banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Mısır hakkında çok net yorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Yurt Dışındaki Türk Bilim İnsanları 2. Kurultayı'nın Cevahir Otel'deki kapanış oturumunda konuştu.

05 Temmuz 2013 Cuma 15:27
Mısır hakkında çok net yorum
banner322
Mısır hakkında çok net yorum
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Yurt Dışındaki Türk Bilim İnsanları 2. Kurultayı'nın Cevahir Otel'deki kapanış oturumunda konuştu.

Masum sivillere yönelik bu saldırıyı insanlık adına biz her zaman hatırımızda tutacağız.

Başbağlar’da ölen 33 kardeşimizi tekrar yad ediyorum.

Ülke olarak yurtdışında gösterdiğiniz başarılardan dolayı sizlerle iftihar ediyoruz.

Her birinizden ülkenize vefa borçlarınızı da ödemenizi bekliyoruz.

Bazılarınız Türkiye’de doğdu, sonra yurtdışına gitti. Bazılarınız yurtdışında doğdu, orada hayat kurdu. Her durumda vatanınıza karşı vefa borcunuz var.

Bu borcu ödemenin en iyi yolu geride gelenlerin sizlerin izinde gitmesini sağlamak ve bunun için çalışmaktır.
Geri dönüş olmasa bile ülkemizdeki bilime, teknolojiye katkı sunmanın onlarca yolu olduğuna da inanıyorum.
Türkiye bilim, teknoloji alanında gerçekten büyük bir değişimi gerçekleştirdi. Süreç ilerliyor.

10,5 yılda 95 yeni üniversite kurduk, toplam üniversite sayısı 171 oldu.

10,5 yıl önce Türkiye’de eğitim için 151 ülkeden 10 bin başvuru alıyorduk, şu anda bu talep 5,5 kat artışla 55 bine ulaştı.

Kabul ettiğimiz yabancı öğrenci sayısını her yıl arttırıyoruz.

Sizlerle Türkiye arasındaki iletişim köprüsünü sağlam şekilde tesis etmek zorundayız.Yılda tek kurultay yetmez.

Türkiye’nin tanıtımını da sizden arzu ediyoruz.
Önyargıların kırılması, Türkiye’nin doğru algılanması için de çaba göstereceğinize yürekten inanıyorum.

Türkiye dönüşüm yaşarken bunun yurtdışında doğru şekilde anlatılması da önem arz ediyor.

Özellikle bir güncel meseleden hareketle bir gerçeği ortaya koymak istiyorum.

Türkiye içinde bulunduğu coğrafyadan en eski devlet geleneğine sahiptir.

Bir çok devlet kuruluşunun hatta binli yıllara gider. Kara kuvvetleri falan.Bölgenin genel parametreleriyle Türkiye’yi analiz etmek mümkün değildir.Türkiye farklı bir yerde, farklı bir konumdadır.

"İSTANBUL NEYSE KAHİRE ODUR"

Mısır da eski bir devlet geleneğine sahiptir.
Türkiye ve Mısır’ın ortak tarihleri de çok eskiye dayanır.
Haçlı seferleri, Memluk devleti, Osmanlı devleti, hatta hıdivlik dönemi ortak tarihi teşkil eder.

Bugüne kadar fiziki mesafe aramızda ayrılık nedeni olmamıştır.İstanbul neyse Kahire odur. Tarih boyunca olduğu gibi Mısır’ın şehirleri, isimleri, gelenekleri ailenin fertleri kadar birbirine yakındır.Türkiye be Mısır birbirine bu kadar benzerken birbirlerinin tarihlerine uzak kalmaları kabul dilemez.

"MISIR TÜRKİYE'NİN YAKIN TARİHİNİ İYİ OKUMALI"

Mısır halkı ve idarecileri Türkiye’nin yakın tarihini mutlaka okumalı.Yakın tarihteki tecrübesini mutlaka dikkate almalı.Halkının çoğu müslüman olan, demokrasiyle yönetilen Türkiye Mısır ve bölge ülkeleri için referanstır.Demokrasi yolunda ağır kayıplar yaşadık.Türkiye’nin yaşadığı tecrübe ortadayken başka ülkelerin de bunu yaşamasını istemeyiz.
Her askeri darbe Türkiye’ye onlarca yıl kaybettirmiştir.
Türkiye ekonomisini felç etmiştir her askeri darbe.

Her askeri darbe Türkiye'ye onlarca yıl kaybetmiştir. Türkiye'nin kazanımlarını heba etmiştir. Özellikle genç nesillere çok ağır darbeler yaşatmıştır. 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat, en talihsiz tarihler olarak kalmıştır.

BU DEMOKRASİYLE ZITTIR

Mursi’nin hataları var… Hataları olabilir. Hatasız insan var mı dünyada. Bunun bedelini ödetecek olan halktır
Siz 40 yıl tek partili dönem yaşayacaksınız, çok partili dönemde seçilene bir yıl dayanamayacaksınız. Böyle şey olur mu? Bu demokrasiyle zıttır.

Ordunun yaklaşımı asla demokrasiyle tanımlanamaz.
Darbelere kılıf üretmek için çabalayanlar da sessiz kalanlar da en az darbeciler kadar sorumludur, kötüdür
Darbe başka ülkede de olsa yine kötü görürüz. Mursi değil muhalefete de olsa yine kötü görürüz.

Demokrasiye müdahale edenlere yargı yolu açtık. Bu darbelerin sahipleri ahir ömürlerinde de olsa hesap vermişlerdir.

BATI'YA ŞAŞIRIYORUM

Ben şu anda Batı'ya şaşırıyorum. Darbe diyemedi.Bazıları çıkıyor darbeler kötü ama diyor aması yok darbe kötüdür.Hani Batı demokrasiden yanaydı? Hani Batı demokrasinin ülkelerde uygulanabilir hale gelmesinin mücadelesi veriyordu? İşte bu bir samimiyet testidir ve Batı bu samimiyet testinde de yine, tekrar sınıfta kalmıştır. Demokratik darbe olmaz. Yaşam ile ölüm ne kadar birbirinin zıttıysa, 'yaşayan ölü' kavramı ne kadar anlamsız ve saçmaysa, 'demokratik darbe', 'iyi darbe', 'olumlu darbe' kavramı da o kadar anlamsızdı, o kadar saçmadır.

1 yıl önce iktidara gelmiş bir lidere bu yapılamaz. Bugün Mısır'a sessiz kalanlar yarın başka bir yere yapılan müdahale konusunda sessiz kalacaklardır.

Özellikle Avrupa Birliği açıp müktesebatına tekrar bakmalı. Demokrasi böyşe bir şeyi kabul etmez. Sandık namustur. Demokrasiyi yok etmek için darbe yapmayı gerektirmez. Çoğunluğu ezmek de aynı anlama gelir.

Mısır'da olan şu an azınlığın çoğunluğa tahakkümüdür.İnsanlar ister çoban olsun ister profesör olsun kendileri için doğruyu ancak kendileri bilir. Şüphesiz sandıkla gelen iktidar demokrasiyi rafa kaldıramaz. Kimse çoğunluğu ezemez. Elindeki silah gücüne, medya gücüne güvenen demokrasi inşa edemez.

Meydanlar değil sandıklar ülkeyi yansıtır. Meydanlara bakıp sandık sonucunu görmezden gelinemez.Bu çifte standart değil de nedir. Getirdikleri darbeyle başarılı olacaklarını zannediyorlar. Önceki yönetimler birçok yolsuzluklara aracı olmuşlarsa onlar da olur.

Başarısız oldular. Seçimin bir zamanı olur. Sandıkta millet gerekeni yapar.

Biz seçildiğimizde 5 yılda bir seçim yapılıyordu başka partinin önerisiyle seçimi 4 yıla indirme kararı aldık. Şimdi o siyasi parti yok.

Bugün de Mısır'daki darbeyi alkışlayanlar milletten yüz bulamayan zavallılardır.Darbenin arkasında duruyor, alkışlıyorlar.

BUNU NEYLE İZAH EDECEKLER

Tabi ben milletime özellikle güveniyorum. Benim silahım var, medyam var bürokrasim var deyip milletin aşağılanması kabul edilemez. Azınlığın yönetimi ele geçirmesi demokrasi değildir. Mısır Türkiye'nin kardeşidir. Darbeyle iş başına gelenler Sayın Mursi'yi içeri atmaya çalışıyorlar. Bunu neyle izah edecekler.

25 Ocak kazanımlarının heba edilmesine ciddi şekilde üzülürüz. Kaos ortamından uzak durulmasını isteriz. Seçimle gelmiş liderin darbeyle gönderilmesinin endişe verici olduğunu özellikle söylüyorum. Mısır'da sil baştan bir geri dönüşüm olduğunu hatırlarım. Mısır'da derhal milli iradenin tecelli etmesini bekliyoruz. Nerede kime karşı olursa olsun darbeler kötüdür.Ahlaki duruşa davet ediyorum. Mısır halkına kardeşleri olarak samimi selamlarımı iletiyorum.

2 gündür devam eden çalışmaların bilim dünyasında farklı alt yapıların oluşacağına inanıyorum. Türkiye artık bunları kavuşturacak güce kavuşmuştur. Katılanlara şükranlarımı sunuyor sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV