banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
20 Mayıs 2024 Pazartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

İstanbul'a 3 Özel Yetkili Mahkeme Daha

CHP Ergenekon sanıklarının yargılandığı özel yetkili mahkemelerin kaldırılması için hükümete baskı yaparken,

16 Temmuz 2011 Cumartesi 20:36
İstanbul'a 3 Özel Yetkili Mahkeme Daha
banner266
İstanbul'a 3 Özel Yetkili Mahkeme Daha
CHP Ergenekon sanıklarının yargılandığı özel yetkili mahkemelerin kaldırılması için hükümete baskı yaparken, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) İstanbul'a üç yeni özel yetkili mahkeme daha kurdu.


Yeni faaliyete geçirilen İstanbul 15, 16 ve 17. ağır ceza mahkemelerine başkan ataması da yapıldı. Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy davalarının görüldüğü mahkemeler gibi CMK 250 kapsamındaki çete, darbe, organize suç örgütü gibi davalara bakmak üzere özel yetkili olarak kurulan mahkemelerin yeni gelen işlere bakmalarına da karar verildi.

Bu nedenle yargı çevrelerinde üç yeni özel yetkili mahkemede Ergenekon benzeri yeni ve büyük davaların başlayacağı iddia edildi. Bu üç yeni özel yetkili mahkemenin dava sayısı diğerlerine eşitlenene kadar mevcut özel yetkili mahkemelere dosya verilmeyecek.

Yeni mahkemelerin başkanları

HSYK, İstanbul Adliyesi’nde görevli 227 hâkime ilişkin müstemir yetki kararnamesi yayımladı. Buna göre İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Ali Alçık, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Resul Çakır ve İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Gökmen Demircan yetkilendirildi. Resul Çakır, son olarak adı Hava Kuvvetleri Komutanlığı için geçen Orgeneral Bilgin Balanlı’nın Balyoz soruşturması kapsamında “Darbe teşebbüsü” iddiasıyla tutuklanmasına karar vermişti.

Çakır, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Mehmet Haberal’ın dava açıp tazminat kazandığı hâkimlerden biri. Yasa değişikliğiyle bu tazminat davaları Hazine’ye yönlendirilmişti. Balyoz Planı davasına bakan mahkemenin üyesi olan Ali Alçık, heyete başkanlık da yapıyordu. Demircan ise Ergenekon davasına bakan mahkemenin üyesiydi.

Eminağaoğlu sulh cezaya

HSYK İstanbul 32, 33 ve 34. sulh ceza mahkemelerinin faaliyete geçirilmesine, yeni gelecek işlerin bu mahkemelere verilmesine de karar verdi. Adli yargı yaz kararnamesiyle Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevinden alınan Ömer Faruk Eminağaoğlu da yeni kurulan İstanbul 34. Sulh Ceza Hâkimi olarak yetkilendirildi.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Anahtar Kelimeler: Daha3 ÖzelYetkili Mahkeme

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV