banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
19 Mayıs 2024 Pazar

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

CHP'de sürpriz isimler

CHP Parti Meclisi'ne sunulacak isimler belli oldu.

09 Şubat 2014 Pazar 19:00
CHP'de sürpriz isimler
banner322
CHP'de sürpriz isimler
CHP Parti Meclisi'ne sunulacak isimler belli oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dünkü Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesi toplanan Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) İstanbul’un bazı ilçelerinin belediye başkan adaylarının belirlendiği bölümünde “Beşiktaş” tartışması yaşandı.

Edinilen bilgilere göre CHP istanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül’ün yakın çalışma arkadaşı Tonguç Çoban’ın aday gösterilmek istenmesine bazı genel başkan yardımcıları muhalefet etti. Bu nedenle saat 14.00’de toplanması beklenen Parti Meclisi’nin toplanması iki saat için ertelendi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu da Tonguç Çoban’ın ismini yeniden değerlendirmek amacıyla “Beşiktaş’la ilgili yetkili ben üstleniyorum. PM’nin onayına sunulup sunulmayacağı bir kez daha değerlendireceğim” diyerek tartışmayı sonlandırdı. Çoban tartışmasının sürdüğü dakikalarda ismi Beşiktaş geçen ancak Bakırköy adayı yapılması kararlaştırılan Doç. Dr. Mehmet Karlı’nın “Siyasi etik gereği Bakırköy’den aday olmam doğru olmaz. Ben çekiliyorum” mesajı geldi. Karlı’nın adaylıktan çekilme kararı CHP’nin Kadıköy kararını da etkiledi.

Bakırköy’den aday olan ancak CHP lideri Kılıçdardoğlu’nun isteğiyle Kadıköy’e kaydırılan Bülent Kerimoğlu’nun yeniden Bakırköy’e kaydırılması seçeneği tartışmaya açıldı. Bu yöndeki tartışmalarında sürmesi nedeniyle Kılıçdaroğlu, “Beşiktaş ile birlikte Kadıköy ve Bakırköy ile ilgili son kararı da ben vereceğim” diyerek toplantıyı tamamladı. Toplantının ardından Parti Meclisi toplantısına geçildi.
BEYOĞLU’NA AYLİN KOTİL

Öte yandan MYK’nın onayından geçerek PM üyelerinin onayına sunulmasına karar verilen ilçeler arasında yer alan Beyoğlu’nun belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül’ün eski eşi Aylin Kotil oldu.

Sezgin Tanrıkulu’nun tam destek verdiği eski Genel Başkan Yardımcısı ve PM üyesi Gülseren Onanç’a Beyoğlu için vize çıkmadı.
ŞİŞLİ'YE İNÖNÜ, ÜSKÜDAR'A ÖZKES

Şişli’de İsmet İnönü’nün torunlarından Hayri İnönü, Üsküdar’a milletvekili ve eski müftü İhsan Özkes belediye başkan adayı oldu.
AVCILAR'DA MEVCUT BAŞKAN ADAY GÖSTERİLMEDİ

MYK, Sarıyer’de Şükrü Genç, Çatalca Cem Kara, Ataşehir’de Battal İlgezdi ile “Yola devam” dedi. Maltepe’de İstanbul İl Başkan Yardımcısı Canan Kaftancıoğlu, Kartal’da Hüsnü Süslü, Avcılar’da Handan Toprak aday gösterildi.

CHP’nin Ankara’daki kalelerinden Çankaya’da ise mevcut başkan Bülent Tanık’ın yerine Alper Taşdelen’nin aday gösterilmesi kararlaştırıldı. Ankara’nın Yenimahalle ilçesinin adayı ise değişmedi, Fethi Yaşar yeniden aday oldu. Edirne’de ise Hamdi Sedefçi yerine milletvekili Recep Gürkan; İzmir Buca adayı ise kentin eski belediye başkanlarından Ahmet Piriştina’nın oğlu Levent Piriştina’nın adaylıkları dikkat çeken isimler oldu.
CHP'de İstanbul sarsıntısı

İstanbul adayları, CHP İstanbul'u istifa eşiğine getirdi.

Radikal'in haberine göre Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) bugün Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısında, İstanbul’un ilçelerinde gösterilecek adaylar belirlenirken, bu isimlerden bazıları İstanbul il örgütünü ayağa kaldırdı.

Beşiktaş’a Tonguç Çoban’ın ve Kadıköy’e Dr. Bülent Kerimoğlu’nun aday gösterileceği, Mehmet Karlı’nın Beşiktaş yerine Bakırköy’de listeye konduğu bilgisini alan il yönetimi, acil bir şekilde il binasında toplanma kararı aldı. Mehmet Karlı'nın Bakırköy adaylığını kabul etmediği öğrenildi.

Şu an, Ankara’da bulunan il başkanı hariç, tüm üyeleriyle bir araya gelen il yönetimi, belediye başkan adaylarının kendilerine danışılmadan atanması durumunda, istifa kararı almayı düşünüyor.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV