacaklarını açıkladılar.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, çözüm sürecine ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına karşı olduklarını ve kurulması durumunda komisyona üye vermeyeceklerini bildirdi.

BDP'den çözüm komisyonuna destek

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, TBMM'deki çözüm komisyonuna destek vereceklerini açıkladı..

CHP’DE AKİF HAMZAÇEBİ AÇIKLADI
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, AK Parti'nin ''Çözüm Sürecini Değerlendirme Araştırma Komisyonu'' kurulmasına ilişkin önergesinin Anayasaya aykırı olduğunu belirterek, ''CHP, Anayasa ve İçtüzüğün tarif etmediği bir komisyonda yer almayacaktır. İktidar partisinin önergesi İçtüzüğe uygun değildir'' dedi.

Hamzaçebi, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, ''Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu'' adı altında bir komisyonunun kurulmasının açık şekilde Anayasa'ya aykırı olduğunu savundu.

AK Parti'nin verdiği araştırma önergesini değerlendiren Hamzaçebi, şöyle konuştu:

''Sayın grup başkanvekilleri yaptıkları açıklamada, bu komisyonunun adını Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu olarak isimlendirmiştir. Çözüm sürecini değerlendirme adı altında bir komisyonun kurulması, çok açık şekilde Anayasa'ya aykırıdır. Niyet, PKK'lıların silah bırakarak sınır dışına çekilmesini izlemekse, bunun çözümü böyle bu niyeti kamufle edecek bir araştırma komisyonu kurmak değildir. Böyle bir komisyon olamaz. Komisyon bilgi edinmek amacıyla kurulur. Ayrıca Hükümet eğer çözüm süreciyle ilgili kamuoyunu, toplumu, TBMM'yi bilgilendirmek istiyorsa İçtüzük buna imkan veriyor.''

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV