banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
03 Mayıs 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Davutoğlu: Ambargo Rusya'yı etkiler

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov arasında gerçekleşen görüşmenin önemli olduğunu belirtti.

04 Aralık 2015 Cuma 04:57
Davutoğlu: Ambargo Rusya'yı etkiler
banner266
Davutoğlu: Ambargo Rusya'yı etkiler
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov arasında gerçekleşen görüşmenin önemli olduğunu belirtti.

Milliyeti sonradan belli olan ve Türk hava sahasını ihlal ettiği için Rus uçağının 24 Kasım tarihinde düşürülmesinin ardından gerilen Türk-Rus ilişkilerinde yüz yüze gerçekleşen ilk görüşme olan Çavuşoğlu-Lavrov görüşmesi hakkında açıklama Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan geldi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de iş dünyası temsilcileriyle yaptığı toplantıda konuşan Başbakan Davutoğlu, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Rusya Dışişleri
Bakanı Sergey Lavrov'la görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan ilk intibaları aldığını söyledi. Davutoğlu, "Bu görüşmenin gerçekleşmiş olması önemlidir. Ancak daha önemlisi olan sorunlar ne kadar büyük olursa olsun ve psikolojik boyutlu olan söylem tansiyonu ne kadar yükselmiş olursa olsun Türkiye ve Rusya gibi köklü devlet geleneğine sahip iki ülkenin yetkililerinin bu sorunları yüz yüze konuşarak çözecek iradeyi göstermeleridir. Bir kez daha bu vesileyle Bakü'den de bu mesajı vermenin önemli olduğuna inanarak ifade ediyorum, Türkiye-Rusya ilişkileri hem iki ülke için önemlidir, hem de Balkanlar, Kafkaslar, Orta Asya ve bahsettiğim Asya-Avrupa bağlantıları itibarıyla da ve bu çevre bölgelerde barış itibarıyla da büyük bir önem taşıyor” dedi.

"DIŞ POLİTİKAMIZI İLKELER ÜZERİNE OTURTMUŞ BİR İKTİDARIZ”

Başbakan Davutoğlu sözlerine şu cümlelerle devam etti:

"Biz bütün dış politikamızı ilkeler üzerine oturtmuş bir iktidarız. Sınır güvenliğimizi, kara sınırlarımızı, deniz sahamızı korumak konusundaki irademizden hiçbir şekilde taviz vermeyeceğimizi bir kez daha burada ifade etmek isterim. Suriye konusunda da en fazla etkilenen ülke olarak, Suriye'de olan bitenden doğrudan etkilenen ve 2 milyon 200 bini aşkın Suriyeliyi misafir eden bir ülke olarak Suriye konusunda söz sahibi olan ve söz söyleme hakkına sahip olan ülkelerin de başında geldiğimize inanıyoruz. Eğer bir ülkenin nüfusunun yüzde 15'i bir başka ülkede yaşıyorsa, o ülkenin bu nüfusun geldiği ülke hakkında görüş beyan etme, fikir beyan etme, o ülkenin geleceğiyle ilgilenme hakkı diğer ülkelerden çok daha
fazladır. Biz hem kendi sınırımızı koruma babında hem de Suriyeli kardeşlerimizin geleceğini barış içinde inşa etme bağlamında da bu bölgenin asli unsuru, asli ülkesi olarak ilgilenmeye devam edeceğiz.”

"RUSYA'YLA İLETİŞİM KANALLARINI AÇIK TUTACAĞIZ”

Suriye'de DEAŞ'e karşı gittikçe artan sayıda koalisyon unsurlarının hava operasyonları yaptığını ifade eden Davutoğlu, "Rusya da ayrı bir hat üzerinde İran'la birlikte operasyonlar yapıyor. Bu derece karmaşık bir operasyon silsilesinin olduğu yerde işte geçtiğimiz hafta yaşadığımız gibi olayların yaşanması da koordinasyon olmaması halinde kaçınılmaz hale geliyor. O zaman oturup Rusya'ya bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için konuşmamız gerektiğine inanıyoruz. Ama konuşmak karşılıklı argümanlarla, sağlam, rasyonel bir zeminde birbirine hitap etmekle olur. Hiç olmamış olayları, hiç olmamış bağlantıları hakaretamiz bir üslupla Türkiye'ye yakıştırarak konuşma yöntemi çözüm oluşturucu bir yöntem değil. Biz Rusya'yla iletişim kanallarını açık tutmaya devam edeceğiz. Kafkasya'da ve Balkanlar, Karadeniz'de, Orta Asya'da kalıcı barış ve istikrarın olabilmesi için de Rusya'nın yapacağı katkının önemine de inanarak iletişim kanallarını daima açık tutacağız. Ama şu da bilinmelidir ki Türkiye'ye dönük hangi ülke ekonomik ambargo uygularsa uygulasın, ekonomik ambargolar nihai kertede döner ve bu ambargoları uygulayanları, o ambargoların uygulandığı ülkeden daha fazla etkilemeye başlar. Onun için şimdi rasyonel düşünme vaktidir, soğukkanlı düşünme vaktidir. Bu çerçevede de iş dünyamızın Rusya-Türkiye ilişkilerinde ortaya çıkan gerilimden etkilenmemesi için her tedbiri alacağımızı bir kere daha ifade ediyorum. Hiçbir ülkedeki işadamımızın bu ilişkilerin etkisinden tereddüt ve tedirginlik duymalarını gerektirecek bir durum söz konusu değildir. Ümit ederiz ki bu ilişkiler tekrar doğru bir hat üzerinde ilerlemeye devam eder” dedi.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV