banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Futbolculara vergi uyarısı

Futbolculara vergi uyarısı

05 Ocak 2024 Cuma 10:04
Futbolculara vergi uyarısı
banner266
 Futbolculara vergi uyarısı
“Yüzde 40'lık verginin yüzde 20'si futbolcuların sorumluluğunda. Sözleşmelerine ‘Verginin tamamını kulüp öder' maddesi koydursalar da yasal yükümlülükten kurtulamazlar.”
Uluslararası Vergi Uzmanı Can Doğrusöz konuştu, futbolculara vergi konusunda uyarılarda bulundu. Bu konuda özellikle yerli oyuncuların bir ihmal ve kafa karışıklığı içinde bulunduğunu belirten Can Doğrusöz'ün açıklamaları şöyle: "Futbolcuların vergi beyannamesi vermesini düzenleyen Gelir Vergisi Kanunu'nun Geçici 72. Maddesi 28 Aralık 2023 tarihinde yayınlanan resmi gazetedeki torba yasayla birlikte 31.12.2028 tarihine kadar uzatılmıştır.
Yasal düzenleme verginin yüzde 20'sinin kulüp, diğer yüzde 20'lik bölümünün ise futbolcu tarafından ödenmesini öngörüyor. Futbolcular sözleşmelerine 'Verginin tamamını kulüp öder' maddesi koydurarak bu sorumluluktan kurtulacağını sanıyor. Sözleşmeler yasanın üzerinde olamaz o yüzden böyle bir madde olsa da yükümlülükten kurtulamazlar ancak vergiyi ödedikten sonra kulübe bu konuda başka dava açabilirler. Bununla birlikte sadece maaşların değil, başarı primi ve performans bonusları da (gol, maç sayısı) gibi ücret niteliğinde olup vergiye tabi olduğunu belirtmekte fayda var."





beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV