banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

Türkiye ile Kafkaslar birbirine bağlandı

Başkan Erdoğan, Pirinkayalar Tüneli'nin açılış töreninde konuştu. Artvin ve Erzurum'u arasında yer alan Türkiye ile Kafkaslar'ı birbirine bağlayacak tünel için Başkan Erdoğan "Kafkasya'ya yönelen transit trafiği de rahatlayacaktır. Bu tünel uluslararası bağlantıların parçası olacak" diye konuştu.

29 Aralık 2021 Çarşamba 19:06
Türkiye ile Kafkaslar birbirine bağlandı
banner322
Türkiye ile Kafkaslar birbirine bağlandı

Başkan Erdoğan, Pirinkayalar Tüneli'nin açılış töreninde konuştu. Artvin ve Erzurum'u arasında yer alan Türkiye ile Kafkaslar'ı birbirine bağlayacak tünel için Başkan Erdoğan "Kafkasya'ya yönelen transit trafiği de rahatlayacaktır. Bu tünel uluslararası bağlantıların parçası olacak" diye konuştu.

Jeep Servisi

Pirinkayalar Tüneli açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pirinkayalar Tüneli'nin, zorlu bir topografyada yer alan, dik ve dar 22 virajın bulunduğu, ağır kış şartlarında trafik akışının kesintiye uğradığı Pirinkayalar geçişini rahatlatacağını söyledi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Pirinkayalar Tüneli Açılış Töreni'ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesinden canlı bağlantıyla katılarak bir konuşma yaptı.

Başkan Erdoğan, Erzurum-Artvin yolu üzerindeki tünelin, Güney ve Doğu Anadolu Bölgesi ile Karadeniz Bölgesi arasındaki ulaşımı kesintisiz hâle getirme projesinin en önemli unsurlarından biri olduğunu belirtti.

Tünel uzunluğu 2 bin 272 metre olan, bağlantı yoluyla birlikte toplam uzunluğu 3,4 kilometreye yaklaşan projenin, Erzurum-Artvin arasındaki insan ve ürün trafiğinin hızlı, güvenli, kesintisiz şekilde sürmesini temin edeceğini kaydeden Başkan Erdoğan, iki şehir arasında seyahat edecek vatandaşların, buzlanma, taş düşmesi, yamaç akıntısı gibi tehlikelerden uzak bir şekilde, bu tünel vasıtasıyla gidecekleri yere hızla ulaşacağını ifade etti.

Ülkeye yılda sağlayacağı 18 milyona yakın tasarruf yanında, karbon salınımını 230 ton azaltacak tünelin, çevrenin korunmasına da katkı yapacağını dile getiren Başkan Erdoğan, "Her ikisi de yüksek turizm potansiyeline sahip Erzurum ile Artvin illerimiz arasındaki ulaşımın bu tünelle kolaylaşması beraberinde yeni fırsatları da getirecektir. Erzurum ve Artvin Havalimanları ile Artvin Limanı'nı birbirleriyle entegre edecek bu tünel, her iki şehir üzerinden Kafkasya'ya yönelen transit trafiği de rahatlatacaktır. Pirinkayalar Tüneli'nin ülkemize ve bölgemize kazandırılmasında emeği geçen kurumlarımızı, yüklenici firmalarımızı, mühendisinden işçisine herkesi tebrik ediyorum. Bu tüneli kullanarak seyahat edecek vatandaşlarımıza bereketli, huzurlu, güvenli, konforlu yolculuklar diliyorum" diye ekledi.

"GEÇTİĞİMİZ 19 YILDA EN ÇOK YATIRIM YAPTIĞIMIZ ALANLARDAN BİRİ ULAŞTIRMADIR"
Geçtiğimiz 19 yılda en çok yatırım yaptıkları alanlardan birinin de ulaştırma olduğunu hatırlatan Başkan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ülkemizin bölünmüş yol uzunluğunu 6 bin 100 kilometreden 28 bin 473 kilometreye çıkarttık. Bunun yanında 14 bin 516 kilometre de yüksek standartlı tek yolu ülkemize kazandırdık. Otoyol uzunluğumuzu bin 714 kilometreden 3 bin 532 kilometreye yükselttik. Tüm bu yollar üzerinde toplam uzunluğunu 50 kilometreden 639 kilometreye çıkardığımız tüneller, 311 kilometreden 720 kilometreye çıkardığımız köprüler ve viyadükler inşa ettik. Yaptığımız tüm bu eserlerle ülkemizde ne aşılmaz dağlar ne geçilmez vadiler ne geçit vermez ırmaklar bıraktık. Yıllardır yatırım yapılmayan 12 bin 800 kilometrelik demiryolu ağımızı neredeyse tamamını sıfırdan yapılmışçasına yeniledik. Havalimanlarımızın sayısını 56'ya çıkartarak ülkemizin her köşesini bu hizmete kavuşturduk. Ülkemizin çeşitli kıyılarında inşa ettiğimiz, genişlettiğimiz dev limanlarla, dış ticaretimiz için bu imkânı da hazır hâle getirdik."
Aynı şekilde eğitimden sağlığa, enerjiden haberleşmeye diğer tüm alanlarda da benzer yatırımlarla ülkenin çehresini değiştirdiklerini hatırlatan Başkan Erdoğan, bu yatırımları asıl büyük atılımlarının altyapısı olarak planladıklarını ve hayata geçirdiklerini söyledi.

Bugün Türkiye'nin, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında hem en kapsamlı hem en yeni hem de en modern kalkınma altyapısına sahip devlet olarak öne çıktığını kaydeden Başkan Erdoğan, "Küresel yönetim ve ekonomi sisteminin köklerinden sarsıldığı, yeni bir düzenin doğuşunun sancılarının çekildiği bir dönemde Türkiye, bu altyapısıyla hedeflerine doğru kararlılıkla ilerlemektedir. Hedefimiz, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri hâline getirerek küresel yönetim sisteminde daha etkin söz sahibi kılmaktır" şeklinde konuşu.

"YENİ NESİLLERE EMANET EDECEĞİMİZ 2053 VİZYONUNUN TEMELLERİNİ GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE ATACAĞIZ"
"Savunma sanayi başta olmak üzere, orta ve yüksek teknolojiye dayalı alanlarda ülkemizi hızla geliştirme çabamızın gerisindeki en önemli saik de budur" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğitimde yaptığımız yatırımların meyvesini sanayiden turizme her alanda sahip olduğumuz nitelikli insan gücü avantajıyla alıyoruz. Sağlıkta yaptığımız yatırımların anlamını ve önemini salgın döneminde hep birlikte yaşayarak gördük. Ulaşımda yaptığımız yatırımların değerini de üretimimizin ve ihracatımızın hızla arttığı şu dönemde, yollarda mal taşıyan kamyonlara ve tırlara bakarak ülkenin her köşesine hızla ve güvenle ulaşan otomobilleri takip ederek görebiliriz. Enerjide yaptığımız yatırımların ne derece kritik öneme sahip olduğunu, gelişmiş ülkelerin ciddi bir enerji krizi tehdidiyle yüzleştiği şu günlerde daha iyi değerlendirebiliriz. Tarımda ve gıda sektöründe yaptığımız yatırımların ehemmiyetini, gıda krizi endişesiyle boğuşan ülkelere bakarak kavrayabiliriz."
Başkan Erdoğan, "Benzer örnekleri her alana teşmil etmek mümkündür. İnşallah ekonomideki hedeflerimize ulaşarak geçtiğimiz 19 yılda 3,5 trilyon dolar harcayarak kurduğumuz bu altyapının hakkını vereceğiz. Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmakla kalmayacak, yeni nesillere emanet edeceğimiz 2053 vizyonunun temellerini de güçlü bir şekilde atacağız. İşte bunun için burada sadece bir tünel açmıyoruz. Burada aynı zamanda Türkiye'nin aydınlık geleceğine uzanan kutlu yürüyüşün yeni bir adımını atıyoruz" açıklamasında bulundu.

"Milletimizin her bir ferdini bu kutlu yürüyüşte yer almaya davet ediyorum" ifadelerini kullanan Başkan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Girişimci daha çok yatırım yaparak, sanayicimiz daha çok üreterek, işçimiz daha çok çalışarak, esnafımız daha güzel hizmet vererek, nakliyecimiz daha çok sefer yaparak, ihracatçımız daha çok mal satarak, memurumuz daha iyi hizmet sunarak, velhasıl her birimiz işimizi daha iyi yaparak bu mücadeledeki yerimizi almayız. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Bu duygularla bir kez daha, açılışını yaptığımız Pirinkayalar Tüneli'nin ülkemize, bölgemize ve şehirlerimize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenleri tekrar tebrik ediyorum."





beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV