banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

MEVDUAT 23,8 TL ARTTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yeni Ekonomi Programı" ve küresel gelişmeleri canlı yayında değerlendiriyor.

25 Aralık 2021 Cumartesi 13:56
MEVDUAT 23,8 TL ARTTI
banner321
MEVDUAT 23,8 TL ARTTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yeni Ekonomi Programı" ve küresel gelişmeleri canlı yayında değerlendiriyor.

Jeep Servisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Öncelikle son gelişme, bütün vatandaşlarımızın Türk Lirası'na güvenmesi gerektiğini gösteriyor. Bir Trabzonlu vatandaşımızın Türk Lirası'na yönelik, 'Kaybettim ama Türk Lirası'na değdi' dedi. Bu güzel bir gelişme. Türk Lirası gücünü, finansal altyapımızın sağlamlığından alıyor. Ana muhalefet ve yavruları, TL'yi bir kenara koyup dolara ve avroya endekslenmek istiyorlar. Asgari ücrete varıncaya kadar doları baz alıyorlar. Bu çok ciddi bir yanlış. Merkez Bankası'nda başkanlık yapmış bir insanın 'Buradan taviz vermeyin. TL yine değer kaybedecektir' demesi çok yanlış. Geri adım atmaya kalktı ama onu bu millet yutmaz.

Son dönemde özellikle yurt içi ve yurt dışı bu tür hareketler, rasyonel olmayan hareketlenmelerdir. Biz bu algıyı bozmuş olduk. Vatandaşımız da hızlı bir şekilde TL'ye geçti. Vatandaşımızın dolarını bozdurması parasına olan güvenin en önemli göstergesiydi.

Türk lirası mevduatlar saat 15.00 itibarıyla 23,8 milyar liranın üzerinde arttı ve ivmelenerek artmaya devam ediyor. Sabırla yola devam etmekte fayda var. Amacımız yatırımcı sanayici ve tasarruf sahibi vatandaşlarımız için kur oynaklığını azaltmak ve TL'ye itibar katmaktır. Kur seviyesi, olması gereken seviyeye kendisi gelecektir. Daha iyi olacak, acele etmiyoruz. Bir ara 10'un da altına düştü. Şu ara 11 civarında sanıyorum. Bu istikrarlı bir şekilde, gerekli dayanışmalar ve bizlerin de katkılarıyla bunu yerli yerine oturtacağız. Sabırla yola devam etmekte fayda var.





Ana muhalefetin bunların gerçekçi bir yaklaşımları hiç oldu mu? Olmadı. Bay Kemal her alanda olduğu gibi ekonomi alanında yalanlarına devam ediyor. Vatandaş şu anda iki garantiye sahip: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İki: Hazine. Kur stabil hale gelmiş olacak. Bu adım uzun vadede bütçeye katkı da sağlayacak. Vatandaşımızın kaybı olmayacak. 3,6,9... Belirlenen tarihlerde neyse belirlenen döviz kuru, bunun üzerinden parasını bozdurduğu zaman karşılığını alacak. Vatandaş da burada 'Benim mağduriyetim yok. Devletim benim arkamda' diyor. Bir şeye güveneceksin 'Benim artık kaybım olmayacak.' Uygulanan ekonomik program piyasalarda güveni artıracak. Kur stabil hale gelmiş olacak. Kurun stebilizasyonu burada önem arz ediyor. Bu uygulamadan isteyen her vatandaşımız faydalanacak. Bizim paramız kurdaki oynaklıklara esir olmayacak.

"TAVİZ VERMEYECEĞİZ"

Her şeyden önce gerek Hazine ve Maliye, gerek Ticaret Bakanımıza hatta Tarım Bakanlığımıza bu talimatları verdik. Burada kontrollerimizi sıklaştıracağız ve asla taviz vermeyeceğiz. Vatandaşımızı ezmeye kimsenin hakkı yok. Bunun için denetimler sık yapılacak. Etiketleri indirmeleri lazım. Atılması gereken adımları atacağız. Şu anda başta Hazine ve Maliye, Ticaret bakanlıklarımız bu konuda adımlarını atmış durumdalar. Fiyat indirimleri hızla yapılmazsa bakanlıklarımız ellerindeki tüm imkanlarla bunların üzerine gidecektir. Fiyat artışlarını devlet olarak yakından takip ediyoruz. 81 ilimizde denetimlerini sıkı bir şekilde gerçekleştiriyor. Sebze - meyve fiyatlarına yönelik 9 büyük şehrimizde denetimler gerçekleştirildi. Zincir marketlerde de denetimler yapılıyor. Biz haksız fiyat artışlarına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz, fırsatçılara göz açtırmayacağız. Kesin kararlıyız. Kur düşerken etiketleri aynı şekilde indirmeleri lazım. Fiyat indirimleri hızla yapılmazsa, ilgili bakanlıklarımız ellerindeki tüm imkanlarıyla üzerlerine gidecektir. Serbest piyasayı bozucu fiyat artışlarını devlet olarak yakından takip ediyoruz. Fırsatçılara göz açtırmayacağız. Bugüne kadar 100 bine yakın ürün denetlendi. Haksız fiyat artışlarına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz, fırsatçılara göz açtırmayacağız. Devlet olarak bu noktada kesin kararlıyız. Stokçuluk yaptığı tespit edilen firmalara mevzuatın uygun gördüğü en ağır cezalar veriliyor, bu noktada kimsenin gözünün yaşına bakamayız. Üretici, tedarikçilere sesleniyorum: Stokçuluk gibi yollara lütfen tenezzül etmeyin, bunların sonuçları ağır olacaktır.  Vatandaşlarımızı mağdur eden faaliyete izin vermeyeceğiz. Fahiş fiyat artışı yapmak açıkça fırsatçılıktır. Hep birlikte bizler üzerine gideceğiz. Vatandaşım şunu görecek: Devletim benim yanımda.

"100 BİNE YAKIN ÜRÜN DENETLENDİ"

Ticaret Bakanlığınca bugüne kadar 100 bine yakın ürün denetlendi. Bu denetim sonuçları da Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nda değerlendiriliyor. Denetim sonucunda stokçuluk yaptığı tespit edilen firmalara en ağır para cezaları veriliyor. Stokçuluk yapanlara yönelik çalışmalar Meclis'te tamamlanmak üzere. Bu alanda da tedbirlerimizi artırmış olacağız. Vatandaşımız mağdur eden hiçbir faaliyete izin vermeyeceğiz.

Biz ekonomik bağımsızlık mücadelemizi bunlara rağmen sürdürüyoruz. İstihdamı yatırımları özellikle ihracatı önceleyen politikalarla adım atıyoruz. Burada bir şeyi özellikle vurgulamak istiyorum: Bahsettiğiniz sivil toplum kuruluşuyla Haziran'da görüşme yapmışlar. Tam bu olayın patlak verdiği gün Bay Kemal mesaj atıyor. Bizim üzüntümüz başka. Türkiye'nin en önemli kuruluşu TOBB garip garip açıklama yapıyor. Bizim dayanışma halinde olmamızın gerektiği hassas dönemde bu tür açıklamalar yapılırken: Aşağıdan baskılar geliyor da kimse bu açıklamayı yaptık diyemez. Böyle bir gün siyaset yapma günü değildir. Türkiye'ye özgü ekonomi modeli inşa ediyoruz. 19 yıldır bunlarla savaşıyorum. Hiçbir zamanda bu can bu tende olduğu sürece faizcilere hiçbir zaman yürüyün diyemem, onların arkasında ya da yanında yer alamam.  Onların ne yanında ne arkasında yer alamam. Çünkü bizim inandığımız bu noktada değerler silsilesi içinde faizin yeri yok. Hep söylüyorum faiz sebeptir enflasyon neticedir.
Merkez Bankası'nın bu attığı adımlarla beraber çok kısa zamanda enflasyonun da nasıl aşağıya indiğini göreceğiz.

ESKİ MERKEZ BANKASI BAŞKANI DURMUŞ YILMAZ'A TEPKİ

Yaşadığımız süreç bu yöndeki iddiaların gerçek dışı tamamen yanıltıcı ve manipülatif olduğunu zaten ortaya çıkarmıştır. Piyasa bozucu eylemler yapamazsınız. Finansal piyasalarda manipülasyon suçtur.  BDDK bunlarla ilgili adımları atmıştır. Merkez Bankası'nda geçmişte başkanlık yapmış olan zat, o suçu işlemiştir. MB'de görev alacaksın, bu şekilde yol göstericiliğe kalkışacaksın. Cezalarını çekecekler. Bunun bedelini ödeyecekler. Şu an milletvekilliği sebebiyle yırtar ama tazminat noktasında bedelini öder.

2020 yılında salgın sebebiyle küresel ekonomi daralma yaşadı. Bu dönemde G-20'de Çin'le beraber büyüyen iki ülkeden biri olduk. Ama ana muhalefet Türkiye'nin G-20'den dışlandığını söyleyecek kadar ileri gittiler. Şu anda önde gelen birçok ülke tarihin gördüğü en yüksek enflasyon oranını yaşıyor. Örneğin ABD'de enflasyon yüzde 6,8 ile son 39 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. IMF enflasyonunun 2022 yılının ikinci yarısından itibaren gerileyeceğini düşünüyor. Ama yukarı yönlü riskler bulunuyor. Bu çerçevede TCMB etkin bir şekilde iletişim kanallarını kullanıyor. TMCB doğrudan müdahalelerde bulunuyor. 5 müdahale yapıldı. Hemen muhalefet saldırdı Bay Kemal, Merkez Bankası'nı ziyaret etmek istedin, gittin ve size gerekli olan bilgileri verdiler. Gidiyorsun, alıyorsun bu bilgiyi. Dışarıda aleyhte satıyorsun. Biz bütün bunlara rağmen TÜİK'e de gitmek istediler. TÜİK gayet güzel bir cevap verdi. Devletin kurumlarını yıpratma anlayışını getiriyor. Bütün bu iyi niyetler boşa çıkmıştır.

"SERBEST PİYASADAN VAZGEÇİLMEYECEK"

Ama biz büyük bir mutlulukla görüyoruz açıkladığımız önlem paketi piyasalar tarafından olumlu karşılandı. Türk Lirası değer kazandı. İyileşmenin kısa zamanda mal ve hizmet fiyatlarına yansımasını bekliyorum. Güçlü ihracat artışı iyileşen cari denge olumlu yansıyacaktır. İhracatta ciddi artış var. Serbest piyasa ekonomisinden kesinlikle vazgeçilmeyecek. Dengeli ve sürdürebilir bir maliye politikası uygulanacak. Gereken makro tedbirler alınacak. Piyasa beklentilerini iyileştirerek reel sektörün önünü daha net görmesi sağlanacak. Reel sektöre her türlü proje bazlı desteği vermeye hazırız ama proje bazlı. Bu konuda sapma olmayacak. Yatırım, istihdam, ihracat bu noktada özellikle büyümeye yönelik adımı atmak bütün bunlarla beraber o beklediğimiz sıçramayı da yapmak.  Gıda fiyatlarını dengelemeye yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz.

TÜRKİYE EKONOMİ MODELİ

Büyümede istikrarlı bir ortamı sağlıyoruz, sağlayacağız. Şu bütün köprülerden Kuzey Marmara Otoyolu'ndan, Marmaray'dan, Avrasya Tüneli'nden geçen otomobillere, TIR'lara bakın... Bu kadar TIR buradan geçtiğine göre bunlar bir şeyler taşıyorlar. Fakir bir ülke olsa bunlar olur mu? Yoğun bir şekilde TIR'lar geliyor, gidiyor. Türkiye, son dönemdeki güçlü performansı ile örnek olan bir ülke olarak öne çıkıyor. Bir ülkenin lojistiği, o ülkenin diğer ülkelerle olan yarışmasında onun önceliğidir.

Şu anda bizim lojistik muhteşem ve her geçen gün daha da ileri gidiyor. Serbest piyasa ekonomisinin kurallarından taviz vermeden istikrarlı bir ortamın tesisini sağlıyoruz. Üretim, istihdam ve ihracatı da artıracağız.

Bütün bunlarla kimin yanında olduğumuzu ortaya koyuyoruz. Amacımız Cari fazlaya geçmektir. Böylece toplumsal refahımızı artırmayı hedefliyoruz. Bay Kemal bu işlerden anlamıyor. Bakın, bu ara Şanlıurfa'ya gitti. Şanlıurfa'da istediği kalabalığı göremeyince ileri geri savruldu. 'Buranın belediyesini bize verin, çiftçiye elektriği bedava vereceğiz' dedi. Ben İBB'nin belediye başkanlığını yaptım. Elektriği kimin ürettiğini bilmiyorsun. Elektrik, Enerji ve Tabii ve Kaynaklar Bakanlığı'na aittir.

Böyle bir imkanın ver, Adana sende. Çiftçisi bol olan bir memleket. Elektriği ver o zaman. Siyaset bu kadar yalanı kaldırmaz. Cumhurbaşkanı olarak tavsiyem şudur: Daha siz cumhurbaşkanınızı belirleyemediniz. Açıklayın da bilelim. Adı sanı belli olmayan bir cumhurbaşkanına tavsiyede bulunuyorum.

"TURİZMDE CİDDİ SIÇRAMA YAPTIK"

Tek haneli rakamlara işsizlikte ineceğiz. Turizm sektörü büyük önem arz ediyor. Turizmde de ciddi sıçramayı yaptık. 26 milyar gibi de oradan gelirimiz oldu. Turizmde de 35 milyonu yakalamıştık, bu konuda bu yıl bizi bu sektörde Rusya yalnız bırakmadı. 2022'de çok daha iyi bir konuma geleceğiz.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN EL HAREKETİ

Şöyle bir gerçek var ki siyasi ahlaktan uzak bir yapı. Siyasi ahlaktan uzak bir yapının temsilcileri ortada: Bay Kemal, Meral Hanım. Bu millet bunları daha fazla kaldıramaz. 2023 seçimlerinde gereken dersi vermek suretiyle geldikleri yere göndereceklerdir. Bunlar siyasette, etik, ahlak, seviye bırakmadılar. Aman bunların terbiyesizliklerine uymayın. Milletin derdini dinleyin, çözümler üretim. Tek kelimeyle edepsizlik olarak nitelendiriyorum. Bir genel başkana el hareketi yakışır mı? Orası milletin meclisi.  En ağır bedeli ödeteceğiz. Bunların milletin hayrına işlevi olmaz. Kocaeli'ndeki davaları devam ediyor. Devletin arazilerine çökmeleri. Millet bunun hesabını soracaktır.

TURKOVAC

Kovid aşısı üretebilen 9 ülkeden biri olduk. TURKOVAC aşımız aslında iyi sonuçlar almıştı. Biz bu şartların hepsini yerine getirdik. Aşımızın hep etkinliği hem de güvenirliğini test ettik. Sadece vatandaşlarımız için demiyorum aşımız tüm insanların kullanımı için üretiliyor. Ülkemizde 2 ithal aşı mevcuttu. Yine de ithal ürün olması nedeniyle yerli aşımızı bekleyen bir grup vatandaşımızın olduğunu biliyoruz. Gönül rahatlığıyla aşılarını olmalıdır. Aşımız şimdiye kadar yapılan çalışmalarda koruyucu etkisini ispat etti. TURKOVAC aşımız öncelikle vatandaşlarımızın kullanımına sunulacak daha sonra aşılarımızı aşı temin etmekte zorlanan ülkelere göndereceğiz. Taleplerin hepsini karşılamak istiyoruz.


Kurumsal Kimlik, Kartvizit, Magnet, El ilanı, Broşür, Afiş, Katalog, Dergi, Gazete, Davetiye vb. Tüm Baskı işleriniz Yapılır

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV