banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
06 Mayıs 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Arena'da kara büyü

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu mücadelesinde, sahasında Portekiz temsilcisi Braga'yı ağırlayan Galatasaray, sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrıldı.

03 Ekim 2012 Çarşamba 00:21
Arena'da kara büyü
banner266
Arena'da kara büyü

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu mücadelesinde, sahasında Portekiz temsilcisi Braga'yı ağırlayan Galatasaray, sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrıldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcimiz Galatasaray, H Grubu ikinci mücadelesinde Braga'yı sahasında ağırladı. Grup ilk karşılaşmasında Manchester United deplasmanında da oldukça atak bir futbolla iyi oynayan ancak mağlup olan Sarı Kırmızılılar, Portekiz temsilcisi önünde de 2-0 yenilmekten kurtulamadı...

Maçın başından son dakikasına dek topla daha çok oynayan ve özellike Burak'la bir çok gol pozisyonuna giren Galatasaray, fırsatların hiçbirini sonuçlandıramayınca, ikinci maçlar sonunda da gol ve puanla tanışamamış oldu. Braga'ya galibiyeti getiren golleri 27. dakikada Ruben Micael, 94. dakikada ise Alan kaydetti.

H Grubu'ndaki üçüncü maçta Sarı Kırmızılı temsilcimiz, Cluj'la Romanya'da karşı karşıya gelecek.



İKİNCİ DEVRE

Tüm baskılarımız sonuç vermeyince, Galatasaray sahadan 2-0'lık skorla mağlup ayrılan taraf oldu...

Maçta 4 dakikalık uzatma gösterildi...

94' Ve 2-0... Braga son dakikada Alan'ın golüyle farkı ikiye çıkardı...

90' Galatasaray son şanslarını deniyor, baskı dinmiyor...

85' Galatasaray'da yorgunluk belirtileri var. Temsilcimiz gol için son dakikalarda baskıyı kurmaya çalışıyor.

82' Maçın tecrübesiz hakemi Galatasaray aleeyhine kararlar vermeye devam ediyor... Burak Yılmaz'la çok net iki pozisyonumuz haksız ofsayt kararlarıyla kesildi...

77' Direkten döndü!!! Aydın ceza sahası dışından muhteşem bir şut attı. Ancak genç oyuncunun şutu çatalda patladı!

75' Olmuyor, olmuyor.. Bu kez de Umut'la golü bulamadık! Aydın'ın sağdan açtığı ortaya Umut Bulut kafayı vurdu. Top Braga kalesinin üst ağlarına gitti.

72' Yine Burak, yine Burak! Galatasaray sol kanattan Riera'yla geldi. İspanyol oyuncunun müthiş ortasına iyi yükselen Burak'ın kafa vuruşu Beto'nun kucağında kaldı...

69' Galatasaray ceza sahası dışından kaleyi yokladı. Genç Emre Çolak'ın ceza sahası sol çaprazından uzak mesafeli şutu auta gitti...

64' Fatih Terim maçın başından bu yanan inanılmaz sinirli... En son Riera'nın pozisyonunda hakemle çok sert bir tartışmaya girdi... Bu şekilde devam ederse tribünlere gönderilebilir...

60' Galatasaray ikinci yarıdaki en net pozisyonunu Burak'la buldu! Yıldız golcünün sağ çaprazdan sert şutunu Beto güçlükle kurtardı!

57' Taraftarın desteği de ilk yarıya nispeten çok düşük. Bu şartlarda kapanan Braga savunmasının kilidi açılmaya çalışılıyor...

54' Galatasaray Burak ve Semih'le pozisyonlar buldu ancak ataklar çok zayıf kalıyor...

50' Galatasaray ikinci devreye de oldukça arzulu ve istekli başladı... Umarız bu yarıda aradığımız golleri bulabiliriz...

46' Mücadelede ikinci yarı başladı. Galatasaray'a başarılar...

İlk yarıda baskı sonuç vermedi ve temsilcimiz soyunma odasına 1-0 geride girdi...

45' Galatasaray Burak'la bir kez daha gole çok yaklaştı. Emre'nin ortasına müsait pozisyonda kafayı vuran Yılmaz'ın şutu üstten auta gitti!

43' Galatasaray Umut'la önemli bir pozisyonu harcadı. Ceza sahası içinde topla buluşan Umut, şut atmak yerine verkaça girince önemli bir pozisyondan faydalanamamış oldu...

41' Temsilcimizin maçın başından bu yana sürdürdüğü atak futbol henüz meyvesini vermedi. Bun akarşılık olarak da savunmamızda açıklar vermeye başladık...

37' Galatasaray baskıyı çabuk atlattı ve duran toplarla etkili oluyor. Emre'nin serbest vuruşunu Beto güçlükle çeldi.

33' Muslera, Muslera! Braga net bir pozisyon daha kaçırdı... Kullanılan kornerde Galatasaray savunması zor anlar yaşadı. Muslera Braga'lı oyuncunun kafa vuruşunu son anda çıkardı.

32' Galatasaray'da Muslera şov! Braga sol kanattan Amorim'in soldan sert ortasında Dany topu sektirdi. Eder'in vuruşunda Muslera'dan güzel bir kurtarış geldi.

27' GOL! Braga temsilcimiz karşısında öne geçiyor: 0-1... Alan'ın pasında Ruben Amorim ceza sahasının sağında sert vurdu. Muslera'dan seken topu Ruben Micael boş kaleye tamamladı.

24' Galatasaray'da şu ana dek öne çıkan oyuncular Selçuk ve Amrabat... İki oyuncu da atakları sürükleyen isimler...

20' Galatasaray Amrabat'ın sürüklediği topta gole çok yaklaştı. Faslı yıldızın ortasına son anda ayak koyan Braga defansı, az kalsın topu kendi ağlarına gönderiyordu!

16' Galatasaray atak futbolunu sürdürüyor. Rakip Braga ise maçın başından bu yana savunmasından çıkamadı...

12' Galatasaray bir kez daha Burak'la gole yaklaştı. Riera'nın ortasına kafayı vuran yıldız golcünün şutu üstten auta gitti.

10' Temsilcimiz, kritik bir noktadan serbest atış kazandı. Topun başına geçen Burak'ın şutu üstten auta gitti.

7' Galatasaray baskısını gitgitde artırıyor. Emre'nin ceza sahası dışından gelişine vuruşunu Beto güçlükle çeldi!

4' Maçta ilk net pozisyonu Braga buldu. Ismaily'nin serbest vuruştan gelen topa vuruşu yandan auta gitti.

3' Maç biraz sert başladı. Melo sarı kartı gören oyuncu...

1' Mücadele başladı. Temsilcimiz Galatasaray'a başarılar diliyoruz...

MAÇTAN NOTLAR
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi (H) Grubu ikinci maçında, Portekiz'in Braga takımını konuk ederken, kadrodaki bazı değişiklikler dikkati çekti.

Ligde oynanan Orduspor maçında sakatlanan ve bugünkü karşılaşmaya yetişmesi beklenirken, son kontrolünde oynatılmaktan vazgeçilen Hamit Altıntop'un yanı sıra Elmander, Hakan Balta ve Cris de ilk 11'de yer almadı.

Dün gıda zehirlenmesi nedeniyle rahatsızlık yaşayan ve serum tedavisi gördüğü bildirilen İsveçli oyuncu Johan Elmander, sahaya yedekler arasında çıktı.

Teknik direktör Fatih Terim, savunmanın solunda Hakan Balta'nın yerine İspanyol futbolcu Albert Riera'yı tercih ederken, savunmanın göbeğinde Semih'le birlikte Dany'ye forma vererek, Cris'i yedekler arasına çekti.

Hamit'in yokluğunda sağ kanada Amrabat'ı çeken ve sol kanatta Emre Çolak'a görev veren Terim, forvette ise Burak Yılmaz ile Umut Bulut ikilisini oynattı.

Türk Telekom Arena'daki ilk Avrupa kupası maçı
Türk Telekom Arena stadı, Braga maçıyla ilk kez Galatasaray'ın bir Avrupa kupası maçına ev sahipliği yaptı.

Sarı-kırmızılı ekibe 2010-2011 sezonunun ikinci yarısından itibaren hizmet vermeye başlayan Türk Telekom Arena'da, Galatasaray'ın o sezon UEFA Avrupa Ligi'nin play-off turunda Ukrayna'nın Karpaty Lviv takımına elenmesi nedeniyle Avrupa kupası maçı oynanamadı.

Galatasaray, tarihinin en kötü dönemlerinden birini geçirdiği ve Spor Toto Süper Ligi 8. sırada bitirdiği 2010-2011 sezonu sonunda Avrupa kupalarının dışında kalması nedeniyle de taraftarlarına bir Avrupa maçı izletmek için Braga maçına kadar beklemek zorunda kaldı.

Taraftarın ''Devler Ligi'' hasreti bitti
Portekiz ekibi Braga'yı konuk eden Galatasaray, yaklaşık 6 yıl sonra sahasında grup aşamasında bir ''Devler Ligi'' maçına çıktı.

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında İstanbul'daki son maçını 5 Aralık 2006'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda İngiltere'nin Liverpool ekibiyle oynayan sarı-kırmızılı takım, Braga maçıyla taraftarının UEFA Şampiyonlar Ligi hasretini sona erdirdi.

Bu sezon ''Devler Ligi''ndeki ilk maçını deplasmanda İngiltere'nin Manchester United takımı ile yapan Galatasaray, Portekiz temsilcisiyle oynadığı karşılaşmayla 2 bin 126 gün sonra seyircisi önünde bir UEFA Şampiyonlar Ligi grup karşılaşması yapmış oldu.

Sarı-kırmızılılar, 2008-2009 sezonunda ise gruplara kalma şansını ön eleme turunda Romanya'nın Steaua Bükreş takımına elenerek yitirmişti.

Fatih Terim, 9 yıl sonra ''Devler Ligi''nde taraftar önünde
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Braga maçıyla yaklaşık 9 yıllık aranın ardından sarı-kırmızılı ekibin başında İstanbul'da bir UEFA Şampiyonlar Ligi mücadelesine çıktı.

Terim döneminde sarı-kırmızılı ekip son olarak 2003-2004 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi (D) Grubu'nda Juventus, Real Sociedad ve Olmpiakos ekipleriyle mücadele etti. Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray, İstanbul'daki son maçını 2 Aralık 2003'te Juventus ile yaptı ve mücadele 2-0 ''Cim Bom''un üstünlüğüyle sona erdi.

Başarılı teknik adam, aradan geçen 3 bin 216 günün ardından Braga maçıyla tekrar İstanbul'da sarı-kırmızılı takımın başında bir ''Devler Ligi'' maçında boy göstermiş oldu.

Taraftarlardan tribün şovu
Sarı-kırmızılı taraftarlar, Braga maçında takımlarına büyük destek verirken, gerçekleştirdikleri görsel şovla da alkış aldı.

Maçın başlamasından hemen önce kale arkası Pegasus tribününde, taraftarlar ellerindeki renkli kağıtlarla bir kale görünümü oluştururken, hemen önünde atı üzerinde elinde sarı-kırmızılı bayrakla Fatih Sultan Mehmet'in resmedildiği dev bir figür yukarı çekildi.

Fatih Sultan Mehmet resminde parmağıyla karşıyı işaret ederken, karşı kale arkası tribününde ise yine görsel bir şov eşliğinde üzerinde, ''Re-conquest of Europe'' (Avrupa'nın yeniden fethi) yazılı bir pankart açıldı. Bu görsel tribün şovu için 35 bin lira harcandığı öğrenildi.

Türk Telekom Arena tribünlerini tamamen dolduran taraftarlar, üzerinde ''Return of the King'' (Kralın dönüşü) yazan bir pankart da açtı.

Öte yandan, az sayıda Braga taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden karşılaşmayı takip etti.

Medyadan büyük ilgi
UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Galatasaray-Braga karşılaşmasına medyanın ilgisi de büyük oldu.

Mücadeleyi 13'ü yabancı olmak üzere toplam 281 medya çalışanının takip ettiği bildirildi.

GALATASARAY
Muslera
Eboue
Dany
Semih
Riera
Emre Çolak
Selçuk İnan
Melo
Amrabat
Burak Yılmaz
Umut Bulut

BRAGA
Beto
Micael
Ismaily
Douglao
Amorim
Vinicius
Custodio
Salino
Hugo Viana
Alan
Eder
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV