banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

21 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Galatasaray adım adım şampiyonluğa

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig 32. hafta karşılaşmasında konuk etiği Gençlerbirliği karşısında kıran kırana bir mücadeleye sahne olan maçta Sneijder'in golüyle 1-0 galip ayrıldı.

17 Mayıs 2015 Pazar 00:46
Galatasaray adım adım şampiyonluğa
banner304
Galatasaray adım adım şampiyonluğa
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig 32. hafta karşılaşmasında konuk etiği Gençlerbirliği karşısında kıran kırana bir mücadeleye sahne olan maçta Sneijder'in golüyle 1-0 galip ayrıldı. Sarı-Kırmızılılar bu galibiyetle şampiyonluk yolundaki bir engeli daha aşarken şampiyonluğa 1 adım daha yaklaşmış oldu. Aslan kalan 2 maçında 4 puan alması durumunda ipi göğüsleyecek.

GALATASARAY 1 - 0 GENÇLERBİRLİĞİ

STAT: TT Arena
HAKEMLER: Halis Özkahya, M. Emre Eyisoy, Hakan Yemişken

GALATASARAY: Sinan, Sabri, Semih, Hakan, Telles, Melo, Selçuk (Dk.14 Hamit - Dk.84 Olcan), Umut, Sneijder, Yasin, Burak Yılmaz (Dk.90+4 Yekta)
TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu

GENÇLERBİRLİĞİ: Ferhat, Hakan, Ahmet, Ferhat Görgülü, Uğur, Gosso,Petrovic (Dk.85 Tomic), Mervan (Dk.77 İrfancan), Hleb (Dk.77 Landel), Stancu, El Kabir
TEKNİK DİREKTÖR: Mesut Bakkal
SARI KARTLAR: Uğur, Mervan, Ahmet, Petrovic (Gençlerbirliği)
GOL: Dk.68 Sneijder (Galatasaray)
Lig'in son 3 maçına 3 puan farkla lider giren Galatasaray şampiyonluk ve 4. yıldıza giden yolda sürpriz bir puan kaybı yaşamak istemiyor. Arena'da mücadele tempolu başladı. İlk 10 dakikalık bölümde orta sahalar çabuk geçilirken iki takım da tehlikeli ataklar geliştirdi.

Gençlerbirliği 4. dakikada Mervan ile tehlike yarattı. Sinan'ın hatalı çıkışı ile topu önünde bulan Mervan açısını kaybedince düzgün bir vuruş yapamadı.

5. dakikada hızlı bir şekilde rakip ceza sahasına hücum eden Galatasaray, Burak Yılmaz ve Umut Bulut'la tehlikeli pozisyonlar yaratsa da golü bulamadı. 7. dakikada Burak Yılmaz'ın pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Wesley Sneijder'in şutunu Ahmet Çalık önledi. Sneijder, Ahmet Çelik'in topa elle müdahele ettiğini dair itirazlarda bulundu fakat hakem devam kararı verdi.

14. dakikada Galatasaray zorunlu bir değişikliğe gitmek zorunda kaldı. Sağ arka adalesinde çekme olduğu için kendini yere bırakan Selçun İnan'ın yerine Hamit oyuna dahil oldu.

Mücadelenin 16. dakikasında Hleb, çalımlara Galatasaray ceza sahasına sızdı. Tecrübeli futbolcu kaleyi görüp vuracağı sırada Galatasaray savunması müdahale etti  ve top uzaklaştırıldı.

30. dakikada Hamit Altıntop, kaleyi tam çaprazdan gören bir noktadan vurdu, top savunmadan döndü. Sneijder dönen topu Umut Bulut'a verdi. Umut Bulut, ceza sahası içinden çok sert bir şut çıkardı ancak top farklı bir şekilde auta gitti.

Galatasaray, 42. dakikada mutlak bir gol fırsatından yaralanamadı. Sabri Sarıoğlu, orta sahanın gerisinden defansın arkasına doğru uzun bir top gönderdi. Kaleci Ferhat Kaplan, topu uzaklaştırmak için kalesini terketti fakat topu ıskaladı. Yasin Öztekin, önünde kalan topu boş kaleye gönderemedi.

İlk yarı sahada nefes kesen bir mücadele vardı ancak gol sesi çıkmayınca 0-0 sonuçlandı.

Galatasaray ikinci 45 dakikaya stadı dolduran 37 bin taraftarının muhteşem desteğini arkasına alarak başladı.

47. dakikada El Kabir, ceza sahası dışından vurdu. Sinan Bolat, yerden gelen topu rahat bir şekilde topu kontrol etti. 52. dakikada Petrovic, kaleye uzak bir noktadan sert bir şut çıkardı. Petrovic'in vuruşunda top bir karış farkla auta gitti.

53. dakikada Hakan Balta'nın bindirmesi ile gelişen atakta tecrübeli futbolcu orta yapmak yerine Wesley Sneijder'i gördü. Hollandalı yıldızın ceza sahasının sol çaprazından çektiği sert şutta top yan ağlarda kaldı.

57. dakikada Sarı-Kırmızılılar Umut ile yüzde yüzlük bir pozisyondan yararlanamadı. Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Yasin rakibini geçtikten sonra kale önünde boş pozisyondaki Umut'a yerden gönderdi. Umut Bulut müsait pozisyonda topa dokunamadı.

Umut Bulut, 60. dakikada Burak Yılmaz'ın pasıyla topla buluşacağı sırada ceza sahası içerisinde yerde kaldı. Galatasaraylı futbolcular, Hakan Aslantaş'ın Umut Bulut'a faul yaptığını ve pozisyonun penaltı olduğu yönünde yoğun itirazlarda bulundu fakat hakemin kararı değişmedi. Özkahya'nın bu kararına Galatasaraylı futbolcular ve taraftarlar tepki gösterdi.

Yasin Öztekin harikalar yaratmaya devam ediyor. 62. dakikada çizgiye Yasin'in arkaya ortasında Sneijder gelişine vurdu ancak top yan ağlarda kaldı.

Türk Telekom Arena'da son 20 dakikalık bölüme girilirken sahneye Wesley Sneijder çıktı. Aslan'ın Hollandalısı Burak Yılmaz'ın pasında kaleyi karşısına aldı ve topu yerden köşeye yollayarak ağları havalandırdı. Galatasaray, Sneijder'in bu golüyle 1-0 öne geçti, rahat bir nefes aldı.
 
76. dakikada sağ kanatta Yasin Öztekin'den attığı pasla topla buluşan Sabri, ortasını arka direğe doğru gönderdi. Umut Bulut, arka direkte kafayla pasını içeriye çevirmek istedi ancak savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Sarı-Kırmızılılar 1-0'lık skorla karşılaşmada istediğini alan taraf oluyor.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV