
Gürsel Tekin bu iddiaya ne diyecek?
Gürsel Tekin, CHP'nin oy vermediğini iddia etmişti ama meclis kararına göre CHP de Gezi Parki Projesi'ne destek vermiş.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemcilere destek vermişti.
Burada Gürsel Tekin kendisine “CHP Taksim projesine onay verdi mi?" diye soran Sırrı Süreyya Önder’e “CHP’de buradaki yapılaşmayla ilgili bir tek oy verildiği tespit edilsin, ben siyaseti bırakırım" demişti.
CHP'Lİ ÜYELERİN BİRİ DEĞİL TAMAMI OYLAMAYA DESTEK VERMİŞ
16 Eylül 2011'de İstanbul Belediye Meclisi'ne sunulan ve Taksim projesini de içine alan kararın oy birliği ile kabul edildiği ortaya çıktı.
Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi ile ilgili koruma amaçlı 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama planı tadilatı, 2011 yılı Eylül Ayı Meclis toplantısının son birleşiminde oy birliği ile kabul edilmişti.
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri’nin oy birliği ile kabul ettiği proje, Taksim Meydanı’nın bugün Gürsel Tekin’in eylem yaptığı ve “ispatlanırsa siyaseti bırakırım” restini çektiği Gezi Parkı'nın yıkılarak bütünleşmesini öngörüyor. Projeye CHP'li üyelerin tamamı imza atarken, CHP Grubu adına Grup Başkanvekili Fahrettin Kayhan’ın oy birliği ile kabul edilen raporun oylamasından önce, projeyi hazırlayanlara teşekkür edip İstanbul’un lehine olan projelere desteklerini sürdüreceklerini belirttiği de ortaya çıktı.
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!