banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
05 Mayıs 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

İnönü'de 'Paşa' darbesi!

Spor Toto Süper Lig'in 26. hafta maçında Beşiktaş ile Kasımpaşa karşılaştı.

17 Mart 2013 Pazar 02:45
İnönü'de 'Paşa' darbesi!
banner266
İnönü'de 'Paşa' darbesi!
Spor Toto Süper Lig'in 26. hafta maçında Beşiktaş ile Kasımpaşa karşılaştı.

Spor Toto Süper Lig'in 26. hafta maçında Beşiktaş ile Kasımpaşa, İnönü Stadı'nda karşı karşıya geldi. Şampiyonluk yolunda lider Galatasaray'ı kovalayan Kara Kartal, evinde Kasımpaşa'ya ummadığı bir şekilde yenildi. Siyah-beyazlılar zirveden bir adım daha uzaklaştı ve haftayı puansız geçti: 1-3
BEŞİKTAŞ: 1 - KASIMPAŞA: 3

Stat: BJK İnönü
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ogun, Hakan Ceylan

Beşiktaş: Cenk Gönen, Roberto Hilbert, Tomas Sivok, Ersan Gülüm, Emre Özkan (Dk. 38 Necip Uysal), İbrahim Toraman, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Manuel Fernandes, Filip Holosko (Dk. 46 Hugo Almeida), Mamadou Niang
Yedekler: Emre Metin, Veli Kavlak, Mustafa Pektemek, Julien Escude, Mehmet Akgün
Teknik Direktör: Samet Aybaba

Kasımpaşa: Andreas Isaksson, Abdurrahman Dereli, Yalçın Ayhan, Barış Başdaş, Sancak Kaplan, Kerem Şeras, Fabian Ernst, Djalma Campos (Dk. 66 Halil Çolak), Tabare Viudez (Dk. 80 Georgi Sarmov), Senijad Ibricic (Dk. 89 İlhan Eker), Kalu Uche
Yedekler: İlker Avcıbay, Şahin Aygüneş, Matias Fritzler, Erhan Kartal
Teknik Direktör: Shota Arveladze

Goller: Dk. 13 Olcay Şahan (Beşiktaş); Dk. 8 Tabare Viudez, Dk. 33 Djalma Campos, Dk. 78 Halil Çolak (Kasımpaşa)
Sarı Kartlar: İbrahim Toraman, Oğuzhan Özyakup, Manuel Fernandes (Beşiktaş); Tabare Viudez, Barış Başdaş (Kasımpaşa)

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş'ta, Trabzonspor ile geçen hafta oynanan maçta sakatlanan ve 2-3 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklanan Manuel Fernandes, Kasımpaşa maçında ilk 11'de sahaya çıktı. Portekizli futbolcu, uygulanan yoğun tedavi programı ve kendisini iyi hissetmesi nedeniyle teknik direktör Samet Aybaba tarafından ilk 11'de görevlendirildi. Öte yandan Trabzonspor maçının ardından tedavisinin 1 hafta süreceği belirtilen Ersan Gülüm de Kasımpaşa karşısında ilk 11'de forma giydi.

Mustafa Pektemek 6,5 ay sonra kadroda

Beşiktaş'ta henüz ligin 2. haftasında BJK İnönü Stadı'nda oynanan ve 3-3 berabere sona eren Galatasaray derbisinde sakatlanan Mustafa Pektemek, uzun bir aradan sonra kadroda yer aldı. Yaklaşık 6,5 ay sonra 18 kişilik maç kadrosuna alınan Mustafa Pektemek, yedekler arasında oturdu. Mustafa Pektemek'in forma giydiği Galatasaray derbisi 26 Ağustos 2012'de oynanmıştı.

Hugo Almeida 5 hafta sonra

Beşiktaş'ın gol yollarındaki önemli isimlerinden Hugo Almeida da ligde 5 hafta sonra 18 kişilik maç kadrosuna alındı. Kardemir Karabükspor ile 20. haftada oynanan lig maçında sakatlanan ve 5 hafta sahalardan uzak kalan Portekizli futbolcu, Mustafa Pektemek gibi yedek oyuncular arasında yer aldı.

Kale yine Cenk Gönen'in

Trabzonspor maçı öncesi ısınma hareketleri sırasında sakatlanan ve forma giyemeyen İskoç kaleci McGregor, Kasımpaşa karşısında yedek soyundu. İskoç kalecinin yerine kalede Cenk Gönen görev yaptı. Basın mensuplarına dağıtılan kadrolarda Beşiktaş'ta yedek kaleci olarak genç Emre Metin gözükürken, Allan McGregor yedek kulübesinde oturdu. Bu arada sarı kart cezalısı Gökhan Süzen'in yerine savunmanın solunda Emre Özkan oynadı.

Fabian Ernst'e sevgi seli

Beşiktaşlı taraftarlar, eski futbolcuları Kasımpaşalı Fabian Ernst'e sevgi gösterilerinde bulundu. Isınmak için sahaya çıkan Alman futbolcuyu tribünlere çağıran taraftarlar, uzun süre Ernst lehine tezahüratta bulundu. Ernst de tribün önlerine kadar giderek taraftarları selamladı.

Kasımpaşa'da 2 zorunlu değişiklik

Kasımpaşa'da teknik direktör Shota Arveladze kadrosunda 2 zorunlu değişiklik yaptı. Geçen haftaki Mersin İdman Yurdu maçında kırmızı kart gören Süme Elyasa ile sarı kart cezalısı Adem Büyük, Beşiktaş karşısında forma giyemedi. Shota Arveladze bu 2 oyuncunun yerine Djalma Campos ve Barış Başdaş'a şans tanıdı.

"Kitap aklın santrforudur"

Beşiktaşlı futbolcular sahaya "Kitap okumaya tarafız" yazılı pankartla çıktı. Kitap okuma kültürünün taraftar kitlelerine duyurulması ve yaygınlaştırılması amaçlı "Taraftar Okuyor Projesi"ne destek amaçlı olarak tribünlerde de "Kitap aklın santrforudur", "Hayatta en çok kitabı sevdim", "Çarşı kitapla büyüdü, kitapla yürüdü", "Kitap oku" yazılı pankartlar yer aldı.

Real Madrid bayrağı

Beşiktaşlı taraftarların bulunduğu kapalı tribünde Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Real Madrid'in bayrağı göze çarptı. Tribünden kısa bir süre Real Madrid lehine tezahüratlar da yapıldı. Karşılaşmaya iki takım taraftarları da büyük ilgi gösterdi. Sadece kapalı tribün ve güvenlik nedeniyle eski açık tribünde boşluklar gözlenirken, diğer tribünler tamamen doldu. Beşiktaş sahaya bu sezon giydiğinde hiç yenilmediği kırmızı formayla çıktı.

İLK YARI

7. dakikada sol kanattan Ernst'in ortasında ceza sahası içerisinde müsait pozisyonda Viudez meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-1

13. dakikada Niang'ın pasında ceza sahası çizgisi önünde topla buluşan Olcay'ın şık vuruşu filelere gitti: 1-1

17. dakikada Fernandes'in uzak mesafeden doğrudan kaleye kullandığı frikik vuruşunda kaleci Isaksson topu iki hamlede kontrol etti.

24. dakikada İbrahim'in ceza yayı gerisine doğru çıkardığı topuk pasında Fernandes'in vuruşu farklı auta çıktı.

26. dakikada Kerem'in pasında sol çaprazdan ceza sahası içerisine giren Uche'nin vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

33. dakikada hızlı gelişen Kasımpaşa atağında sağ kanatta Uche'nin yerden pasında kale önünde Djalma topuk vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere yolladı: 1-2

39. dakikada ceza yayı gerisinden kazanılan frikik vuruşunu Ibricic ceza yayı önüne pas olarak kullandı. Viudez'in içeri ortaladığı topta boş durumdaki Barış'ın kafa vuruşunda sağ köşeye giden topu Cenk uzanarak çıkardı.

41. dakikada Fernandes'in 25 metreden kullandığı frikik vuruşunda doğrudan kaleye giden top kaleci Isaksson'un kucağında kaldı.

44. dakikada sol çaprazdan ceza sahasına giren Holosko'nun vuruşu az farkla yandan auta çıktı.

Maç 1-2 sona erdi.

İKİNCİ YARI

49. dakikada sağ kanattan Niang'ın yaptığı ortada Almeida'nın kafa vuruşu üst direkten dışarı çıktı.

51. dakikada sağ kanattan Hilbert'in yaptığı yerden ortada Niang'ın ayak koyduğu top yandan auta çıktı.

66. dakikada sol köşeden Fernandes'in kullandığı kornerde kaleye yönelen top, üst direk ardından yan direğe çarparak oyun alanına döndü.

70. dakikada Viudez'in hatalı pasını Oğuzhan ceza sahasına gönderdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Olcay'ın vuruşunu Isaksson ayağıyla çıkardı.

74. dakikada sağ kanattan İbrahim'in yaptığı ortada Almedia'nın kafa vuruşunda Yalçın'a da temas eden top az farkla üstten dışarı çıktı.

78. dakikada hızlı gelişen atakta Uche'nin pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına giren Halil'in vuruşu uzak köşeden ağlarla buluştu: 1-3

82. dakikada sağdan Hilbert'in yaptığı ortada arka tarafta Almeida'nın indirdiği topa Niang yetişemedi.

86. dakikada ceza sahasına ortalanan kornerde kale önünde yaşanan karambolde Niang topu boş kaleye gönderemedi.

87. dakikada Cenk topu Sivok'a gönderdi. Sivok topu fark etmeyince araya giren Sarmov'un ceza yayı gerisinden yaptığı vuruşu Cenk iki hamlede kontrol etti.

90+4. dakikada hafif sol çaprazdan ceza sahasına giren Halil'in vuruşu üst direkten dışarı çıktı.

Maç 1-3 sona erdi.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV