banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
17 Mayıs 2024 Cuma

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

PKK'nın nasıl çekileceğine ilk açıklama geldi

Hüseyin Çelik'ten PKK'nın sınır dışına çekilmesiyle ilgili yürütülen çalışmalara dair açıklama yaptı.

19 Nisan 2013 Cuma 10:54
PKK'nın nasıl çekileceğine ilk açıklama geldi
banner299
PKK'nın nasıl çekileceğine ilk açıklama geldi
Hüseyin Çelik'ten PKK'nın sınır dışına çekilmesiyle ilgili yürütülen çalışmalara dair açıklama yaptı.
 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, bugün bazı gazetelerde adına "çıkış protokolü" denen bir protokolden söz edildiğini hatırlatarak, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in İstanbul'da yaptığı açıklamada böyle bir protokolün olmadığını ifade ettiğini vurguladı.

"Böyle bir protokol yoksa ya bu nedir? sorusu akıllara gelebilir. Ben ona cevap vereyim" diyen Çelik, şöyle devam etti:

"Yapılan şey şudur; 1996 yılında çıkan 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 10. maddesinin (d) bendine göre yapılan bir çalışma var şu anda. Daha önce EMASYA protokolü de bu kanunun sözünü ettiğim ilgili maddesine dayandırılarak çıkarılmıştı. Hükümetimiz döneminde EMESYA protokolü iptal edildi. Yapılan işin mahiyetini, bu okuyacağım bölüm ifade eder. Orada ne yazıyorsa o yönde bir çalışma yapılıyor. İlgili bölüm şu; (Birden fazla ili içine alan olaylarda ilgili valilerin isteği üzerine aynı veya farklı askeri birlik komutanlarından kuvvet tahsis edilmesi durumunda, iller veya kuvvetler arası işbirliği koordinasyon, kuvvet kaydırılması, emir komuta ilişkileri ve gerekli görülen diğer hususlar, yukarıda belirtilen hükümler çerçevesinde Genelkurmay Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenecek esaslara göre yürütülür)."

Bugün gazetelerde yer alan ve adına "çıkış protokolü" denen şeyin protokol olmadığını vurgulayan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kanuna göre, İçişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı arasında sözünü ettiğimiz hususlarla ilgili olarak esasların belirlenmesinden ibarettir. Bununla ilgili yapılan bir çalışma medya tarafından ele geçirilmiş, neticede yapılan bir çalışmadır. Belki daha ham haldeyken, çalışma devam ederken elde edilmiş haberdir, bu bir protokol değildir. Sözü edilen esasların belirlenmesidir. EMASYA protokolü ortadan kalktıktan sonra bu alanda bir boşluğun varlığı hissedildi ki bu süreçte üzerine vazife düşen, iş düşen bu sürecin olmazsa olmazları konumundaki İçişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı bu anlamda bazı esasların belirlenmesiyle ilgili olarak bir çalışma yürütüyor, işin özü budur"

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Çelik, "Yapılan çalışmadan, Türkiye'den çıkışın esaslarını anlasak doğru olur mu?" sorusuna, "Burada yapılan şudur; kimin ne yapacağıyla ilgilidir. Polis teşkilatımız, korucular, jandarma teşkilatımız İçişleri Bakanlığına, kara, hava ve diğer unsurlar Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlıdır. Burada belirlenecek esaslar, koordinasyonun düzenli yürümesi için herhangi bir sıkıntıya meydan verilmemesi için ortaya konacak esaslardır" yanıtını verdi.

-Ege ve Karadeniz bölgesinin çözüm sürecine desteği-

Çelik, Ege ve Karadeniz bölgelerinde çözüm sürecine desteğin artırılması için özel bir program yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru üzerine, bu bölgelerde sürece ilişkin daha fazla kafa karışıklığı olduğunu ifade ederek, diğer bölgelere göre sürece daha az destek olunduğunu hatırlattı.

Son anketlerin ardından Karadeniz ve Ege bölgelerine, bakan ve AK Parti genel başkan yardımcılarının gönderildiğini belirten Çelik, şöyle konuştu:

"Hem Karadeniz bölgesi, Doğu ve Batı Karadeniz dahil olmak üzere hem Ege bölgesine arkadaşlarımız gittiler, araziye indiler. İl başkanlıklarımızın düzenlediği toplantılar yaptılar. STK'larla, medya mensuplarıyla bir araya geldiler. Kanaat önderlerini ziyaret ettiler. Esnaf ziyaretleri yapıldı. Dolu dolu programlar gerçekleştirildi. Kamuoyu algısını yönetmek çok kolay değil. Biz, üzerimize düşeni yapıyoruz. Ben, önümüzdeki süreçte de taşlar yerine oturduktan sonra bu bölgelerimizde bir endişe olmayacağına inanıyorum. Türkiye'deki genel desteğin yüzde 70'lere vardığını ifade etmiştim. Türkiye'nin her vilayetinde, her konuda aynı oranlarda bir destek veya aynı oranlarda karşı duruşun olması tabi ki söz konusu değil. Bunu da saygıyla normal karşılıyoruz. Ege bölgesindeki insanımızı, Karadeniz bölgesindeki insanımızı da ikna etmek, süreci daha iyi anlatmak bizim boynumuzun borcudur. Onların böyle bir algısı varsa, bana göre eksiklik onlar da değil. Bizim daha çok çalışma ve gayret içinde olmamız gerekiyor. Bunu da yaptık ve yapıyoruz."

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV