banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
13 Mayıs 2024 Pazartesi

Özel Kuvvetler'den nefes kesen tatbikat

İşte penaltılarla finale giden ülke!

Avrupa Futbol Şampiyonası yarı final maçında İspanya ile Portekiz karşılaşmasında finale giden ülke penaltılarla İspanya oldu

28 Haziran 2012 Perşembe 01:20
İşte penaltılarla finale giden ülke!
banner322
İşte penaltılarla finale giden ülke!

Avrupa Futbol Şampiyonası yarı final maçında İspanya ile Portekiz karşılaşmasında finale giden ülke penaltılarla İspanya oldu 

Avrupa Futbol Şampiyonası ilk yarı final maçında Portekiz ile son dünya ve Avrupa şampiyonu İspanya, Ukrayna'nın Donetsk kentindeki Donbass Arena Stadı'nda karşı karşıya geldi. Cüneyt Çakır'ın yönettiği karşılaşmanın normal süresi ve uzatma dakikaları 0-0 sona erdi. İspanya, maçı penaltı atışlarının ardından 4-2 kazanarak finale yükselen ilk takım oldu. İspanya'nın finaldeki rakibi yarın akşam oynanacak Almanya-İtalya karşılaşmasının galibi olacak.
İspanya'da penaltı atışlarında Iniesta, Pique, Sergio Ramos, Fabregas ile başarılı olurken, Xabi Alonso ise penaltı atışını gole çeviremedi. Portekiz'de ise Pepe ile Nani, penaltıları gole çevirirken, Moutinho ve Bruno Alves'in penaltı atışlarını kaçırdı.

6. dakikada karşılaşmanın ilk ciddi atağı İspanya'dan geldi. Sol kanattan Iniesta kısa paslaşmalarla ceza sahasına girdi ve topu Negredo'ya aktardı. Negredo'nun vurmakta geciktiği ve kaybettiği topa gelişine vuran Arbeloa'nın şutunda top az farkla üstten auta çıktı.

13. dakikada Portekiz sol kanattan Cristiano Ronaldo ile etkili oldu. Ronaldo süratli bir şekilde çizgiye kadar indi ve ortasını yaptı. Ancak Casillas zamanında çıkarak topun sahibi oldu.

30. dakikada hızlı gelişen İspanya atağında Arbeloa sağ kanattan taşıdığı topu ceza sahası içinde Negredo'ya aktardı. Negredo da ceza sahası dışının hemen önündeki Iniesta'yı topla buluşturdu. Bu futbolcunun vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.

31. dakikada İspanya atağa çıkmak isterken Jordi Alba, Ronaldo'ya topu kaptırdı. Portekizli futbolcunun yerden kaleye çektiği sert şutta top direğin dibinden auta gitti.

42. dakikada Pepe'nin İspanya defansının arkasına gönderdiği uzun topa zamanlama hatası yapan Almeida yetişemeyince Portekiz önemli bir fırsattan yararlanamadı.

57. dakikada hızlı gelişen Portekiz atağında Hugo Almeida'nın ceza sahası dışından sert şutunda top üstten auta çıktı.

59. dakikada Portekiz Cristiano Ronaldo'yla etkili geldi. Portekizli yıldız bu kez sağ kanattan topla ceza sahasına hareketlendi. Ancak bu futbolcu Ramos'la girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Portekizlilerin penaltı beklediği pozisyonda Cüneyt Çakır devam kararı verdi.

68. dakikada Xavi'nin ceza sahası dışından çektiği sert şutta top kaleci Patricio da kaldı.

73. dakikada Cristiano Ronaldo'nun yaklaşık 30 metre mesafeden serbest vuruşta top az farkla üstten auta çıktı.

89. dakikada Portekiz, Cristiano Ronaldo ile mutlak bir golü kaçırdı. İspanya'nın hücumda kaptırdığı topla kontratağa çıkan ve defansı 4'e 2 yakalayan Portekiz'de, Ronaldo'nun ceza sahasına girer girmez attığı sert şutta top üstten auta gitti.

Kalan dakikalarda her iki takım da skoru değiştiremeyince mücadele golsüz sona erdi ve uzatmalara gidildi.

Stat: Donbass Arena

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun (Türkiye), Çizgi hakemleri: Hüseyin Göçek ve Bülent Yıldırım

Portekiz: Rui Patricio, Bruno Alves, Pepe, Fabio Coentrao, Joao Pereira, Miguel Veloso (Dk. 107 Custodio), Joao Moutinho, Raul Meireles (Dk. 112 Silvestre Varela), Nani, Cristiano Ronaldo, Hugo Almeida (Dk. 81 Nelson Oliveira)

İspanya: Iker Casillas, Gerard Pique, Sergio Ramos, Alvaro Arbeloa, Jordi Alba, Andres Iniesta, Xavi Hernandez (Dk. 86 Pedro Rodriguez), Xabi Alonso, Sergio Busquets, David Silva (Dk. 60 Navas), Negredo (Dk. 53 Cesc Fabregas)

Sarı kartlar: Dk. 40 Sergio Ramos, Dk. 60 Sergio Busquets, Dk. 84 Alvaro Arbeloa, Dk. 113 Xabi Alonso (İspanya), Dk. 45 Fabio Coentrao, Dk. 61 Pepe, Dk. 64 Joao Pereira, Dk. 86 Bruno Alves, Dk. 90 Miguel Veloso (Portekiz)

Penaltılar: Pepe, Nani, (Kaçıranlar: Joao Moutinho, Bruno Alves) (Portekiz), Andres Iniesta, Gerard Pique, Sergio Ramos, Cesc Fabregas, (Kaçıran: Xabi Alonso) (İspanya)
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV