banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Murat Kurum'un İstanbul'a adaylığı Dünyada geniş yankı uyandırdı

31 Mart yerel seçimlerine ilişkin AK Parti'nin İstanbul adayının Murat Kurum olduğu ilan edildi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'anahtar şehir' olarak gördüğü İstanbul'un adayı Kurum, dünya basınında geniş yer buldu. AK Parti'nin İstanbul adayının Murat Kurum olduğu resmi olarak duyuruldu.

09 Ocak 2024 Salı 01:47
Murat Kurum'un İstanbul'a adaylığı Dünyada geniş yankı uyandırdı
banner304
Murat Kurum'un İstanbul'a adaylığı Dünyada geniş yankı uyandırdı

31 Mart yerel seçimlerine ilişkin AK Parti'nin İstanbul adayının Murat Kurum olduğu ilan edildi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'anahtar şehir' olarak gördüğü İstanbul'un adayı Kurum, dünya basınında geniş yer buldu.
AK Parti'nin İstanbul adayının Murat Kurum olduğu resmi olarak duyuruldu.

BEYLİKDÜZÜ AUDİ SERVİSİ

31 Mart yerel seçimlerine ilişkin bu önemli gelişme, ulusal ve uluslararası medya tarafından geniş bir şekilde ele alındı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'u 'anahtar şehir' olarak gördüğü ve bu nedenle Murat Kurum'u aday olarak belirlediği belirtilirken, Kurum'un geçmişte üstlendiği görevlere de detaylı bir şekilde odaklanıldı. İstanbul'un stratejik öneminin yanı sıra Murat Kurum'un belediyecilik ve şehircilik alanındaki deneyimleri medya kuruluşları tarafından değerlendirildi.

31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte, Cumhur İttifakı'nın İstanbul belediye başkan adayı olarak AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un belirlenmesi, uluslararası medya tarafından geniş bir şekilde yansıtıldı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla duyurulan bu gelişme, Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri olan İstanbul'un geleceği açısından büyük önem taşıdığı için uluslararası medyanın dikkatini çekti.

Murat Kurum'un adaylığına dair açıklamaları ve sözleri, hem yerel hem de uluslararası basında geniş bir şekilde yer aldı.


Kurum'un belediyecilik ve şehircilik konusundaki deneyimleri, adaylık sürecindeki söylemleri ve Cumhur İttifakı'nın İstanbul stratejisi medya tarafından detaylı bir şekilde ele alındı.


Bloomberg: Murat Kurum aday

ABD merkezli Bloomberg, Erdoğan'ın İstanbul için Murat Kurum'u aday gösterdiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki hükümetinde bakan olarak görev yapan Kurum'un, CHP'nin ikinci dönem adayı olan mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na karşı yarışacağı belirtildi.

"İstanbul 5 yıl daha kaybedemez"

Aday tanıtım toplantısında konuşan Erdoğan'ın sözlerine yer verildi:

İstanbul'u 5 yıllık fetret döneminden kurtarmak için çalışacağız. İstanbul bir 5 yıl daha kaybetmeyi göze alamaz.


"Erdoğan için anahtar şehir"

Haberde, "İstanbul, Erdoğan için uzun zamandır anahtar şehir. Türkiye nüfusunun yaklaşık 5'te 1'ine ev sahipliği yapıyor." denildi.

Amerika'nın Sesi Kurum'un imza attığı işlere vurgu yaptı

47 yaşındaki Murat Kurum'un, Temmuz 2018'den geçen haziran ayına kadar bakan olarak görev yaptığını hatırlatan Amerika'nın Sesi, son seçimlerde ise İstanbul'dan milletvekili seçildiğini yazdı.

İstanbul'dan, "Türkiye'nin ticari merkezi ve 16 milyonluk, yani nüfusun yüzde 20'sini oluşturan bir şehir." şeklinde söz edildi.

başkan Erdoğan'ın İBB seçimleri için Kurum'u aday olarak gösterdiği, Kurum'un, geçtiğimiz şubat ayında yaşanan depremlere karşı hükümetin mücadelesinde öne çıkan isimler arasında yer aldığı vurgulandı.

Mühendislik mezunu olan Kurum'un, bakan olmadan önce TOKİ'de çalıştığı notu paylaşıldı.


AP: Erdoğan, Kurum'u açıkladı

Associated Press (AP) haber ajansı, Kurum'un, İmamoğlu'na karşı yarışacağını aktardı.

Erdoğan'ın pazar günü, mart ayında yapılacak seçimler için partisinin adaylarından bazılarını açıkladığı belirtilerek şöyle denildi:


Erdoğan, milletvekili ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Ekrem İmamoğlu'na karşı yarışacağını söyledi, 'İstanbul muradına kavuşacak' dedi.

CHP İmamoğlu'nu aday gösterdi

CHP'nin ise Ekrem İmamoğlu'nun 31 Mart seçimlerinde yeniden İstanbul'da aday olacağını duyurduğu bilgisi paylaşıldı.


Kathimerini: İmamoğlu'nun rakibi

Yunanistan basınından Kathimerini, "Murat Kurum: İstanbul Belediyesi'nde İmamoğlu'nun rakibi kim?" başlıklı bir habere imza attı.

Haberde, şu ifadeler kullanıldı:

Murat Kurum'un adaylığının tanıtımı, İstanbul'daki görkemli parti toplantısında gerçekleştirildi. Etkinliğin sloganı 'Yeniden İstanbul' oldu.

İlk ve ortaokul eğitimini Ankara'da tamamlayan Kurum, Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.

1999-2005 yılları arasında mühendis olarak çalıştı, 2006-2018 yılları arasında ise TOKİ'de farklı pozisyonlarda görev yaptı.

"İstanbul'da avantaj AK Parti'de"

Kurum'un kentsel dönüşüm programlarındaki deneyiminin, AK Parti'ye İstanbul'da avantaj sağlayacağı belirtildi.

Mevcut Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, CHP tarafından tekrar aday gösterildiği de hatırlatıldı.






beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV