banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Kendisi yazdı, kendisi bozdu: 2-1

Süper Final'de 3. haftanın son maçında Fenerbahçe oldukça zorlandığı maçta Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ederek, Galatasaray ile puan farkının açılmasına izin vermedi. Egemen Beşiktaş'ı öne geçirdiği maçta kendi kalesine attığı golle maça damga vuran isim oldu.

29 Nisan 2012 Pazar 21:12
Kendisi yazdı, kendisi bozdu: 2-1
banner311
Kendisi yazdı, kendisi bozdu: 2-1
Süper Final'de 3. haftanın son maçında Fenerbahçe oldukça zorlandığı maçta Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ederek, Galatasaray ile puan farkının açılmasına izin vermedi. Egemen Beşiktaş'ı öne geçirdiği maçta kendi kalesine attığı golle maça damga vuran isim oldu.

Spor Toto Süper Final'in 3. haftasında şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe ile Avrupa kupalarına katılmak isteyen Beşiktaş karşı karşıya geldi. Galatasaray'ın Trabzonspor galibiyetinden sonra mutlak kazanmak isteyen Fenerbahçe, zorlanmasıan rağmen Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ederek farkın açılmasına izin vermedi.
 
Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 57. dakikada Miroslav Stoch ve 84. dakikada Egemen Korkmaz (kendi kalesine) kaydetti. Beşiktaş'ın tek golü ise 54. dakikada Egemen Korkmaz'dan geldi. Beşiktaş'ı önce öne geçiren, sonra ise geriye düşüren Egemen Korkmaz, Saracoğlu'nda gecenin en talihsiz isimlerinden biri oldu.
 
Bu galibiyetin ardından Fenerbahçe puanını 43'e yükseltirken; Beşiktaş 28 puanda kaldı.
 
Süper Final'de perşembe günü Beşiktaş ile Fenerbahçe bu kez Fi-Yapı İnönü Stadı'nda karşılaşacak.
 
KOCAMAN'IN BEŞİKTAŞ 11'İ
 
Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Beşiktaş ile yaptığı derbi maçta, sakatlığı bulunan sarı-lacivertli ekibin kaptanı Alex de Souza forma giyemedi.
 
Şampiyonluk Grubu'nda Galatasaray ile yaptıkları maçta sol ayağından sakatlanan, ardından Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final mücadelesinde Kardemir Karabükspor'a karşı forma giyemeyen Brezilyalı futbolcu, sakatlığı geçmediği için Beşiktaş derbisinde de kadroya giremedi.
 
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Alex'in yokluğunda, bu futbolcunun mevkisinde daha önce çok sayıda maçta yaptığı gibi Stoch'a görev verdi. Alex'in forvet arkasındaki mevkisinde görev alan Stoch'un, orta alanın solundaki yerinde de Caner Erkin forma giydi. Kocaman, haftalar sonra ligde forvet oyuncusu Semih Şentürk'e ilk 11'de görev verdi.
 
TAYFUR HAVUTÇU'NUN KADRO TERCİHİ
 
Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Fenerbahçe derbisinde forvetteki tercihini Edu'dan yana kullandı. Havutçu, cezalı Almeida'nın yokluğunda forvette oynattığı Mustafa Pektemek'i, Fenerbahçe karşısında yedek soyundururken, yerine Edu'ya forma verdi.
 
Ligde en son 2 Şubat tarihinde oynanan Mersin İdmanyurdu maçında ilk 11'de sahaya çıkan Edu, tam 12 lig maçının ardından ilk 11'de yer buldu.
 
Son yapılan Trabzonspor maçında cezası nedeniyle forma giyemeyen Roberto Hilbert, Fenerbahçe derbisinde formasına kavuştu. Hilbert, savunmanın sağında oynarken, geçen hafta forma giyen Ekrem ise yedek kulübesinde yer aldı. Bu arada, sakat olan Necip Uysal'ın yerine de orta alanda Veli Kavlak forma giydi.
 
Savunmayı Hilbert, İbrahim Toraman, Egemen Korkmaz ve İsmail Köybaşı'ndan oluşturan Havutçu, orta alanda Ernst, Fernandes, Veli, Quaresma ve Simao'ya şans tanırken, forvette de Edu'yu oynattı. Kalede geçen hafta olduğu gibi Rüştü Reçber forma giydi.
 
DERBİ GERGİN BAŞLADI!
 
Fenerbahçe ile Beşiktaş derbiye kontrollü bir şekilde başladı. İlk dakikalarda iki ezeli rakip birbirini kontrol edip, tartarken, oyun orta saha mücadelesi şeklinde başladı. Üstünlük kurmak isteyen iki takımın birbirine müdahaleleri sonrasında gergin anlar da yaşandı. Özellikle 12. dakikada Edu ile Volkan Demirel'in çarpışması sonrasında iki takım futbolcuları arasında gerginlik hat safhaya ulaştı. Zaman zaman yaşanan top kapma savaşlarında bu gerginlik devam etti.
 
CRISTIAN, EGEMEN'İN HATASINI DEĞERLENDİREMEDİ
 
Şükrü Saracoğlu Stadı'nda gergin başlayan derbide ilk önemli tehlikeyi ev sahibi Fenerbahçe geliştirdi. Karşılaşmanın 7. dakikasında Egemen'in hatalı vuruşu sonrasında Cristian topu kaparak ceza sahasıan girdi. Ancak Brezilyalı futbolcu topu ayağından açınca, Rüştü Reçber'e takıldı.
 
BEŞİKTAŞ'IN DURAN TOP TEHLİKESİ
 
Beşiktaş, Fenerbahçe deplasmanında en ciddi pozisyonunu ilk yarının son dakikalarından üretti. Kazanılan serbest vuruşu her zaman olduğu gibi yine Fernandes kullandı. Kale sahasında İbrahim Toraman'ın kafa vuruşu direğin üstünden dışarı giderken; sarı-lacivertliler taraftarlar derbin bir 'oh' çekti. İlk yarıda gol sesi çıkmayıcna soyunma odasına golsüz eşitlikle gidildi.
 
F.BAHÇE VURDU, RÜŞTÜ ÇIKARDI!
 
İkinci yarı başladığında Fenerbahçe istekli ve arzulu bir şekilde Beşiktaş kalesine yüklenmeye başladı. Rüştü Reçber'in korduğu kaleyi ilk olarak Stoch'la yoklayan Fenerbahçe, sonrasında Caner Erkin ile gole çok yaklaştı. Ancak tecrübeli file bekçisi Rüştü Reçber gole izin vermedi.
 
TORAMAN İNDİRDİ, EGEMEN BİTİRDİ
 
Fenerbahçe'nin tehlikeli atakları sonrasında bunalan Beşiktaş, ikinci yarıda geliştirdiği ilk atak sonrasında golü buldu. Kullanılan korner sonrasında İsmail sol kanatta topla buluş ve ortasını ceza sahasına yaptı. İbrahim Toraman kafayla topu indirdi, Egemen ise gelişine bir vuruş yaparak Beşiktaş'ı deplasmanda 1-0 öne geçirdi.
 
SERBEST VURUŞTA SAHNEYE STOCH ÇIKTI
 
Taraftarı önünde yediği golle kısa süreli bir şok yaşayan Fenerbahçe, kısa bir süre sorna skora dengeyi getirdi. Kazanılan serbest vuruşta Stoch topun başına geçti ve Slovak futbolcu yerden köşeye bir vuruş yaparak attığı golle durumu 1-1 yaptı.
 
BEŞİKTAŞ BOŞ YAKALADI AMA...
 
Beraberlik golünden sorna Fenerbahçe rakip kaleye çok adamal giderken; Beşiktaş yarı sahasında kontrollü kalarak, kontrataklarla ileri çıkmaya çalıştı. Siyah-beyazlılar zaman zaman Fenerbahçe savunmasını boş yakalamasına rağmen, istediği pozisyonları üretemedi. Quaresma'nın ceza sahasından vurduğu bir şutu ise Volkan Demirel köşeye giderken çıkardı.
 
KOCAMAN'DAN GOL İÇİN HAMLELER
 
Mutlak galibiyet hedefleyen Fenerbahçe etkili hücumlar geliştiremeyince, Aykut Kocaman değişikliklerle oyuna müdahalede bulundu. Caner Erkin ve Mehmet Topuz'u oyundan alan alan Kocamanm, Issiar Dia ve Henri Bienvenu'yü sahaya sürdü. Bu değişikliklerin ardından Dia sağ kanatta oynarken; Bienvenu ileri geçti. Semih Şentürk ise Alex'in rolünü üstlendi.
 
EGEMEN KORKMAZ'IN TERS VURUŞU VE...
 
Dakikalar ilerledikçe üstünlük golünü buılamayan ve orta sahayı iyiden iyiye boşaltarak tüm hatlarıya rakip ceza sahası önünde kümelenen Fenerbahçe'de stre arttı. Ancak 84. dakikada kazanılan köşe vuruşu sarı-lacıvertlilerin belki de kaderini değiştirdi. Stoch'un kullandığı kornerde, Egemen ters bir vuruşla topu filelerine gönderdi ve Fenerbahçe 2-1 öne geçti. Bu golün ardından Fenerbahçe üstünlüğünü korudu ve galibiyete ulaştı.
 
MAÇTAN DAKİKALAR
 
FENERBAHÇE - BEŞİKTAŞ: 2-1
 
* Ve Kadıköy'de maç sona erdi. Fenerbahçe 2-1 kazanıyor.
 
90+ Semih topsuz alanda yerde kaldı. Hakem oyunu durdurdu sarı kart Semih. Rüştü'nün itirazları. Sarı kart.
 
90' Semih'in Dia'nın koşuyoluna attığı top. Rüştü kalesinden çıktı. Rüştü'yü çalımladı Dia. Top boşta kaldı. Savunma araya girdi. Fenerbahçeli taraftarların Rüştü'nün topu eliyle kontrol ettiği yönünde itirazları vardı.
 
90' Oyunun sonuna 3 dakika ilave edildi.
 
89' Semih ile Veli arasında elektrikli anlar. Boğaz boğaza geldi iki oyuncu. Hakem oyunu devam ettirdi.
 
88' Beşiktaş'ın gol arayışları var son bölümde.
 
86' Beşiktaş'ta Quaresma ve Simao oyundan çıkıyor. Mehmet Akyüz ve Mustafa Pektemek oyunda.
 
85' Kadıköy'de büyük coşku var...
 
83' Köşe atışı kullanıldı. Ön direkte Gökhan Gönül altı pas içinde aşırttı topu. Egemen topu üstten dışarı göndermek isterken kendi ağlarına yolladı meşin yuvarlağı.
 
83' GOOOLLL... GOOOLLL.. Egemen'in kendi kalesine attığı gol.
 
82' Bienvenu sol kanattan etkili geldi. Topu sağına çekip kaleye vuruşunu yaptı. Savunmaya çarpan top dışarıda. Korner.
 
79' Beşiktaş atağında Bebe'nin sol çaprazdan kaleye vuruşu üstten dışarıda.
 
78' Fenerbahçe topun hakimi. Ralip kalede gol arıyor fakat gol bölgelerinde Alex'i arıyor sarı lacivertliler..
 
75' Beşiktaş gole çok yaklaştı! Fernandes'in pasında Quaresma trivela vuruşuyla topu kaleye gönderdi. Volkan müthiş çıkarttı.
 
73' Aykut Kocaman, maçı kazanmak adına son hamlelerini yaptı. Beşiktaş gol arayan Fenerbahçe'yi az adamla yakalayabilir son bölümlerde.
 
71' Fenerbahçe'de Mehmet Topuz'un yerine Dia oyunda.
 
68' Beşiktaş'ta Edu yerini Tiago Manuel Bebe'ye bırakıyor.
 
64' Kadıköy'de temponun yükseldiği dakikalar. Fenerbahçe Stoch-Semih duvar paslaşmasıyla gol aradı. Egemen'in kritik müdahalesi var.
 
61' Atışı Stoch kulllandı. Bu kez diğer köşeyi tercih etti Slovak yıldız ancak yandan dışarı gitti top.
 
60' Egemen'in Semih'e yaptığı hareket faul. Frikik..
 
58' Fenerbahçeli taraftarların büyük sevinci var.
 
57' Stoch 25 metre mesafeden topu alt köşeye gönderiyor ve Rüştü'yü mağlup ediyor.
 
57' GOOOLLL... GOOOLLL.. Stoch'un müthiş frikik golü.
 
56' Veli, Beşiktaş yarı sahasının ortasında Ziegler'i düşürdü ve sarı kart gördü. Frikik.
 
54' İsmail'in ortasında İbrahim Toraman arka direkte topu kale alanına indirdi. Egemen ayak koydu ve Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi.
 
54' GOOOLLL... GOOOLLL.. Egemen'in golü. Beşiktaş 1-0 önde.
 
52' Mutlak bir gol fırsatını değerlendiremedi Fenerbahçe! Stoch'un pasında Ziegler ceza sahasına yerden sert bir orta kesti. Caner gelişine müthiş vurdu. Rüştü, üzerine gelen sert topu güçlükle çıkardı.
 
51' Stoch, sol kanatta bir an için kendisini unutturdu ve ortasını yaptı. Caner'in kafa vuruşu Rüştü'de kaldı.
 
50' Beşiktaş gole yaklaştı! Siyah beyazlı ekip savunmay az adamla yakaladı. İsmail  ceza sahasına girerken sol çaprazdan vuruşunu yaptı. Yandan dışarıda gitti bu top.
 
49' Fenerbahçe ikinci yarıya daha istekli başladı. Beşiktaş takım halinde savunma yapıyor.
 
47' ilk tehlikeyi Fenerbahçe yarattı! Cristian topu getirip Stoch'a bıraktı. Slovak oyuncu topu sağına çekip yerden köşeyi gördü. Rüştü son anda uzandı topa.
 
46' Kadıköy'de ikinci yarı başladı.
 
İKİNCİ YARI:
 
* Ve Kadıköy'de ilk yarı sona eriyor. İkinci yarıda yeniden birlikteyiz.
 
45+ Simao ile ceza sahası dışından frikik kullandı konuk ekip. Barajdan geri gelen top.
 
45+ Köşe atışı kullanıldı. Yakın direkte İbrahim Toraman'ın kafa vuruşu üst direği sıyırdı ve auta gitti.
 
45+ Yine bir Beşiktaş atağı. Simao sol çizgiden topu getirdi. Mehmet Topuz'un faulü var.
 
45+ Beşiktaş sol kanattan etkili geldi. Simao'nun yerden ortasını Yobo uzaklaştırdı
 
45' İlk yarının sonuna 8 dakika ilave edildi. Volkan'ın sakatlığının ardından oyun uzun süre durmuştu.
 
44' Fenerbahçe Semih Şentürk ile frikk kullandı. Barajdan geri geldi bu top.
 
42' Quaresma-Edu duvar paslaşması. Quaresma'nın pasında Veli'nin sert vuruşu üstten dışarıda.
 
40' İlginç bir pozisyon yaşandı bu dakikada. Beşiktaş atağı tehlikeli gelişti Quaresma ile. Fernandes ile Mehmet Topuz arasındaki topsuz alandaki mücadelenin ardından faul kararı çıktı. Fernandes'in ayağı Mehmet Topuz'un kafasına geldi yere düşerken. Sarı kart Fernandes'e.
 
39' Stoch, Hilbert'ten güzel bir hareketle sıyrıldı ancak yerde kaldı. Hilbert sarı kart gördü bu pozisyonda.
 
36' Köşe atışından sonuç çıkmadı. Egemen'in rakibine yaptığı hareket faul.
 
35' Quaresma orta sahada aldığı topla ceza sahası dışından sağ ayağının dışıyla kaleye gönderdi. Savunmaya çarpan top yandan dışarıda. Korner.
 
32' Bu kez de Bekir ile Quaresma arasında gergin dakikalar yaşandı. Oyun kısa bir süre durdu. Hakem Halis Özkahya her iki oyuncuyu da sert bir biçimde uyardı.
 
30' Stoch köşe vuruşunu paslaşarak kullandı. Ceza sahası dışında Cristian'a gelen topu alır almaz kaleye gönderen Brezilyalı oyuncunun vuruşu savunmadan dışarı çıktı.
 
27' Direkte patlayan top! Fenerbahçe Cristian ile frikik kullandı. 30 metre mesafeden kullanılan serbest atışta top direkten dışarı çıktı.
 
25' Semih, sağ kanattan bindiren Gökhan'ın önüne pasını attı, ortasında Caner topu indirdi, Semih ıskalayınca pozisyon uzaklaştırıldı.
 
23' Stoch'un kullandığı köşe atışında Yobo'nun havalandırdığı topun ardından yaşanan mücadelede Beşiktaş lehine faul kararı çıktı.
 
20' Egemen, Cristian ve Edu pozisyonun ardından sarı kart gördü.
 
19' Yaklaşık 8 dakikalık aranın ardından Volkan ayağa kalktı. Volkan Demirel, dizinde delinme olmasına rağmen maça devam edecek.
 
11' Maç gerilimli anlar yaşanıyor. Oyun durmuş durumda. Fernandes'in  ara pasında Edu Volkan'la karşı karşıya kaldı fakat Volkan topu kontrol etti. Edu ayağıyla sert bir müdahale yaptı ve Volkan Demirel'i sakatladı. Edu'ya tepki gösteren Fenerbahçeli futbolcular oldu. Daha sonra oyuncular arasında kavga çıktı.
 
7' Maçın ilk net pozisyonu! Fernandes'in hatasını iyi değerlendiren Cristian bir anda kaleci Rüştü'yle karşı karşıya kaldı. Brezilyalı topu ayağından fazla açtı ve Rüştü meşin yuvarlağa ayak koydu.
 
6' Derbinin ilk dakikaları orta saha mücadelesi şeklinde geçiyor.
 
3' Maç gergin başladı. Mehmet Topuz ile Simao arasında gerilimli anlar yaşandı. oyun devam etti.
 
1' Kadköy'de maç başladı. İki takıma da başarılar diliyoruz
 
İLK YARI:
 
İŞTE 11'LER
 
FENERBAHÇE:  Volkan, Gökhan, Bekir, Yobo, Ziegler, Selçuk, Cristian, M.Topuz, Stoch, Caner, Semih
 
BEŞİKTAŞ: Rüştü, Hilbert, İbrahim, Egemen, İsmail, Ernst, Veli, Quaresma, Fernandes, Simao, Edu
 
STAT: Şükrü Saraçoğlu  SAAT: 19:00
HAKEM: Halis Özkahya YAYIN: Rotahaber
 
FENERBAHÇE'DE MORAL MOTİVASYON ÜST DÜZEYDE
 
Ev sahibi Fenerbahçe, derbiye Beşiktaş'a oranla oldukça yüksek moral motivasyonla çıkacak.
 
Sıkıntılı bir sezonun ardından Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda 2'de 2 yapan, deplasmanda Galatasaray'ı yenerek, zirvede puan farkını 2'ye indiren sarı-lacivertli ekip, şampiyonluk yarışında ipleri kendi eline aldı.
Fenerbahçe, hafta içinde de Kardemir Karabükspor'u 2-0 yenerek, 29 yıldır kazanamadığı Türkiye Kupası'nda finale yükselip, çifte kupa hedefiyle yoluna devam ediyor.
 
Sarı-lacivertli ekipte sakarlığı bulunan Moussa Sow ve tedbir kararı devam eden Emre Belözoğlu, derbide takımdaki yerini alamayacak. Maça yetiştirilmeye çalışılan Alex'in durumu ise maç saatinde netlik kazanacak.
 
Konuk Beşiktaş ise, özellikle sezonun ikinci yarısından itibaren büyük bir düşüş yaşıyor.
 
İkinci yarıdaki kötü performansıyla önce zirvenin bir hayli uzağına düşen, ardından UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası'na veda eden siyah-beyazlılar, Süper Final'de de ilk 2 maçını yitirdi.
 
Süper Final'deki ilk 2 hafta sonunda ilk 2 şansını matematiksel olarak yitiren Beşiktaş, Trabzonspor ile birlikte üçüncülük mücadelesi veriyor.
Yönetimsel anlamda da sıkıntı yaşayan, bir süre önce kulüp yönetimi değişen Beşiktaş, bir yandan da maddi sıkıntılarla mücadele ediyor.
 
Siyah-beyazlı ekip, Kadıköy'deki maça sakatlıkları bulunan Sivok ve Necip'in yanı sıra cezası devam eden Hugo Almeida'dan da yoksun çıkacak.
 
FENERBAHÇE KADIKÖY'DE 41 MAÇTIR YENİLMİYOR
 
Ev sahibi Fenerbahçe, Süper Lig'de 3 sezonluk süreyi kapsayan periyotta Kadıköy'de 41 maçtır rakiplerine boyun eğmiyor.
Kadıköy'de son yenilgisini 2009-2010 sezonunun 22. haftasında, 22 Şubat 2010'da Bursaspor'a karşı 3-2'lik skorla alan sarı-lacivertli ekip, bu maçın ardından taraftarı önünde oynadığı 41 maçta 34 galibiyet, 7 beraberlik elde etti.
 
BEŞİKTAŞ DEPLASMANDA 8 MAÇTIR KAZANAMIYOR
 
Konuk Beşiktaş ise, ligde 8 maçtır deplasmanda kazanamıyor.
 
Süper Lig'de bu sezon rakip sahalardaki son galibiyetini 20 Ocak'ta Medical Park Antalyaspor karşısında 2-1'lik sonuçla alan siyah-beyazlılar, daha sonra deplasmanda 3 puana hasret kaldı.
 
Beşiktaş, 30 Ocak'ta Kayseri'de 1-0'lık yenilgiyle başlayan kötü deplasman performansı serisinde, yaklaşık 3 aylık dönemde Fiyapı İnönü Stadı dışındaki maçlarda 4 kez rakiplerine yenildi, 4 kez berabere kaldı, 3 puanı bir arada göremedi.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV