banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
19 Mayıs 2024 Pazar

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Mustafa Sarıgül: İroni

Mustafa Sarıgül, tartışmalara neden olan ve tepki çeken 'Başbakan Erdoğan artık bir dünya lideri' sözlerine twitter'dan açıklama geldi.

09 Kasım 2013 Cumartesi 06:20
Mustafa Sarıgül: İroni
banner266
Mustafa Sarıgül: İroni
Mustafa Sarıgül, tartışmalara neden olan ve tepki çeken 'Başbakan Erdoğan artık bir dünya lideri' sözlerine twitter'dan açıklama geldi.

Geçtiğimiz hafta tekrar CHP’ye katılan Mustafa Sarıgül’ün katıldığı radyo programında Başbakan Erdoğan için ‘Artık bir dünya lideri’ sözleri, tartışmalara neden olmuştu.

Sarıgül’ün bu sözlerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan da tepki gelmişti. Kılıçdaroğlu katıldığı TV programında Sarıgül’e şöyle cevap vermişti:

‘Sayın Erdoğan’ın dünya lideri olup olmadığını yakın çevreye bakıp görelim. Dünya lideri olan bir kişinin, öncelikle kendi komşularıyla ilişkileri iyi olur. Erdoğan’ın ilişkileri İran’la mı iyi, Irak’la mı iyi, Suriye ile mi iyi Mısır ile mi? Hiçbiriyle iyi değil. Liderlik farklı bir şeydir.

SARIGÜL GERİ ADIM MI ATTI
Bu sözler sonrasında tartışma devam ederken, Sarıgül Twitter hesabından dikkat çeken bir tweet paylaştı. Tweetinde “İroni” yazan Sarıgül, bir de link paylaştı. Bu link tıklandığında ironinin ne anlama geldiği konusunda kapsamlı bir açıklama yer almakta.

O link tıklanınca açılan sayfadaki açıklamada şöyle yazmakta:

“İroni (Eski Yunanca: eironeía), söylenenin tam tersinin kastedildiği ifadedir. Söylenen ya da yapılan eylem, ciddi görüntüsü altında, karşıt söylenceyi ya da eylemi, çelişki noktasına çekmeyi hedefler. Mizahdan farkı olarak, ironi daha eleştirel yaklaşır. İroni mimik, jest ve tonlama ile söylemek istenenin altını, dolaylı çizer.

Sokrates’in diyalog yöntemi iki aşamadan oluşur. Birincisi ironidir. Sokrates, muhatabının kesin doğru olduğunu düşündüğü bilgileriyle ilgili çeşitli sorular sorarak bu bilgilerin gerçekte tartışmaya açık olduğunu kanıtlar] İkinci aşama ise maiotiktir. Sokrates bu aşamada yine ustaca sorduğu sorularla muhatabının zihninde doğuştan var olduğunu düşündüğü gizli bilgileri ortaya çıkarır.”

Bu paylaşım Sarıgül’ün, “Başbakan Erdoğan hakkındaki sözlerinden geri adım mı attı?” yorumlarına neden oldu. Sarıgül attığı tweetle Erdoğan’a ilişkin sözlerinde “ironi” yaptığı mesajı verdi.
Mustafa Sarıgül @M_Sarigul
İroni - https://tr.wikipedia.org/wiki/İroni

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV