banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
20 Mayıs 2024 Pazartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

CHP'de 3 istifa daha geldi

İzmir'de Kınık, Menderes ve Dikili belediye başkanları CHP'den istifa etti.

12 Şubat 2014 Çarşamba 15:41
CHP'de 3 istifa daha geldi
banner299
CHP'de 3 istifa daha geldi
İzmir'de Kınık, Menderes ve Dikili belediye başkanları CHP'den istifa etti.

İzmir - Kınık Belediye Başkanı Süleyman Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzde 60-70 kamuoyu desteği aldığını, ancakyüzde 13 kamuoyu desteği alan başka bir ismin CHP'den belediye başkan adayı gösterildiğini belirtti.

Gelişmeleri değerlendirerek CHP'den istifa ettiğini söyleyen Kaya, şöyle konuştu:

"Böyle bir süreç yaşandı. Kınık halkı 3. kez aday olmamız konusunda baskı yaptı. Desteğimiz büyüktü ama başka bir aday gösterildi. Halkımız da buna tepki gösterdi. Başka bir partiden aday olmam konusunda baskı yaptılar. Bu nedenle, halkın iradesine saygı duyup Demokrat Parti'den aday olma kararı aldık. İnşallah 1 Nisan'da bu defa Demokrat Parti çatısı altında yine belediye başkanı olacağız."

Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün de CHP'nin belediye başkan adayı belirleme sürecinde yarışma koşulları sunduğunu, ancak buna uyulmadığını savundu.

Aday adaylığı için başvuruda bile bulunmayan birinin belediye başkan adayı olarak gösterildiğini öne süren Özgün, "Bu yöntem Menderes'e yapılmış en büyük hakarettir. Bu davranışı Menderes'e layık görenlerle yan yana durmamak ve bu ayıba ortak olmamak adına istifa ettim" dedi.

Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak da aday belirleme süreci nedeniyle CHP'den istifa kararı aldığını, başka bir partiye geçip geçmeyeceği konusunu da değerlendirdiğini, konuyla ilgili detaylı açıklamayı daha sonra yapacağını dile getirdi.

- "Değişiklik söz konusu değil"

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin de yaptığı yazılı açıklamada, aday adaylığı sürecinin sona erdiğini belirterek, "Artık adaylarımızın etrafında kenetlenme vakti" dedi.

Engin, gösterilen tepkilerin doğal olduğunu ancak bu tepkilerin demokratik haklar sınırında kalması, sona erdirilmesi, partiye zarar verecek noktaya getirilmemesi gerektiğini bildirdi.

Engin, şunları kaydetti:

"Artık adaylarımız kesinleşmiştir ve hem MYK hem de Parti Meclisi kararlarıyla bu sürece son nokta konmuştur. Aday adaylığı sürecinde gösterdikleri faydalı ve seviyeli çalışmaları için tüm arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyor, aynı tavrı adaylarımızı desteklerken de göstereceklerinden zerre kadar şüphe duymuyorum. Bu saatten sonra İzmir'deki belediye başkan adaylarımızda bir değişiklik söz konusu olmayacaktır."
CHP'LİLER AÇLIK GREVİNE BAŞLAYACAK

30 Mart'ta yapılması beklenen yerel seçimler kapsamında CHP'nin İzmir'den aday gösterdiği belediye başkan adaylarına partilileri tarafından tepki sürüyor. CHP Çiğli Belediye Meclis Üyesi Önder Özdemir, kentte belirlenen adayların İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun resti sonrasında gerçekleştiğini öne sürdü. Özdemir, şöyle konuştu: "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kendisine uygun olmadığı ya da geçmişte problem yaşadığı adayları bahane ederek kendi adaylarını sızdırarak basına yansımasına neden oldu. Ayrıca, Kocaoğlu Ankara'ya giderek bir tehditte bulunuyor. Bu tehdit de şöyle, ‘istifa ederim. Ben istifa edersem İzmir'i alamazsın' dediğini öğrendik. Oradaki tansiyon en yükseğe kadar varmıştır.”
GENEL MERKEZ BİLGİ ALDI

Partisinden istifa ettiğini ve akabinde partilileri ile birlikte açlık grevine başladıklarını ifade eden Özdemir; şunları söyledi: "Üç gündür açlık grevindeyiz ama biz demokrasiye açız. Hatta bu uğurda canımızı vermeye razıyız.Bu krizi genel merkez hissetmiş. Diyalogda olduğumuz partidaşlarımız genel sağlık durumlarımıza ilişkin bilgi almışlardır bizden. Hatta bırakmamızı istiyorlar.”
"SAYIMIZ 80'İ GEÇTİ”

Partisinin bir an önce MYK'nın PM'ye sunduğu kararlara geri dönmesi gerektiği çağrısını yapan Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dönmediği takdirde açlık grevlerimiz ölüm oruçlarına dönüşecektir. Bunu da sosyal medya üzerinden deklare ettik. Sayı gitgide artıyor. Başladığımızda sadece bendim. Bir saat içinde bu sayı 8'e ulaştı. İstifa dilekçemin ardından söz konusu rakam 80'i geçti. İl Başkanımız 5 gün süre müsaade etti. Bence 5 dakika durmamalı. Aziz Kocaoğlu istifa edecek MYK aldığı kararı uygulayacak.”

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV