banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
02 Mayıs 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

M. Ali Aydınlar Lütfi Arıboğan ve Göksel Gümüşdağ istifa etti

TFF'nin dünkü toplantısında 'Devam' kararı alan başkan M. Ali Aydınlar, Lütfi Arıboğan ve Göksel Gümüşdağ istifa etti.

31 Ocak 2012 Salı 21:19
M. Ali Aydınlar Lütfi Arıboğan ve Göksel Gümüşdağ istifa etti
banner265
M. Ali Aydınlar Lütfi Arıboğan ve Göksel Gümüşdağ istifa etti
TFF'nin dünkü toplantısında 'Devam' kararı alan başkan M. Ali Aydınlar, Lütfi Arıboğan ve Göksel Gümüşdağ istifa etti.

Türkiye Futbol Federasyonu'nda büyük deprem! TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, başkanvekillerinden Göksel Gümüşdağ ve Lutfi Arıboğan'ın istifa ettiği belirtildi.

27 Şubat'ta yapılacak Seçimli Genel Kurul'a kadar başkanlık görevine yönetim kurulu üyesi Hüsnü Güreli vekalet edecek.

TFF'nin resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre;
İngilizce konuşmak için kursa gitmek şart değil. Nasıl mı? TIKLAYIN !

Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu'nun bugün yaptığı toplantı sonucunda, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, TFF 1. Başkanvekili Göksel Gümüşdağ ve TFF 2. Başkanvekili Lutfi Arıboğan görevlerinden istifa etmişlerdir.

27 Şubat'ta yapılmasına karar verilen Seçimli TFF Genel Kurulu'na kadar Türkiye Futbol Federasyonu'na, İcra Kurulu üyesi Hüsnü Güreli vekaleten başkanlık edecektir.

Yönetim Kurulu ve tüm kurullar, seçimli Genel Kurul'a kadar görevlerine devam edecektir.

Saygıyla duyurulur.

Aydınlar'dan ilk açıklama
Yorumcuların hakarete varan açıklamaları beni istifaya itti.
TFF   başkanlığından istifa eden M.Ali Aydınlar yaptığı yazılı açıklamada UEFA yetkililerinin bize karşı ayrı CAS’a karşı ayrı tavır takınmları ve futbol yorumcularının ağır küfürlerine daha fazla dayanmayarak istifa ettiğini belirtti.
İşte TFF’nin resmi sitesinden yayınlanan o açıklama

30 Ocak 2012 tarihinde yapmış olduğumuz TFF Yönetim Kurulu toplantısında, Spor Toto Süper Lig'de yer alan 17 kulübün ısrarları ve talepleri ve kamuoyundan gelen yoğun destek mesajları ile futboldaki kaos ortamının daha da derinleşmemesi için yönetime devam kararı almıştık.
Ancak aynı gün akşamında, bazı spor programlarındaki yorumcuların şahsıma hakarete varan söylemlerinin dozunu artırarak seviyesiz saldırıları, devam etmem konusunda yeniden düşünmeye sevk etti.
CAS HAKİMİ ERKİNER’İN DEDİKLERİ DOĞRU

Ayrıca dün akşam bir haber kanalında, CAS Hakimi Sayın Av.Kısmet Erkiner'in açıklamalarını hayretler içerisinde izledim. Derhal bu açıklamaların doğruluğunu araştırdım ve ilgili raporun maalesef Federasyonumuza 6 Eylül ve 3 Kasım tarihlerinde ulaştığını bugün öğrendim. Böylece Sayın Erkiner'in ifadelerinin doğruluğunu tespit etmiş oldum. Kendisine uyarıları nedeniyle teşekkür ederim.
UEFA yetkililerinin bize karşı farklı, CAS'ta farklı tavır almaları, UEFA gibi Avrupa futbolunun çatı örgütü olan bir kuruluşun yapmış olduğu uygulamanın, içinde bulunduğumuz ortamın ne kadar güvensiz ve samimiyetsiz olduğunu gösterdi.
İSTİFAM TÜRK FUTBOLUNA HAYIRLI OLUR

Güven ortamının bulunmadığı, birçok kişi ve kurumun çıkarları nedeniyle etik dışı davranmayı mübah saydığı bir ortama daha fazla tahammül etme imkanım ortadan kalkmıştır.

Gelinen nokta; hayata bakışım, iş yapış biçimim, etik anlayışım ve dünya görüşümle tezat bir görüntü oluşturdu ve böyle bir sürecin içerisinde yer almayarak bazı şeylere dikkat çekebilmenin çok daha önemli olacağı kararına vardım.

Bu nedenle 29 Haziran 2011'de başladığım Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı görevinden istifa ediyorum. Umarım bu çıkışım, Türk futbolunun geleceğini doğru şekillendirmek adına, konuya zarar verenlerin bir kez daha netleştirilebilmesine yardımcı olur ve futbol ailesi, kendisi için en doğru yolu bulur.
Bugüne kadar beni destekleyen tüm kulüp başkanlarına, TFF delegelerine, yazılı ve görsel basına, olumlu eleştirileri ile bize yol gösteren yazarlara ve spor yorumcularına, tüm TFF çalışanları ile özellikle TFF Kurullarında görev yapan başkan ve üyelere ve de Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Saygılarımla
Mehmet Ali AYDINLAR


Adım adım Aydınlar'ın istifası
3 Temmuz'dan 31 Ocak'a kadar 10 MADDEDE ADIM ADIM İSTİFAYA GİDEN SÜREÇ..

Türk futbolu en kritik dönemeçte. Peki bu noktaya nasıl gelindi? İşte 3 Temmuz 2011'de Aziz Yıldırım ve diğer bir çok ismin gözaltına alınmasıyla başlayıp 31 Ocak 2012 tarihi itibariyle; TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, TFF 1. Başkanvekili Göksel Gümüşdağ ve TFF 2. Başkanvekili Lutfi Arıboğan'ın istifasına kadar geçen süreç.

1-Futbolda şike iddialarına yönelik 3 Temmuz'da İstanbul'da düzenlenen operasyonlar çerçevesinde, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 50'ye yakın kişi gözaltına alındı.

2-Türkiye'den giden 4 klasör belgeyi inceleyen UEFA'nın İstanbul'a gönderdiği başmüfettiş Corno bizzat Savcı Berk'le şike soruşturmasını görüştü..

3-Serdar Adalı,Tayfur Havutçu,Ümit Karan,İbrahim Akın başta olmak üzere bir çok isim soruşturma kapsamında tahliye edildi.

4- UEFA'nın İstanbul'a gönderdiği başmüfettiş Corno'nun raporunu UEFA, CAS Mahkemesi'nden geri çekti.

5-TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar UEFA yetkilileriyle İsviçre'de bir araya gelerek son bir durum değerlendirmesi yaptı ve 58. maddenin esnetilmesi yönünde UEFA yöneticilerine telkinlerde bulundu.

6-Ali Koç ve Nihat Özdemir UEFA yetkilileriyle bir araya gelerek şike soruşturması kapsamında endişelerini iletti.

7-Kulüpler Birliği'nin adımıyla TFF Olağanüstü Genel Kurulu 27 Ocak'ta toplandı ve 58. maddenin bir kezlik esnetilmesi yönünde adım atılması planlanırken beklenen gerçekleşmedi ve öneri TFF Genel Kurulu'nda reddedildi.

8-Mehmet Ali Aydınlar TFF Genel Kurulu'nda beklenen değişiklikler reddedilince istifa restini çekerek, istifa kararı verebileceğinin sinyalini vermişti.

9-Bugün medyaya Aydınlar'ın istifadan vazgeçtiği yönünde haberler gündeme gelirken akşam saatlerinde Aydınlar,Arıboğan ve Gümüşdağ'ın istifa haberi geldi.

10-Aydınlar 'Gelinen nokta; hayata bakışım, iş yapış biçimim, etik anlayışım ve dünya görüşümle tezat bir görüntü oluşturdu ve böyle bir sürecin içerisinde yer almayarak bazı şeylere dikkat çekebilmenin çok daha önemli olacağı kararına vardım.' diyerek istifa etti.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV