banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
16 Mayıs 2024 Perşembe

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Galatasaray'dan kötü siftah

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasının açılış mücadelesinde Galatasaray Ordu deplasmanına çıktı. Temponun hiç düşmediği mücadeleden 3 puanla ayrılan taraf, 2-0'lık skorla ev sahibi oldu.

28 Eylül 2012 Cuma 23:28
Galatasaray'dan kötü siftah
banner263
Galatasaray'dan kötü siftah

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasının açılış mücadelesinde Galatasaray Ordu deplasmanına çıktı. Temponun hiç düşmediği mücadeleden 3 puanla ayrılan taraf, 2-0'lık skorla ev sahibi oldu. 


 Ligin iki namağlup takımını karşı karşıya getiren mücadelede, Orduspor ile Galatasaray karşılaştı. Cuper yönetiminde geçtiğimiz sezondan bu yana başarılı bir performans sergileyen ev sahibi ekip, bu maça kadar sahasında oynadığı 11 maçta ve ligdeki 5 maçta namağluptu. Son şampiyon Galatasaray da bu sezon oynadığı maçlarda mağlubiyet yüzü görmeyerek liderlik koltuğunda oturuyordu. 

Herkesin bu çerçevede merakla beklediği maç 2-0 Orduspor üstünlüğüyle tamamlandı. Ev sahibine galibiyeti geitren golleri iki eski Galatasaraylı Hasan Kabze ve Stancu kaydederken, sarı kırmızılılar ise maç boyunca bir çok pozisyondan faydalanamadı.

Orduspor bu galibiyetle puanını 12'ye çıkarırken, lider Galatasaray ise 13 puanda kaldı.

MAÇIN DAKİKA DAKİKA HİKAYESİ

İKİNCİ DEVRE

Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca maçtan galibiyetle ayrılan taraf 2-0'lık sonuçla ev sahibi Orduspor oldu...

Maçta 4 dakikalık duraklama oynanacak...

86' Fornezzi yine kalesinde başarılı! Emre Çolak ceza sahası önünde kendi ekseninde döndü ve şutunu attı fakat defansa çarpan top kaleci Fornezzi'de kaldı.

83' Galatasaray farkı bire indirmeye bir kez daha yaklaştı. Emre Çolak sol çizgiden ortaladı fakat top arka direkteki Melo'nun kafasının üstünden geçerek dışarıya çıktı.

79' Galatasaray adına çok net bir pozsiyon daha kaçıyor! Emre Çolak sol kanattan topu getirdi ve çizgiye inip içeriye çıkardı fakat defanstan seken topu önünde bulan Burak'ın vuruşunda top dışarıya çıktı. Çok müsait bir pozisyondu.

77' Orduspor cesur futbolunu rakibi karşısında sürdürüyor... Galatasary ise uzun toplar ve hızlı ataklarla rakip kalede etkili oluyor...

72' Golden sonra Orduspor tempoyu çok yükseltti! Taraftarın da baskısıyla ev sahibi üçüncü golü arıyor...

69' Burak'la çok net bir pozisyon daha kaçtı! Galatasaray mutlak bir gol pozisyonunu harcadı! Burak sol çaprazdan ceza sahasına girdi ve boş pozisyonda topu yan ağlara gönderdi!

67' GOOOOOOOOOOOLLLL! Ordu skoru 2-0 yapıyor! Gol Stancu... Galatasaray'da Eboue ceza sahası içinde yerde kaldı ve hakem devam dedi. Ardından hızlı çıkan Orduspor'da Hasan Kabze ceza sahası dışından ara pasını gönderdi ve Stancu topu alıp golü attı.

63' Galatasaray'da gol umudu olarak oyuna giren oyuncu Elmander'in yerine Umut Bulut...

60' Galatasaray'ın baskısı sürerken ikinci değişiklik geldi. Amrabat'ın yerine giren oyuncu Emre Çolak...

54' Orduspor önemli bir pozisyondan faydalanamadı. Stancu orta alanda aldığı topla ilerledi ve önünde bir anda boşluk buldu ve ceza alanına girip şutunu attı fakat top Muslera'da kaldı.

50' Galatasaray ikinci yarıya çok hızlı başladı! Üst üste akınlar yapan Sarı Kırmızılılarda, Cris'in kafa vuruşunu Fornezzi çizgide güçlükle kontrol edebildi. Çok önemli bir pozisyondu...

46' İkinci yarı Orduspor'un vuruşuyla başladı...

İLK DEVRE

İlk yarının kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmayınca, Orduspor soyunma odasına 1-0 üstğn giden taraf oldu...

43' Bu kez de Aydın pozisyonu değerlendiremedi... Amrabat sağ kanattan içeriye ortasını yaptı ve arkadan gelen Aydın ceza sahası içinde kayarak topa vurdu fakat top dışarıya çıktı.

40' Galatasaray'ın müthiş baskısı sürüyor. Bu kez de Amrabat gole çok yaklaştı! Selçuk'un kullandığı serbest vuruşta top defanstan sekti ve Amrabat'ın önünde kaldı ceza sahasında fakat onun vuruşu da yan ağlarda kaldı.

36' Galatasaray bu kez de Elmander'le gole çok yaklaştı. Selçuk'un ara pasıyla sol çaprazda topla buluşan İsveçli golcünün şutunu, Fornezzi güçlükle çıkardı.

33' Çok önemli bir pozisyonu değerlendiremedi Galatasaray... Amrabat sağ kanattan içeriye ortaladı. Orduspor defansı topu ıskaladı fakat topu önünde bulan Burak çok zayıf bir vuruş yaptı ve top Fornezzi'de kaldı!

29' Galatasaray Elmander'le sol kanattan bir atak gerçekleştirdi ancak İsveçli golcünün şutu üstten auta gitti.

24' Galatasaray beraberlik için var gücüyle rakip kaleye yükleniyor, Özellikle sol kanattan Amrabat atakları sürükleyen isim...

20' Galatasaray çok tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullandı. Topun başına gelen Selçuk çok iyi bir vuruş yaptı ve top direkten döndü!

15' Orduspor golü bulduktan sonra savunmadaki sertliğini artırdı ve rakibini orta sahada karşılıyor...

9' GOOOOOOOOOOLLLLL! Hasan Kabze'den muhteşem röveşata ve 1-0! Sağ taraftan gelen ortaya Hasan Kabze ceza alanı içinde rövaşata ile vurarak topu ağlara gönderdi!

5' Mücadele Orduspor'un müthiş presiyle başladı. Galatasaray da topu kim alsa, başında en az iki oyuncu baskı yapıyor...

1' Mücadelede ilk yarı başladı. İki takıma da başarılar dileriz...

MAÇTAN NOTLAR

İki takım arasında bugüne kadar oynanan 20 karşılaşmada Galatasaray'ın 11'e 1 üstünlüğü bulunurken, 8 maçta ise taraflar yenişemedi.

Orduspor, Galatasaray karşısında ilk ve tek galibiyetini kendi sahasında 1984 yılında aldı. İki takım arasında bugüne kadar 20 karşılaşma oynandı. Ordu'da oynanan 10 maçın 3'ünü Galatasaray kazanırken, mor-beyazlı ekibin 1 galibiyeti bulunuyor, 6 maç ise berabere sonuçlandı.

Mor-beyazlı ekip ligde sahasında 286 gündür yenilmezken, son mağlubiyetini yine Galatasaray karşısında aldı. Geçen sezon ligin 16. haftasında Ordu'da oynanan maçı sarı-kırmızılı ekip 2-0'lık sonuçla kazanmıştı. Mor-beyazlılar bu tarihten sonra sahasında oynadığı hiçbir maçı kaybetmedi.

19 Eylül Stadı'nda oynadığı son 10 lig maçından 6 galibiyet, 4 beraberlikle ayrılan Karadeniz ekibi, ayrıca sahası bakımda olduğu için İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yaptığı Eskişehirspor maçını da 2-0 kazanmıştı.

Sarı-kırmızılı taraftarların ilgisi
Karşılaşmanın biletleri tamamen tükenirken, sarı-kırmızılı taraftarlar da maça oldukça yoğun ilgi gösterdi. Galatasaray taraftarı, kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu.

Stadyumda yer bulamayan bazı taraftarlar ise maçı evlerin çatılarında ve balkonlarından takip etti.

Terim, Umut'u ilk 11'e almadı
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi'nde Salı günü kendi sahasında karşılaşacağı maç öncesinde Umut Bulut'u Orduspor karşısında ilk 11'e almadı.

Terim, ileri uçta Elmander ve Burak ikilisine şans verirken, Dany'in yerine de Cris ile maça başladı.

Yoğun güvenlik önlemi
Maç öncesi Ordu Emniyet Müdürlüğü'nce şehirde ve stat çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

Stat çevresinde ve içerisinde 500'ü polis, 500'ü de özel güvenlik görevlisi olmak üzere toplam bin personel görev yaptı.

Karşılaşmayı, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de izledi.

ORDUSPOR
Fornezzi
Atilla
Agustin
İbrahim Kaş
Garcia
Nizamettin
Umbides
Ali Çamdalı
Stancu
Monje
Hasan Kabze

GALATASARAY
Muslera
Eboue
Semih
Cris
Hakan Balta
Hamit
Melo
Selçuk
Amrabat
Elmander
Burak
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV