banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

15 Mayıs 2024 Çarşamba

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Kadıköy'de Milli Hüsran

A Milli Futbol Takımımız, 2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu üçüncü maçında sahasında Romanya'ya tek golle mağlup oldu...

12 Ekim 2012 Cuma 22:43
Kadıköy'de Milli Hüsran
banner299
Kadıköy'de Milli Hüsran

A Milli Futbol Takımımız, 2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu üçüncü maçında sahasında Romanya'ya tek golle mağlup oldu...
A Milli Futbol Takımımız, Dünya Kupası yolundaki en kritik maçlarından birinde, sahasında Romanya'yı konuk etti. Grupta oynadığı iki maçı da kazanan ve en ciddi rakiplerimizden olan Rumen ekibini, adete baştan sona izleyen ve etkili bir oyun ortaya koyamayan Millilerimiz, sahadan 1-0'lık mağlubiyetle ayrıldı.

Galatasaraylı Stancu'nun ilk 11'de forma şansı bulduğu Romanya'ya galibiyeti getiren golü ilk yarının son dakikasında Grozav kaydetti.

A Milliler bu yenilgiyle rupta 3 puanda kalırken, Romanya ise 9 puana yükseldi. Türkiye, Salı günü Macaristan deplasmanına konuk olacak...



İKİNCİ DEVRE

Mücadelenin kalan dakikalarında da gol bulamayınca, A Milli Futbol Takımımız, sahadan 1-0'lık mağlubiyetle ayrıldı...

90+5' Maçtaki en net gol pozisyonumuzu son saniyede Nuri ile yakaladık. Müsait pozisyonda kafa vuruşunu yapan yıldız oyuncumuzun şutu çok az farkla auta gitti...

Maçta 5 dakikalık uzatma oynanacak...

86' Romanya oyunu iyice soğutmaya başladı. Yavaş hareketler yapan rakip Romanya, skor üstünlüğünü kullanmaya devam ediyor...

82' Millilerimiz kapanmış Romanya savunmasını bir türlü aşamıyor...

78' Arda Turan ceza sahası yayında rakip oyuncuyu geçerek şutunu attı fakat top Ciprian Tatarusanu'nun üstüne gitti.

74' Son 15 dakikada daha baskılı bir Milli Takım var sahada. Özellikle Emre Çolak takımımıza ciddi bir hareket getirdi...

71' Arda yerden pasla Romanya savunmasının arasına topu atmayı düşündü fakat Romanya defansı topu uzaklaştırdı.

67' Sercan'ın yerine giren oyuncu Emre Çolak...

63' Millilerimiz pozisyona girmekte güçlük çekerken, Romanya yüzde yüzlük bir fırsatı daha değerlendiremedi...

59' Romanya bu dakikalarda çok etkili olmaya başladılar. Özellikle Stancu ve marica pozisyonlar buluyor....

55' Hasan Ali Kaldırım'ın ortasında top karşısındaki Razvan Rat'a çarptı. Tüm hatlarıyla yüklenmeye çalışıyor Millilerimiz.

51' Oyun yeniden başladı...

49' Taraftarlardan kullanılacak korner öncesi atılan bir cisim Alexandru Bourceanu'nun kafasına isabet etti ve oyun bir süre durdu.

48' Romanya ikinci yarıya etkili başladı. Gheorghe Grozav'ın soldan ortasında altıpas içinde son anda araya girdi savunmamız.

46' Mücadelede ikinci yarı başladı. Millilerimize başarılar dileriz...

İLK DEVRE

Maçın ilk yarını Millilerimiz Romanya karşısında 1-0 geride kapattı...

45' İlk yarının son dakikasında golü kalemizde gördük: 0-1... Atılan uzun ara pasında Volkan çok hatalı bir çıkış yaptı. Topla buluşan Grozav Volkan'ın üstünden topu ağlara gönderdi.

40' Tamas savunmadan aldığı topla ceza sahamızın sağına kadar geldi. Şutunda Hasan Ali Kaldırım topa müdahele etti ve tehlikeyi önledi.

36' Sercan sol kanatta üst üste iki çalım atarak ceza sahasına girdi. Orta denemesinde Gabriel Tamas kayarak araya girdi. Tehlikeli geldik bu dakikada.

33' Sert Romanya savunması karşısında boş alanlar bulamayan Millilerimiz, uzaktan şutlarla kaleyi yokluyor...

29' Hasan Ali Kaldırım kaldırım'ın ortasında Romanya savunması topa sahip oldu. Kanatlardan etkili gelmeye çalışıyor Millilerimiz fakat ortalarda Romanya savunması çok dikkatli.

25' Romanya yine hızlı geldi. Galatasaraylı Stancu'yla gelişen atakta, Romen oyuncunun şutu Volkan'da kaldı.

21' Romanya daha çok uzun topları deniyor. Atılacak uzun toplarla Bogdan Stancu'yu topla bulşturma niyetindeler.

18' Bu kez de duran topla gole yaklaştık. Emre'nin kullandığı serbest vuruşta gelen ortaya kafayı vuran Umut'un şutu az farkla auta gitti.

16' Romanya Millilerimiz karşısında hızlı ataklarla etkili olmaya çalışıyor...

12' Bu dakikalarda rakip alanda baskımızı artırmaya çalışıyoruz. Gökhan öne çıkışlarda etkili oluyor.

8' Maçın ilk net pozisyonunu Millilerimiz buldu! Kullanılan kornerde Semih ile gole çok yaklaştık. Semih Kaya'nın kafa vuruşunu Ciprian Tatarusanu uzanarak çelebildi.

5' Millilerimiz maça oldukça iştahlı başladı. Özellikle Arda'nın istekli oyunu dikkat çekiyor.

1' Mücadele başladı. Millilerimize Romanya karşısında başarılar dileriz...

MAÇTAN NOTLAR...

(A) Milli Futbol Takımı'nda sakatlıkları bulunan Selçuk İnan ve Burak Yılmaz, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri (D) Grubu'nda Romanya ile yapılan maçın kadrosunda alınmadı.

Sol uyluk arka kas grubunda ödem olan Selçuk İnan ve sol kalça arkası kas grubunda gerilme ve ödem tespit edilen Burak Yılmaz, maç kadrosunda bulunmadı. İki futbolcu milli takımın 16 Ekim'de deplasmanda Macaristan ile yapacağı mücadeleye yetiştirilmeye çalışılıyor.

(A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, eleme grubunda bundan önce yine Kadıköy'de Estonya ile yaptıkları mücadelenin 11'inden 2 değişiklikle takımını sahaya sürdü.

Romanya karşısında kaleye geçen Volkan Demirel, eleme grubu maçlarında ilk kez görev alırken, Hamit Altıntop Hollanda maçının ardından tekrar 11 kişilik kadroda sahaya çıktı. Hamit, Hollanda maçından sonraki Estonya mücadelesinde sahaya yedek çıkmıştı.

Tribünler doldu
Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sitesi üzerinden ve stat gişelerinden satışını yaptığı biletler maça iki gün kala tükenirken, tribünlerin büyük bölümü doldu.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda büyük bir milli coşku yaşanırken, iki takım taraftarı arasında bırakılan güvenlik boşluğunun yanı sıra bazı tribünlerde de yer yer boşluklar göze çarptı.

''Bando Es-Es'' taraftarları coşturdu
Futbol Federasyonu'nun daveti üzerine milli maça gelen, Eskişehirsporlu taraftarların oluşturduğu ''Bando Es-Es'' çaldıkları parçalarla taraftarları coşturdu.

Karşılaşma öncesi stat önünde parçalar çalan bando, futbolseverlere coşkulu anlar yaşattı.

Tribünler kırmızı ve beyaz
Futbol Federasyonu'nun internet sitesi üzerinden sattığı formaları tüketen futbolseverler, gerek teknik direktör Abdullah Avcı gerekse federasyon yöneticilerinin çağrısına yanıt vererek, karşılaşmaya büyük bir çoğunlukla milli takım formalarıyla geldiler.

Kadıköy'de tribünlerde kırmızı ve beyaz renkler hakim olurken, üzerinde kulüp forması bulunan taraftarın da tribünlerde olduğu görüldü.

Karşılaşma öncesi seremonide İstiklal Marşı okunurken maraton üst tribünü boydan boya kaplayan dev boyutta Türk Bayrağı açıldı. Taraftarlar marşın okunduğu sırada bayrağı dalgalandırdılar.

Kulüp başkanları ve teknik direktörler milli maçta
Türkiye-Romanya mücadelesini Spor Toto Süper Lig kulüplerinin başkanları, yöneticileri ve teknik direktörleri de statta izledi.

Kulüpler Birliği Vakfı'nın bugünkü toplantısına katılan kulüp başkanları ve kulüplerin yöneticileri Futbol Federasyonu'nun davetlisi olarak milli maça geldiler.

Çok sayıda teknik direktör de karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.

Türkiye ve Romanya 27 yıl sonra resmi maçta karşı karşıya
Türkiye ve Romanya milli futbol takımları 27 yıl aradan sonra resmi maçta karşı karşıya geldi.

Bundan önce 13 Kasım 1985'te Dünya Kupası Eleme Grubu maçında İzmir'de Romanya'nın Türkiye'yi 3-1 yendiği maçta karşı karşıya gelen iki ekip, 27 yıl aradan sonra Kadıköy'de bir resmi maça çıktılar.

Türkiye ve Romanya geçen 27 yıllık süreçte 4 özel maç oynadılar.

Romanya cephesi
Galatasaray Futbol Takımı'nın eski futbolcusu ve teknik direktörü Rumen Gheorge Hagi ile yine eski futbolcusu olan Gheorge Popescu Türkiye-Romanya maçını izlediler.

Romanyalı taraftarlar Türkiye karşısında milli takımlarını yalnız bırakmadılar. Rumen taraftarlar, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki misafir seyirci tribününün üst kısmının büyük bölümünü doldururken, yaklaşık bin 500 seyirci tribünde yer aldı.

Türkiye-Romanya maçında ayrıca Romanya'dan gelen 42 medya mensubu da takip etti.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Orduspor'da forma giyen Bogdan Sorin Stancu, Türkiye'ye karşı milli maçta Romanya'nın 11'inde yer aldı.

TÜRKİYE
Volkan Demirel
Gökhan Gönül
Ömer Toprak
Semih Kaya
Hasan Ali Kaldırım
Mehmet Topal
Emre Belözoğlu
Hamit Altıntop
Sercan Sararer
Arda Turan
Umut Bulut

ROMANYA
Tatarusanu
Razvan Rat
Tamas
Bourceanu
Chiriches
Marica
Torje
Grozav
Goian
Pintilii
Stancu
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV