banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

Org. Necdet Özel Genelkurmay Başkanı

Orgeneral Necdet Özel, Genelkurmay Başkanı oldu.

04 Ağustos 2011 Perşembe 13:21
Org. Necdet Özel Genelkurmay Başkanı
banner265
Org. Necdet Özel Genelkurmay Başkanı
Orgeneral Necdet Özel, Genelkurmay Başkanı oldu.

Genelkurmay Başkanı ve üç kuvvet komutanının görevi bırakması sonrasında TSK'nın yeni komuta kademesi belli oldu

Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve üç kuvvet komutanının emekliliğini istemesinin ardından yapılan kritik Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında alınan kararlar belli oldu. Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) orgeneral atamaları, Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever tarafından açıklandı.

Şura kararlarını imzalamak için Genelkurmay Karargahı’na gelen Erdoğan, kararları imzalamasının ardından 20 dakika kaldığı Karargahtan ayrıldı. Toplantıdan sonra kararlar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandı.

Alınan karara göre, emekliliğini isteyen Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'in yerine Necdet Özel asaleten atandı. Jandarma Genel Komutanı olan Necdet Özel, Işık Koşaner'in ayrılması sonrasında önce Kara Kuvvetleri'ne ardından da Genelkurmay Başkanlığı'na vekaleten atanmıştı.

Orgeneral Necdet Özel’in boşalttığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu getirildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na Donanma Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel
Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na Orgeneral Mehmet Erten

Jandarma Genel Komutanlığı'na Org. Bekir Kalyoncu atandı.

Org. Necdet Özel'in asaleten Genelkurmay Başkanlığı'na atanması için Bakanlar Kurulu kararı gerekiyor.

HAVA'YA KORGENERAL ERTEN

Hava Kuvvetleri Komutanlığına Hava Lojistik Komutanı Korgeneral Mehmet Erten atandı. Gelecek yıl emekli olacak Erten 1 yıl süreyle bu görevi yapabilecek.

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI'NA KALYONCU

Jandarma Genel Komutanlığı'na Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu atandı. Bu görev için Servet Yörük'ün ismi öne çıkıyordu. Ancak Yörük'ün bir yıllık orgererallik tecrübesi olması nedeniyle Bekir Kalyoncu getirildi. Kalyoncu iki yıldır orgeneral.

KALYONCU'NUN BAŞKANLIK YOLU AÇIK

Kalyoncu'nun Genelkurmay Başkanlığı yolu da açık bulunuyor. İki yıl sonra Kalyoncu en kıdemli orgeneral olacağı için Kara Kuvvetleri'ne oradan da Genelkurmay Başkanlığı'na atanabilecek.

GÜNER HARP AKADEMİLERİ'NE, TAŞDELER EDOK'A

Genelkurmay 2. Başkanı Aslan Güner Harp Akademileri Komutanlığına, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman 1. Ordu Komutanlığına atandı.

Orgeneral atamalarına göre, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığına, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman 1. Ordu Komutanlığına, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Hulusi Akar Genelkurmay 2. Başkanlığına getirildi.

Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüd Başkanı Korgeneral Abdullah Atay Ege Ordu Komutanlığına, 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Ahmet Turmuş 3. Ordu Komutanlığına atandı.

Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Nusret Güner Donanma Komutanlığına getirilirken, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı YAŞ üyesi oldu.

TUTUKLU SUBAYLARA 1 YIL UZATMA

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesi 3 gün süren Yüksek Askeri Şûra toplantısının ardından belirlendi. 14 tutuklu general ve amiralle ilgili olarak bir yıllık uzatma kararı alındığını açıklandı.

Terfi sırasında bulunan tutuklu 14 general ve amirali hükümet emekliye sevk etmek, Genelkurmay bir yıl bekletmek istiyordu.

Bugün bu 14 general ve amiral ile ilgili olarak bir yıllık bekleme anlamına gelen temdit (uzatma) kararı alındığını açıklandı.

Dünkü oturumda 'tüm'lükten 'kor'luğa, 'tuğ'luktan 'tüm'lüğe ve kurmay albaylıktan 'tuğ'luğa yükselecek personelin durumu da ele alınmıştı.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV