banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
19 Mayıs 2024 Pazar

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

İşte CHP'nin 'yemin' kararı

Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın tahliye edilmemesi üzerine CHP Meclis'te yemin etmeme kararı aldı.

28 Haziran 2011 Salı 14:26
İşte CHP'nin 'yemin' kararı
banner291
İşte CHP'nin 'yemin' kararı
Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın tahliye edilmemesi üzerine CHP Meclis'te yemin etmeme kararı aldı.


CHP TBMM grup toplantısı sona erdi. CHP'nin tavrına ilişkin verilen kararın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanması bekleniyor.

Bu arada edinilen bilgiye göre, CHP milletvekilleri Meclis'e girecek ancak, yemin etmeyecek. CHP'den yemin edecek tek milletvekili en yaşlı üye sıfatıyla Meclis'i açacak Oktay Ekşi olacak.

Kararı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu açıklıyor:

Bu sabah MYK üyesi arkadaşlarla genel merkezde bir araya geldik. Ardından ilk grup toplantısını yaptık. MYK ve Meclis grubu hukukun üstünlüğü demokrasi v einsan haklarını koruma kararlığını ortaya koydu.

2002 yılında demokrasi millet iradesi seçme ve seçilme hakkının savunucusu olarak milletvekili olamayan Başbakan Erdoğan'ın millektvekili olmasına katkı sağlamışsa bugün de aynı durumda bulunan arkadaşlarımısın yemin etmelerini bizimle aynı sıralara oturmalarını istiyoruz.

CHP olarak milletvekili seçilmiş hiçbir arkadaşımız için ek ayrıcalık dokunulmazlık istemiyoruz. Yargılanmasınlar da demiyoruz. Af talebimizde yok. Mahkum olmamış seçilme engeli olmayan savcılık YSK'dan vekil olabilir diye temiz oylarla seçilmiş, milletvekillikleri onaylanmış mazbata almış arkadaşlarımızın yemin etmeme hakkının gasp edilmesine karşı çıkıyoruz.

Bizim bu duruşumuz seçmene ve onun oyuna ve onun iradesine duyduğumuz saygının gereğidir. Tahliye etmemek içinh 9 sayfa gerekçe yazan yargı arayışına hayır diyoruz.
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV