banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
03 Mayıs 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

İlk maçta Av'landık: 1-2

Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın, ilk kez A Milli Takım Teknik Direktörü ünvanıyla çıktığı karşılaşmada Slovakya'ya 2-1 mağlup olduk.

01 Mart 2012 Perşembe 08:06
İlk maçta Av'landık: 1-2
banner311
İlk maçta Av'landık: 1-2
Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın, ilk kez A Milli Takım Teknik Direktörü ünvanıyla çıktığı karşılaşmada Slovakya'ya 2-1 mağlup olduk.

A Milli Futbol Takımımız, Bursa Atatürk Stadı'ndaki özel maçta ağırladığı Slovakya'ya 2-1 mağlup oldu.
Teknik Direktör Abdullah Avcı ilk kez milli takımın başına bir maça çıkarken rakip Slovakya Milli Takımı'nda Süper Lig'de forma giyen birçok futbolcu Türkiye'ye karşı sahada yer aldı.
 
Konuk ekip Slovakya'ya galibiyeti getiren goller Vladimir Weiss ve Türkiye'de Fenerbahçe forması giyen Miroslav Stoch'tan gelirken Ay Yıldızlı ekibimizin tek golünü ise Ömer Toprak kaydetti.
 
Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın göreve gelmesinden sonra yeni bir kadro kuran A Milli Futbol Takımımız, hazırlık maçlarına Mayıs ayında devam edecek.
 
3 YENİ İSİM!
 
A Milli Takım'da Semih Kaya, Mustafa Pektemek ve Olcan Adın, Slovakya karşısında ay-yıldızlı formayı ilk kez giydi.
 
Bu oyuncuların yanı sıra Soner Aydoğdu, Alper Topuk, Olcay Şahan ve Hasan Ali Kaldırım da maç kadrosunda yer aldı.
 
Abdullah Avcı tarafından kadroya çağrılan, ancak sakatlığı geçmeyen Bursasporlu Serdar Aziz ise bugün kadrodan çıkarıldı. Yine sakatlığı bulunan ve dün MR'ı çekilen Burak Yılmaz ise yedek kadroda yer bulabildi.
 
İLK TEHLİKE KONUK EKİPTEN

Tırnaklarınızın bakımı için bir tık yeter....

 
Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı konuk ekip Slovakya'dan geldi.
 
Mücadelenin 15. dakikasında sağ kanattan geliştirilen atakta ceza sahamıza yapılan ortayı ters tarafta Miroslav Stoch kontrol etti. Ceza sahası içinde topla buluşan Stoch'un vuruşu savunmamızın ardından kaleci Sinan Bolat'tan döndü.
 
Pozisyonun devamında Gökhan Gönül topu uzaklaştırarak tehlikeyi önlemeyi başardı.
 
OLCAN TAŞIDI MUSTAFA TAMAMLAYAMADI...
 
Milli Takımımızın maçtaki ilk tehlikeli atağı 20. dakikada Mustafa Pektemek'le geldi.
 
Semih Kaya'nın uzun pasında Olcan Adın sol kanatta topla buluştu ve rakibinden şok bir vücut çalımı ile sıyrıldı. Ceza sahası içine giren Olcan, ön direğe koşu yapan Mustafa Pektemek'e yerden gönderdi.
 
Ancak Beşiktaş'ın parlayan yıldızı Mustafa Pektemek'in ön direkteki vuruşu yan ağlarda kaldı.
 
SOLDAN SOLDAN GELİYORUZ...
 
Slovakya karşısında ağırlığını iyice hissettiren Türkiye, 22. dakikada sol kanattan geliştirdiği ataklarla rakip kalede tehlikeli oldu.
 
İlk pozisyonda Olcan Adın'ın sol kanattan ceza sahası içine yaptığı ortaya penaltı noktası üzerinde Nuri Şahin vuruşunu yaptı ancak top savunmadan geri döndü. Atağın devamında sol kanatta bu kez Caner Erkin topla buluştu.
 
Caner Erkin'in ön direğe yaptığı ortaya Olcan Adın yarım vole denedi ancak top yan ağlarda kaldı.
 
SAVUNMA DURDURAMADI!
 
Rakip kalede kurduğumuz baskının arttığı dakikalarda Slovakya beklenmedik bir golle 1-0 öne geçti.
 
Mücadelenin 24. dakikasında yarı sahamızın sağ kanadında topla buluşan Vladimir Weiss, tüm savunma oyuncularımızı geçtikten sonra penaltı noktası üzerinde vuruşunu yaptı ve topu ağlarla buluşturdu.
 
Ay yıldızlı futbolcular bu golün ardından rakip yarı alandaki baskılarını arttırarak skoru eşitlemek için çaba gösterdiler.
 
MİLLİ TAKIMA DA ATTI...
 
Fenerbahçe'nin yıldızı Miroslav Stoch, Slovakya formasıyla ilk 11'de başladığı maçta Süper Lig'den alışık olduğumuz gollerinden birini Türkiye'ye karşı atarak skoru 2-0'a getirdi.
 
39. dakikada kaleyi sol çaprazdan gören bir noktada topla buluşan Miroslav Stoch, içeriye kat etti ve ceza sahası dışından şutunu çekti. Savunmaya da çarpan top Sinan Bolat'ın üzerinden ağlarla buluştu.
 
Fenerbahçe'nin bu sezonki flaş ismi Miroslav Stoch'un attığı golle Slovakya skoru 2-0'a getirmiş oldu.
 
ÖMER TOPRAK FARKI 1'E İNDİRDİ
 
Slovakya karşısında 2-0 geriye düşmesine rağmen oyundan kopmayan ay yıldızlı ekibimiz Ömer Toprak'ın golüyle skoru 2-1'e getirdi.
 
Karşılaşmanın 85. dakikasında oyuna sonradan giren Tunay Torun köşe vuruşunu kullanan isimdi. Tunay'ın uzak direğe kullandığı korneri savunmadan ileriye çıkan Ömer Toprak tamamladı ve farkı 1'e indiren isim oldu.
 
Bu gol Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın Milli Takım'daki görevine başladıktan sonra ay yıldızlı ekibimizin attığı ilk gol oldu.
 
Türkiye: 1 - Slovakya: 2
 
Stat: Atatürk
Hakemler: Thorsten Kinhöfer xx (Almanya), Detlef Scheppe xx (Almanya), Stefan Lupp xx (Almanya)
Türkiye: Sinan xx, Semih xx, Ömer x, Nuri xx (Dk. 86 Soner ?), Gökhan xx, Mehmet Ekici x (Dk. 57 Burak x), Arda x (Dk. 76 Alper x), Mehmet Topal x, Mustafa x (Dk. 68 Mevlüt x), Caner xx (Dk. 79 Hasan Ali x), Olcan xx (Dk. 57 Tunay x)
Slovakya: Pernis xx, Pekarik xx, Skrtel xx (Dk. 61 Salata x), Zabanvik xx, Weiss xxx (Dk. 68 Holosko x), Stoch xx (Dk. 61 Breznanik x), Bakos xx (Dk. 46 Sestak xx), Kopunek x, Hubocan xx, Hamsik xx (Dk. 90 artı 2 Jez ?), Kucka xx (Dk. 84 Cech ?)
Goller: Dk. 85 Ömer Toprak (Türkiye), Dk. 24 Weiss, Dk. 39 Stoch (Slovakya)
Sarı kartlar: Dk. 87 Tunay (Türkiye) Dk. 29 Skrtel (Slovakya)

-MAÇTAN DAKİKALAR-

TÜRKİYE - SLOVAKYA: 1-2
M.S.Ve karşılaşmanın son düdüğü çaldı: Türkiye 1-2 Slovakya
 
93'Ceza sahasına doğru havalandırdığımız topta Slovakya savunması, Burak'ın presinin etkisiyle hata yaptı. Alper'in gelişine vuruşunda top auta gitti.
92'Slovakya son oyuncu değişikliğini Marek Hamsik'in yerine Robert Jez'i alarak yaptı.
 
92'Sağ kanatta Gökhan Gönül, kendisini unutturdu. Ancak tecrübeli oyuncunun ortasında bir kez daha savunma topun sahibi olan taraf oldu.
91'Tunay Torun, beraberlik için şansını ceza sahası dışından denedi ama top Pernis'de kaldı.
 
90'Maçın sonuna üç dakikalık uzatma süresi eklendi.
 
90'Mehmet Topal'ın pasında Gökhan Gönül, sağ kanattan ceza sahasına girdi ve topu yeniden Mehmet'e çıkardı. Mehmet, gelişine şut atmak istedi ama top ayağına oturmadı ve savunma araya girdi.
87'Slovakya, Bursaspor forması giyen Sestak ile kalemizde etkili oldu. Sestak'ın sağ çaprazdan sert şutunda Sinan, çok iyi bir refleks gösterdi ve topu kornere tokatladı.
 
86'Tunay Torun, topu kaybettikten sonra Kamil Kopunek'e yaptığı hareket nedeniyle sarı kart gördü.
 
86'Millilerimizde Nuri Şahin oyundan çıkarken; Gençlerbirliği'nin genç yıldız adayı Soner Aydoğdu mücadeleye dahil oldu.
 
86'Nuri Şahin'in sol kanattan pasında savunma ayak koydu ve top kornere çıktı. Tunay'ın sol kanattan kullandığı kornerde Semih Kaya kafayı vurdu, arka direkte ise Ömer Toprak tamamladı ve farkı bire indirdi.

85'Nuri Şahin'in sol kanattan pasında savunma ayak koydu ve top kornere çıktı. Tunay'ın sol kanattan kullandığı kornerde Semih Kaya kafayı vurdu, arka direkte ise Ömer Toprak tamamladı ve farkı bire indirdi.

85'GOOOOL - Ömer Toprak Milli Takımı'mız adına farkı bire indiren golü attı.
82'Slovakya, Marek Hamsik'i savunmanın arkasına kaçırmayı denedi. Sinan Bolan tehlikeyi sezdi ve ceza sahası dışına gelerek topu kafayla uzaklaştırdı.
 
81'Oyuncu değişikliklerinin ardından oyun daha da durgunlaştı. Zaten yeni bir takım olan millilerimiz, uyum sorunları yaşıyor ve pozisyon bulmakta zorluk çekiyor.
 
80'Milli takımımızda bu kez Caner Erkin oyun alanının dışına geliyor. Caner'in yerine oyuna giren isim ise Hasan Ali Kaldırım...
74'A Milli Takımı'mızda kaptan Arda Turan, yerini Alper Potuk'a bıraktı.
 
73'Sağ çaprazda ceza sahasının hemen dışında kazanılan serbest vuruşta Nuri topun başına geldi. Yıldız oyuncu doğrudan kaleyi düşündü, ama şutunda top az farkla üstten dışarıya gitti.
 
73'Burak'ın pasında Gökhan Gönül sağ kanatta topla buluştu. Gökhan rakibinin üstüne gitti ve Preznanik onu faulle durdurdu
69'Mevlüt oyuna girer girmez sağ kanattan hareketlendi. Savunmanın müdahalesi ile top kornere uzaklaştırdı.
 
69'A Milli Takımı'mızda Mustafa Pektemek, yerini Rennes forması giyen Mevlüt Erdinç'e bıraktı.
 
68'Slovakya'da ilk golün sahibi Vladimiz Weiss'ın yerine, Beşiktaşlı Filip Holosko oyuna girdi.
 
68'Caner Erkin, uzak mesafeden kaleyi düşündü. Caner'in sol çaprazdan vuruşunda top üstten dışarıya gitti.
 
67'Tunay rakip ceza alanının hemen dışında kazandığı topu sol kanattaki Caner'e gönderdi. Caner'in ortasında topu karşılayan taraf yine Slovakya savunması.
61'Liverpool forması giyen Skrtel oyundan çıkan bir diğer isim; yerine giren isim ise Kornel Salata...
 
61'Slovakya'da Miroslav Stoch oyundan çıkarken, Breznanik oyuna giren isim oldu.
 
60'Arda'nın ortasında Slovakya savunması topu ceza sahası dışına uzaklaştırdı. Arda önünde buldu topu, Atletico Madrid'li yıldız oyuncunun yerden vuruşunda ise top direğin hemen yanından dışarı gitti.
57'Vladimir Weiss sağ kanatta topla buluştu. Onun pasında Stoch, son çizgiden ortasını yaptı ama bu orta da kötü ve top ters kanattan taça çıktı.
 
56'Sağ kanattan bir korner kazandık. Nuri'nin ön direğe ortasında top Mehmet Topal'dan dışarıya gitti.
 
54'Arda'nın pasında Caner sol kanattan sıfıra indi ve topu altı pasa çıkarmak istedi. Ama Caner'in ortası kötü ve top ters kanattan dışarıya gitti.
 
53'Oyuncularımız taç kararı beklerken Slovakya çok tehlikeli geldi. Sestak, ceza sahasına girmek üzereyken savunmamız araya girdi ve tehlikeyi uzaklaştırdı.
52'Abdullah Avcı, sık sık kulübeyi terk ederek oyuncularını uyarıyor.
 
51'Weiss çok şık hareketlerle yarı alanıza geçti. Weiss'ın hareketiyle sakatlanan Mehmet Ekici yerde yatarken, Weiss durmadı ama onun pasında Stoch, topu Mehmet'in tedavisi için taça atan isim oldu.
 
49'Arda Turan, sağ kanattan ceza sahasına girdi. Arda'nın pasında Mehmet Ekici, müsait pozisyonda şutunu attı ama bu vuruşta top rakip kaleyi bulmadı.
 
48'Caner Erkin'in sol kanattan ortasında topu savunma karşıladı ve bu Slovakya için kontra atak şansı oldu. Nuri, bu kontra atağı faulle durdururken; rakibimiz faulü hızlı kullandı. Hamsik'in uzaklardan gelen şutunda top auta gitti.
 
47'A Milli Takımı'mız, ikinci yarıya da ilk yarıdaki 11'i ile başladı.
 
46'Slovakya'da Marek Bakos'un yerine, Bursasporlu Stanislav Sestak oyuna dahil oldu.

D.A.Ve ilk yarının son düdüğü geldi: Türkiye 0-2 Slovakya
45'Mehmet Ekici, Nuri ile yaptığı verkaçın ardından ceza sahasına doğru sokuldu. Werder Bremen'li oyuncunun ceza sahası dışından attığı şut yandan auta gitti.
 
43'Olcan, Mehmet Ekici'nin pasında ceza sahasının dışında topla buluştu. Olcan'ın ceza sahasına girer girmez sol çaprazdan yaptığı vuruşta top auta gitti.
 
42'Olcan rakip ceza sahasının hemen dışında pres yaptı ama Slovaklar zorlukla da olsa topu uzaklaştırmayı başardı.
 
40'Stoch pozisyonun başında sol kanatta kendisini unutturdu. Gökhan'ı karşısına alan Slovak yıldız, ceza sahasına girerken topu sağına çekti ve sert bir şut çıkardı. Top savunmadan sekerek Sinan'ın üstünden ağlara gitti.
 
39'GOL - Miroslav Stoch farkı ikiye çıkardı Slovakya adına.
 
38'Olcan topa dokundu, Mehmet Topal yerden sert bir şut çıkardı. Pernis iki hamlede topun sahibi oldu.
 
37'Mehmet Ekici, rakip ceza sahasının yaklaşık 5 metre dışında yerde kaldı. Çok tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanacağız.
36'Hamsik savunmamızın arkasına kaçtı ama Stoch'un pasında Ömer topun geçmesine izin vermedi.
 
35'Arda Turan'ın pasında Olcan topu göğsüyle Mustafa'ya indirdi. Mustafa'nın gelişine volesinde top savunmadan döndü.
 
34'Stoch bu kez sağ kanatta topun sahibi oldu. Ama Fenerbahçe'den takım arkadaşı Caner, topa ayak koyarak Stoch'un pozisyonunu bozdu.
 
33'Sağ kanattan Nuri ile kullandık korneri, arka direkte topun sahibi olan Mustafa'nın ortasında Ömer kafayı vurdu ama top auta gitti.
 
32'Arda'nın pasında Olcan, sağ kanatta topla buluştu. Olcan topu sol ayağına aldı ve ceza sahası dışından kaleyi yokladı. Savunmaya da çarpan topu Pernis zorlukla kornere gönderdi.
31'Mustafa'nın önemli bir problemi yok ve Beşiktaş'ın genç golcüsü oyuna geri döndü.
 
30'Mustafa Pektemek, bu darbenin ardından sekerek oyun alanı kenarına geldi.
 
29'Skrtel, Mustafa Pektemek'e arkadan çok sert bir faul yaptı ve bu faulün cezası sarı kart oldu.
 
28'Weiss bu kez kanat değiştirip sol kanada geldi. Weiss'ın pasında Stoch, ceza sahasının hemen dışında topla buluştu. Stoch'un plasesinde top auta gitti.
27'Stoc sol kanatta topla buluştu ama onun etrafında çabuk kalabalıklaştık ve tehlike yaratmasına izin vermedik.
 
26'A Millilerimiz hücuma hızlı çıktı ama Arda ceza sahasının 3-4 metre dışında çekilerek durduruldu. Nuri geldi topun başına, yıldız oyuncunun vuruşunda top barajı geçti ve Pernis'de kaldı.
25'Weiss, yine sağ kanatta topla buluştu ve ceza sahasına girdi. Weiss'ın yerden Stoch'a çıkardığı pasta savunmamız araya girdi.
 
25'Sağ kanatta topla buluşan Weiss, arka arkada 3-4 oyuncumuzu geçti ve ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşla topu ağlarımıza gönderdi.
24'GOL - Vladimir Weiss konuk ekibi 1-0 öne geçti.
 
24'Rakip yarı alanda etkili olmaya başladık. Nuri'nin sol kanattan kale önüne doğru ortaladı, Olcan'ın ön direkteki vuruşunda top auta gitti.
 
23'Caner bir kez daha sol kanatta topla buluştu. Caner bu kez kendisi ortaladı, Mustafa'yı aşan topu Kopunek uzaklaştırdı.
 
22'Caner sol kanatta topu iyi sürükledi. İki rakibi üzerine çeken Caner, Nuri'yi gördü. Nuri'nin ortasında savunma kafayı vurdu.

19'Dusan Pernis'in uzun vuruşunda Semih ile Bakos hava topuna çıktı. Bakos'un Semih'e yaptığı hareket faul.

18'Slovakya Milli Takımı'nda Kucka, Olcan'ın müdahalesi bir sakatlık geçirdi. Sağlık görevlileri sahada...
 
17'Stoch'un pasında Hamsik sol kanatta topa sahip oldu. Napolili oyuncunun ceza sahası çizisindeki Bakos'a çıkardığı pası ise Semih karşıladı.
 
15'Sağ kanattan Weiss'ın ortasında Stoch ceza sahasında topla buluştu. Stoch'un vuruşunda top savunmamızdan döndü. Stoch'un ortaya çevirdiği ikinci topta ise Semih, ters bir vuruş yaptı. Ama Sinan bu pozisyonda da başarılı.
 
14'Nuri bu kez uzaklardan kaleyi yoklayan isim. Real Madrid'li yıldızın sert şutunda top az farkla auta gitti.

12'Kucka uzaktan bir şutla kalemizi yokladı. Top savunmamızdan döndü. Pekarik'in ortasını Ömer karşıladı. Ama bu kez top Weiss'da kaldı. Weiss rakiplerinden kurtulup 0 indi, ortasında savunmamız topu kornere gönderdi.

11'Sağ kanattan kullandığımız kornerde Kucka ön direkte kafayı vurdu. Sol kanatta top Caner'de kaldı. Caner rakibinden kurtuldu ama verkaç denemesinde başarılı olamadı.
 
10'Mehmet Ekici, kaleyi karşıdan gören pozisyonda frikiği kullandı. Barajdan dönen topu savunma kornere gönderdi.
 
10'Mehmet Topal, ceza sahasının yaklaşık 4-5 metre dışında Kucka'nın hareketiyle yerde kaldı, karar faul...
 
9'Hamsik'in pasında tehlikeli geldi Slovakya. Marek Bakos, ceza sahası içinde sağ çaprazdan kaleyi yokladı ama Sinan bu pozisyonda başarılı.
 
7'Milli takımımızda Gökhan Gönül, Fenerbahçe'deki takım arkadaşı Miroslav Stoch'la girdiği mücadelede sakatlık yaşadı.
 
6'Caner sol kanatta mücadelesiyle topu rakibinden söktü ve oyun alanında tutmayı başardı. Caner'in bu mücadelesi tribünlerden büyük bir alkış aldı.
 
5'Savunmadan uzun bir vuruşla hücuma çıkmak istedi Slovakya, Bakos için ofsayt bayrağı kalktı.
 
4'Orta alanda Mehmet Ekici yaptığı presle topu kazandı ve uzun süre topu sürdü. Rakip ceza sahasının bir kaç metre dışında topu Mustafa'yla buluşturmak istedi Mehmet ama bu denemesinde başarılı olamadı.
 
3'Millilerimiz rakip yarı alanın orta bölümünden serbest vuruş kazandı. Nuri Şahin'in ortasında top doğrudan kaleci Pernis'de kaldı.
 
2'Miroslav Stoch'un uzaktan vuruşunda top yerden auta gitti.
 
1'Nuri Şahin'in ara pasında Skrtel topun Arda'ya gelmesine izin vermedi.
 
İLK YARI:

İşte 11'ler:

Türkiye: Sinan, Gökhan, Ömer, Semih, Caner, Mehmet Topal, Nuri, Olcan, Arda, Mehmet Ekici, Mustafa

Slovakya: Pernis, Pekarik, Skrtel, Zabavnik, Hubocan, Weiss, Bakos, Kopunek, Stoch, Hamsik, Kucka

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV