banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
16 Mayıs 2024 Perşembe

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Erdoğan, Obama ile görüştü

Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile Suriye'yi konuştu.

31 Temmuz 2012 Salı 02:21
Erdoğan, Obama ile görüştü
banner263
Erdoğan, Obama ile görüştü
Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile Suriye'yi konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki son gelişmelerle ilgili ABD Başkanı Barack Obama'yı telefonla aradı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın, telefon görüşmesinde, Suriye'de demokratik bir geçiş sürecini desteklemek için ABD ve Türkiye'nin birlikte çalışması için yetkililerin yakın temas halinde olmalarını kararlaştırdıkları bildirildi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Erdoğan ile ABD Başkanı Obama arasında bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştiği belirtildi.

Görüşmede, Beşşar Esad'ın yönetimden ayrılması ve Suriye halkının meşru taleplerinin karşılanması da dahil Suriye'deki siyasi geçiş sürecini hızlandırmaya yönelik çabaların koordinasyonunun ele alındığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''İki lider, son olarak Halep'te de görüldüğü üzere, Suriye rejiminin kendi halkını hedef alan saldırılarından ve rejimin vahşeti yüzünden Suriye'de insani koşulların kötüleşmesinden giderek daha fazla endişe duyduklarını ifade etmişlerdir.

Başbakan Erdoğan ve Başkan Obama, ülkelerinde yerlerinden edilen, Türkiye'ye ve komşu ülkelere kaçmak zorunda kalan Suriyelilere yardıma yönelik çabaları koordine etme konusunda da mutabık kalmışlardır.

İki lider, Suriye'de demokratik bir geçiş sürecini desteklemek için ABD ve Türkiye'nin birlikte çalışması için yetkililerin yakın temas halinde olmalarını kararlaştırmışlardır.

Başbakan Erdoğan, görüşme sırasında, Colorado'da yaşanan trajedide hayatlarını kaybedenler için taziye dileklerini de iletmiştir.''

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV