banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
17 Mayıs 2024 Cuma

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Erdoğan'ın hapiste olması lazım

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MGK kararlarına ilişkin, “Ortaya çıkan belge Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ikili oynadığını gösteren bir belge.

30 Kasım 2013 Cumartesi 14:56
Erdoğan'ın hapiste olması lazım
banner299
'Erdoğan'ın hapiste olması lazım'
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MGK kararlarına ilişkin, “Ortaya çıkan belge Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ikili oynadığını gösteren bir belge. Biz Erdoğan’dan öncelikle bir açıklama bekliyoruz. Neden yapmıyor, yapacağı her açıklamanın yalanlanacağını o da biliyor. Üstelik belgeyle yalanlanacağını biliyor. O nedenle konuşmamayı tercih ediyor” dedi. Kılıçdaroğlu, “Ergenekon Davası çökmüştür, Balyoz Davası çökmüştür. Eğer orada yargılananlar, bugün hapiste olanlar o belgelere dayanarak yapıldıysa ki öyle oldu o zaman bu belgeye dayanarak da başta Erdoğan olmak üzere hepsinin içeride olması lazım. Aynı yol, aynı mantık” iddiasında bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’ye giderken İstanbul Atatürk Havaalanı’nda basın toplantısı düzenledi. ABD ziyaretiyle ilgili bilgi veren CHP Genel Başkanı, gazetecilerin de sorularını yanıtladı.

Ziyaretine ilişkin bilgi veren CHP Genel Başkanı, “Türkiye’nin sadece iktidar partisinden ibaret olmadığını ve iktidara talip olan CHP’nin Türkiye’yi bölgesini ve dünyayı ilgilendiren bütün konularda gelişmiş değerlendirmeleri ve planları olduğunu anlatmaktır, Tıpkı Paris, Londra, Brüksel, Pekin, Bağdat ve Mısır’da yaptığımız gibi. Bu bağlamda tam demokrasi ve özgürlükler, sorumlu ve istikrar üreten bir dış politikayla güçlü bir ekonomiyle CHP iktidarında nasıl ulaşılacağını ayrıntıları ile ifade edeceğiz. Temaslarımızın ağırlığını Kongre üyeleriyle yapacağımız görüşmeler oluşturacaktır. Ayrıca üç ayrı düşünce kuruluşu ve John Hopkins Üniversitesinde konuşmalarım olacaktır. Türkiye Amerikan iş çevreleriyle, Amerika’daki Türk toplumu ile ve Türk Amerikan bilim insanlarıyla ayrıca bir araya geleceğiz. Amerikan siyasetinde ve toplumsal hayatında önemli bir yer tutan Yahudi kuruluşlarıyla da toplantımız olacaktır. Bu süreçte Wall Street Journal, Washington Post gazeteleri yönetimleriyle de bir araya geleceğim. Ziyaretimizin son gününde Ulusal Basın Kulübü Binasında bir basın toplantısı düzenleyeceğim. Sonuç olarak ziyaretimizin amacı, önemli bir müttefikimiz olan ABD Kongre, düşünce kuruluşları, iş çevreleri ve medya kuruluşlarına CHP’nin hedef ve vizyonunu anlatarak karşılıklı saygı temelinde birbirimizi tanımamızı sağlamaktır. CHP olarak ABD ile karşılıklı saygı, ortak değer ve çıkarlara dayalı eşitlik temelinde sürdürülebilir sağlam ve sağlıklı bir ilişki istediğimizi kendilerine anlatacağız.

Bugüne kadar gerek Avrupa’ya gerek komşu ülkelere hangi amaçla gittiysek Amerika’ya da aynı amaçla gidiyoruz. Türkiye için halkımız için halkımızın geleceği için gidiyoruz.”

SORULAR

2004 MGK kararlarına ilişkin bir soruya CHP lideri şu yanıtı verdi:

Ortaya çıkan belge Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ikili oynadığını gösteren bir belge. 2004’de MGK bir karar alıyor. Oturup oy birliğiyle bunların, kararların tümü imzalanıyor. Olay kamuoyuna yansıdıktan sonra ilk tepkiler yine AKP çevrelerinden geldi, o günün şartları zordu, mecburen imzaladık, imzaladık ama gereğini yapmadık, herhalde birisi de çıkıp yarın öbür gün imzaladım ama neyi imzaladığımı bilmiyorum da diyebilir. İşin gerçeği şu; Sayın Erdoğan’ın bu konuda konuşmasını bekliyorum. O belgeye hangi gerekçe ile imza attın. Okuyarak mı imza attı, okumadan mı imza attı?

Biz Erdoğan’dan öncelikle bir açıklama bekliyoruz. Neden yapmıyor, yapacağı her açıklamanın yalanlanacağını o da biliyor. Üstelik belgeyle yalanlanacağını biliyor. O nedenle konuşmamayı tercih ediyor.

Ergenekon Davası çökmüştür, Balyoz Davası çökmüştür. Eğer orada yargılananlar, bugün hapiste olanlar o belgelere dayanarak yapıldıysa ki öyle oldu o zaman bu belgeye dayanarak da başta Erdoğan olmak üzere hepsinin içeride olması lazım. Aynı yol, aynı mantık.”
Odatv

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV