banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
16 Mayıs 2024 Perşembe

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

“Teröristler Türkiye'ye, kevgirden geçen su gibi girip çıkıyorlar“

Köşk adayı İhsanoğlu, teröristlerin kevgirden geçen su gibi Türkiye’ye girip çıktığını söyledi ve ‘IŞİD akşamları Hatay’da dolaşıyor. Niye bunları sokuyoruz buraya’ dedi.

04 Ağustos 2014 Pazartesi 14:07
“Teröristler Türkiye'ye, kevgirden geçen su gibi girip çıkıyorlar“
banner304
"Teröristler Türkiye'ye, kevgirden geçen su gibi girip çıkıyorlar"
Köşk adayı İhsanoğlu, teröristlerin kevgirden geçen su gibi Türkiye’ye girip çıktığını söyledi ve ‘IŞİD akşamları Hatay’da dolaşıyor. Niye bunları sokuyoruz buraya’ dedi.

Tabela Neon

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, önceki akşam Hatay gezisinin son durağı olan İskenderun Kültür Merkezi'nde yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert eleştirdi. Siyaset ve diplomasinin ince bir sanat olduğuna temas eden İhsanoğlu, Köşk adayı Erdoğan'ı kastederek şunları belirtti: “Sabahtan akşama kadar konuşursan buna gevezelik derler. Hele milliyetçilik yapacaksan böyle olmaz. Milliyetçilik yapılır söylenmez.”

İhsanoğlu'nun sözlerinden satırbaşları şöyle:

“HODRİ MEYDAN”

"Benim temennim; bu yarışın nezaket, efendilik, saygı içerisinde olması. Ama gelin görün her gün bize karşı olanlar olmadık iftiralar olmadık yalanlar, çamurlar, suç üretiyorlar. Böyle bir şey, böyle bir saçmalık olur mu? İnsan çarkçı, çöpçü, ayakkabıcı, profesör, bakan, vezir olur. Ama rezil olmaması lazım. Türkiye siyasi tarihinde böyle bir şey yok inşallah son defa olur. Adaylığım hakkında proje diyorlar. Bütün devletin imkanları ellerinde böyle iftira atıyorlarsa ben onlara hodri meydan diyorum. Bu proje, Türk milletinin projesi. Aileyi kavgasız gürültüsüz ve kimseyi tokatlamadan yönetsin. Yargıtay, beğenmediği bir karar aldığı zaman hakaret etmesin Anayasa mahkemesine saygılı ol demesin ve tepesi atmasın. Çünkü devletin başının tepesi atarsa devlet çöker orası sorun çözme yeri sorun yaratma yeri değil. Milletin meseleleri ile yakından ilgilen ve Türkiye'nin yurt dışında ki itibarını yükselt. Maalesef kendileri de itiraf ediyorlar ben daha çoklarını biliyorum ama benim devlet terbiyem bunları söylemeye müsait değil.

“DİPLOMASİ İNCE BİR SANAT”

Ben bu bölgeyi, bu ülkeyi, kültürleri, zihniyetleri, Batıyı, Doğuyu, Amerika'yı, BM'nin nasıl çalıştığını çok iyi biliyorum. Bunlar ince sanattır. Böyle sağa telefon sola telefon yürü haydi oraya; yok böyle. Böyle şey dünyada yok.

Siyaset çok ince bir sanat bilhassa uluslararası diplomasi, 100 kilometre gidersin belki bir kelime söylersin belki susarsın. Sabahtan akşama kadar konuşursan buna gevezelik derler. Hele milliyetçilik yapacaksan böyle olmaz. Milliyetçilik konusunda da Büyük devlet adamı rahmetli Celal Bayar'ın çok güzel bir sözü var bunu iyi dinleyin,'Milliyetçilik yapılır söylenmez."

İhsanoğlu: IŞİD sabah akşam buralarda dolaşıyor

Köşk adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, 11 Mayıs 2013’te meydana gelen iki ayrı bombalı saldırıda 53 kişinin hayatını kaybettiği Reyhanlı’ya da gitti. Saldırıda ölenler anısına yapılan anıtı ziyaret eden İhsanoğlu, burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı seçildiği taktirde Reyhanlı saldıları faillerinin bulunması için Devlet Denetleme Kurulu’nu görevlendireceğini belirtti. İhsanoğlu, konu hakkında özetle şunları dile getirdi: “Hâlâ Reyhanlı’da şehit düşen vatandaşların şehadetine yol açan o karanlık eller tespit edilmedi. Dosyalar mahkeme mahkeme dolaşıyor. Devlet ortaya hiçbir delil göstermeden dosyaları dolaştırıyor. Böyle adalet olmaz. Terörle böyle mücadele olmaz. Vatanı böyle koruyamazsınız. Cenabı Allah izin verirse, sizin desteğinizle o makama geldiğim gün Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) bu meseleyle ilgileneceğini vadediyorum. Bu meselenin DDK’ca incelenmesi lazım. 53 şehidiniz kanı yerde kalmamalıdır. Failleri çıkmalıdır. Üstü örtülmemelidir. O karanlık eller yakalanıp Türk adaletine teslim edilmeli. Teröristler, Türkiye’ye kevgirden geçen su gibi girip çıkıyor. Devlet, sınırlarını korumalı. Burada arkadaşlar anlatıyor; IŞİD akşamları dolaşıyormuş, Kaide akşamları dolaşıyormuş. Niye biz bunları sokuyoruz buraya? Niye bu hallere düştük? Beş sene önce böyle bir şey var mıydı?”

“Kediler trafoya koşabilir”

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, TRT'de dün programa katıldı. İhsanoğlu, gündüz saatlerinde attığı tweette program sırasında tıpkı 30 Mart yerel seçimlerindeki gibi elektrik kesintileri olabileceğini ima etti. İhsanoğlu, “Bugün 19.30’da TRT’deyim. Kediler 15 dakikalığına trafolara koşabilir. :)” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı adayları seçime bir hafta kala yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. TRT de bu kapsamda adaylara söz hakkı vererek ekrana çıkarıyor. Dün, 19.30'da ekrana cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu çıkıyor.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV