banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
14 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Davutoğlu'ndan anayasa çağrısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nda konuştu.

17 Şubat 2016 Çarşamba 14:16
Davutoğlu'ndan anayasa çağrısı
banner267
Davutoğlu'ndan anayasa çağrısı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nda konuştu.

Başbakan, partilere yeni anayasa çalışmaları için çağrıda bulundu. Davutoğlu, CHP'nin anayasa uzlaşma komisyonundan çekilmesini değerlendirdi.

Anayasa görüşmelerinde ön şart sunulmaması gerektiğini ifade eden Davutoğlu, "Şu konu masada olsun ya da olmasın demedik. Bu nedenle dünkü gelişmeden sonra yaptığımız değerlendirmeyle bu çalışmaların devamı mahiyetinde AK Parti olarak ekibimizle birlikte komisyonda yer almaya devam edeceğimizi ifade ettik" dedi.



İşte konuşmasından satır başları:

Demokrasimiz bugün bizim en büyük gücümüz. Demokratikleşme yönündeki adımları güçlendireceğiz. Düşünce özgürlüğünü sınırlayan her türlü yaklaşımın karşısındayız. Düşünce özgürlüğünün olmadığı alanda bilimsel gelişmenin olmayacağının bilincindeyiz. 12 Eylül döneminde öğrenci, 28 Şubat'ta öğretim görevlisiydik. O dönemki tecrübelerden sonra bilimsel hayatı teşvik edecek düşünce özgürlüğü olmalı. Hükümeti kurar kurmaz, siyasi parti liderlerini ziyaret ederek sivil bir Anayasa'nın yapılması gerektiğini anlattık.

Hiç kimse bir diğerine konu dikte etmemeli. Bir kez daha bütün siyasi partilere bu çalışmaların devamı dahilinde çağrıda bulunuyorum. Her ne surette olursa olsun biz her şeyi tartışabilmeliyiz.


Sayın Meclis Başkanımızdan da başlattığı bu güzel teşebbüsü devam ettirme yönünde iradesini sürdürmesini rica ediyorum.

Çevre bölgesinde yaşanan krizler Türkiye'yi tam anlamıyla cazibe merkezi haline getirmiş durumda. Birçok bilim adamı, düşünür Türkiye'de yaşamayı büyük bir avantaj olarak görmekte. Bütün illerimizde üniversiteler kurduk. Türkiye fikir, düşünce, bilimsel özgürlüğün tahkim edildiği yeni dönemi 2002'den bu yana yaşamıştır.

Demokrasimiz bizim en büyük gücümüzdür. Demokrasimizi güçlendirmemiz bağlamında bundan sonra da demokratikleştirme adımlarımızı hızlandıracağız, reform çabalarına öncülük edeceğiz. Düşünce özgürlüğünü sınırlayan her türlü yaklaşımın karşısındayız. Eleştiri özgürlüğü olmayan ortamlarda bilimsel düşüncenin olması mümkün değildir. Sivil Anayasa'nın gerçekleşmesine büyük önem veriyoruz. 12 Eylül döneminde bizler öğrenciydik, 28 Şubat'ta öğretim üyesiydik. Askeri şartların, terörün nasıl bir olumsuzluğa sahne olduğunu önce bilim adamları yaşadı.

Anayasa çalışmalarının yeniden başlaması için parti liderlerine çağrıda bulunan Meclis Başkanı Kahraman, CHP'nin çekilmesinin ardından çalışmalara 3 parti ile de devam edilebileceğini söyledi.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV