banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Şükrü Saraçoğlu'nda Milli şov

2014 Dünya Kupası elemeleri ikinci grup maçında Estonya'yı ağırlayan Millilerimiz, sahadan ezici bir futbol ve 3-0'lık skorla ayrılarak Hollanda maçını unutturdu.

12 Eylül 2012 Çarşamba 00:21
Şükrü Saraçoğlu'nda Milli şov
banner264
Şükrü Saraçoğlu'nda Milli şov

2014 Dünya Kupası elemeleri ikinci grup maçında Estonya'yı ağırlayan Millilerimiz, sahadan ezici bir futbol ve 3-0'lık skorla ayrılarak Hollanda maçını unutturdu.
Selçuk İnan'ın ilk 11'de olmaması üzerine Hollanda karşılaşmasında olduğu gibi tartışmalarla başlayan maçta A Milli futbol takımımız, baştan sona çok üstün bir futbol ortaya koydu.

Topla oynama ve şut istatistiklerinde de görülmemiş bir üstünlük sağlayan Ay Yıldızlılar, bunu skora da yansıtarak sahadan üç farklı galibiyetle ayrıldı. Estonya 19. dakikada 10 kişi kaldı.

Millilerimizin golleri Emre, Umut ve Selçuk'tan gelirken, gruptaki ilk üç puanımızla da tanışmış olduk.

MAÇTAN DAKİKALAR

İKİNCİ YARI

Maçta kalan süredeki baskımız başka gol getirmeyince Millilerimiz sahadan 3-0'lık net bir galibiyetle ayrılarak gruptaki ilk puanlarıyla tanıştı.

84' Milliler maçı adeta şova döndürdü. Çok rahat, özgüvenli ve atak bir futbol oynayan milli takımımız, farkı daha da açmak için rakip kaleye yükleniyor...

75' GOOOOOOOOOOLLLL! Selçuk'la farkı 3'e çıkarıyoruz... Hasan Ali Kaldırım'la soldan geldik. Fenerbahçeli oyuncunun içeriye kestiği topun üzerinden Burak Yılmaz atladı. Penaltı noktasında topla buluşan son günlerin flaş ismi Selçuk İnan, soluyla çok klas vurdu ve Millilerimizi 3-0 öne geçirdi.

67' Ve beklenen oyuncu Selçuk İnan sahada... Üç gündür gündemi meşgul eden Selçuk Umut'un yerine oyuna girdi...

59' GOOOOOOOOLLLL! Umut'la farkı ikiye çıkarıyor ve bu golle rahatlıyoruz! Sercan Saraer'in sol kanattan güzel ortasına mükemmel yükselen Umut Bulut, şık bir kafa vuruşuyla Millilerimizi iki farklı öne geçirmeyi başardı. 2-0

56' Millilerimiz özellikle Emre ve Burak'ın çok etkili futboluyla rakip kalede gol arıyor. Umut'un da bu ikiliye destek vermesiyle tehlikeli ataklar yapıyoruz...

50' İlk yarıdaki baskımız kaldığı yerden sürüyor.... Millilerimiz farkı ikiye çıkararak rahatlamak istiyor.

46' İkinci devre Estonya'nın vuruşuyla başladı...

İLK YARI

İlk yarının kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmayınca A Milli Takımımız soyunma odasına önde giren takım oldu...

44' GOOOOOOOOOOL! Emre Belözoğlu! Baskımızı çok artırdığımız dakikalarda Arda'nın ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan yıldız oyuncumuz, şık bir vuruşla Pareiko'yu mağlup etti ve Millilerimizi 1-0 öne geçiren golü kaydetti!

42' Çizgiyi geçen topumuz gol değeri kazanmadı! Burak'ın şutunu çizginin gerisindne çıkaran Estonya defansı, faul düdüğüyle ucuz kurtuldu!

35' On kişi kalan Estonya, daha da sert savunma yapmaya başladı. Basit top kayıpları yapan Millilerimiz, rakip defansı aşarak bir türlü istediği golü bulamıyor...

28' Hollanda maçında olduğu gibi, bu maça da çok hızlı başladık. Üst üste pozisyonlar yakalayan Milli Takımımız, gol için var gücüyle yükleniyor...

22' Ataklarımız üst üste geldi, maçın mutlak hakimiyiz! Kazanılan kornerin devamında ceza sahası dışında topa vuran Mehmet Topal'ın şutu çok az farkla yandan auta gitti!

21' Kırmızı kart sebebiyle kazanılan serbest vuruşta topun başına Burak Yılmaz geldi. Çok etkili bir vuruş yapan Burak'ın şutunu Pareiko son anda çıkardı. Çok önemli bir pozisyondu.

19' Estonya 10 kişi kaldı! Burak Yılmaz, Emre'nin pasıyla mutlak bir gol pozisyonuna girdi. Ancak Burak'ı düşüren Jaager, bariz gol pozisyonunu engellemekten kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

16' Millilerimiz bir kez daha gole Burak'la yaklaştı. Hasan Ali sol kanattan topla ileri çıktı. Orta alandan hücuma koşu yapan Burak'a gönderdiği pasa Burak kafayla çok güzel bir vuruş yaptı ancak top kaleci Sergei Pareiko'da kaldı.

11' Estonya mutlak bir pozisyonu kaçırdı! Bir anda kalecimiz Tolga ile karşı karşıya kalan Lindpere'nin topu direğe çarparak dışarı çıktı.

9' Tolga'dan müthiş hata! Degajı yanlış kullanan Tolga'nın topunu kontrol edemeyen Estonya forveti, mutlak pozisyondan faydalanamadı...

8' Burak'la inanılmaz bir pozisyondan faydalanamadık. Gökhan Gönül sağ çağrazdan ceza sahasına koşu yapan Burak'ı çok güzel gördü. Kaleci ile karşı karşıya kalan Burak, topu kalecinin kapattığı köşeye vurunca top kalenin yanından dışarı çıktı. Aut!

4' Maç Millilerimizin baskısıyla başladı. Estonya oyunu sahasında kabul ediyor...

1' Mücadele millilerimizin vuruşuyla başladı...

Cuma akşamı aldıkları 2-0'lık yenilgilerle 2014 Dünya Kupası elemelerine başlayan iki takım Kadıköy'de kozlarını paylaşıyorlar. Bu maç öncesinde Türkiye'de özellikle savunma hattında önemli eksiklikler bulunuyor.

Hakan Balta ve Egemen Korkmaz, sakatlıkları nedeniyle kadrodan çıkarıldılar. Türkiye'de Abdullah Avcı'nın çok eleştirilen Selçuk İnan'ı oynatmama kararından bu maçta cayması bekleniyordu ancak Avcı, tıpkı Hollanda karşısında olduğu gibi yine Galatasaraylı oyuncuyu oynatmama kararı aldı.

İlk maçında kendi sahasında Romanya'ya 2-0 yenilen Estonya'da ciddi bir eksik bulunmuyor.

TÜRKİYE
Tolga Zengin
Gökhan Gönül
Ömer Toprak
Semih Kaya
Hasan Ali
Arda Turan
Mehmet Topal
Eme Belözolu
Sercan Sararer
Burak Yılmaz
Umut Bulut

YEDEKLER
Mert Günok
Cenk Gönen
Bekir İrtegün
Hamit Altıntop
Selçuk İnan
Nuri Şahin
Tunay Torun
Mehmet Ekici
Mevlüt Erdinç
Caner Erkin
Gökhan Töre

ESTONYA
Sergei Pareiko
Taavi Rahn
Dmitri Kruglov
Andres Oper
Tarmo Kink
Joel Lindpere
Martin Vunk
Konstantin Vassiljev
Ragnar Klavan
Enar Jaager
Taijo Teniste

YEDEKLER
Artur Kotenko
Tihhon Sisov
Igor Morozov
Aleksandr Dmitrijev
Sander Puri
Henrik Ojamaa
Sergei Mosnikov
Ats Purje
Kaimar Saag
Vladimir
MAÇTAN NOTLAR...

(A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri (D) Grubu'nda Estonya ile yapılan maçta, Hollanda karşılaşmasında olduğu gibi yine Selçuk İnan'a ilk 11'de yer vermedi.

Gruptaki ilk maçta Hollanda karşısında deplasmandaki mücadelede Selçuk'u ilk 11'e almayan teknik direktör Avcı, Estonya karşısında da bu futbolcuyu ilk 11'de düşünmedi.

Abdullah Avcı, Hollanda mücadelesinde ilk 11 kişilik kadrosunda bulundurduğu Hamit Altıntop ve Tunay Torun'u Estonya karşısında yedek bırakırken, bu futbolcuların yerine Gökhan Gönül ve Burak Yılmaz'ı 11'e dahil etti.

-Kadıköy'de tribünler kırmızı-beyaz-

(A) Milli Futbol Takımı'nın Estonya ile yaptığı mücadelede tribünler kırmızı-beyaz renklere büründü.

Milli takımın diğer maçlarına oranla tribünlere milli formayla gelen taraftarların daha fazla olduğu görülürken, karşılaşma Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapıldığı için başta Fenerbahçe formalı olmak üzere tribünlerde, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor formasıyla taraftarlar yer aldı.

Maç öncesi maraton üst tribünü boydan boya kaplayan Türk bayrağı açılırken, tribünler karşılaşma öncesi seremonide büyük bir coşkuyla İstiklal Marşı'nı okudu.

Teknik direktör Abdullah Avcı da maç öncesi basın toplantılarında yaptığı çağrılarda taraftarlardan, tribünlerde Türk bayraklarıyla ve kırmızı-beyaz formalı yer almalarını istemişti.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda milli takımı Estonya karşısında yaklaşık 50 bin taraftar destekledi.

-Şehitler unutulmadı-

Milli takımı desteklemeye gelen taraftarlar, tribünlerde yaptıkları tezahüratlarda şehitleri unutmadı.

Sık sık ''Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez'' tezahüratları yapan taraftarlar, milli futbolcular ısınmak için sahaya çıktıkları sırada stat hoparlörlerinden çalınan ''10. Yıl Marşı''na eşlik etti.

Kale arkası tribünleri maç öncesinde karşılıklı olarak ''Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez'' tezahüratlarını yaptı. Tribünler daha sonra karşılıklı olarak ''Vatan Sana Canım Feda'' şeklinde uzun süre tempo tuttu.

Taraftarlar, karşılaşma öncesi yapılan seremoniden sonra da şehitler için tezahüratlarını sürdürdü.

-Kadıköy'de 532 gün sonra milli maç-

(A) Milli Futbol Takımı, 532 gün sonra Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda maça çıktı.

Kadıköy'de bundan önceki maçını 29 Mart 2011'de Euro 2012 elemelerinde Avusturya'ya karşı oynayan milliler, Arda Turan ve Gökhan Gönül'ün golleriyle 2-0 kazanmıştı.

Milli takım, Estonya mücadelesiyle birlikte Kadıköy'de 11. milli maçına çıkmış oldu.

Ay-yıldızlılar, 2012 yılında Türkiye'deki ilk resmi maçına çıkarken, karşılaşma teknik direktör Abdullah Avcı'nın da Türkiye'deki ilk resmi maçı oldu.

-Kaptanlardan fair-play mesajları-

Maç öncesi iki takımın kaptanları, 7-11 Eylül tarihleri arasında kutlanan FIFA Fair-Play Günleri nedeniyle fair-play mesajı verdi.

FIFA'nın resmi müsabakalarında fair-play konulu anonslar gerçekleştirilen bu hafta etkinliğinde, (A) Milli Futbol Takımı'nın kaptanı Emre Belözoğlu ve Estonya'ın kaptanı Ragnar Klavan, mikrofonla yaptıkları konuşmada kendi dillerinde centilmenlik mesajları verdi.

-Resmi maç yemeği-

Tükiye-Estonya karşılaşması öncesi iki ülke futbol federasyonu yetkililerinin katılımıyla resmi maç yemeği yenildi.

Kandilli'deki bir restoranda yenilen yemeğe, TFF Yönetim Kurulu üyeleri Fethi Heper, Mete Düren, Genel Sekreter Prof. Dr. Emre Alkin, maç delegesi Roland Tis ile Estonya Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri Josep Katsev ve Arvu Sild katıldı.

Yemekte taraflar, karşılıklı plaket takdiminde bulundu.

-Notlar-

-Karşılaşmayı Estonyalı 14 gazeteci takip ederken, tribünlerde çok az sayıda Estonyalı taraftar da yer aldı.

-Karşılaşma öncesi futbolcular ısındığı sırada Estonyalı bir futbolcunun sert şutu, kale arkasında oturan bir kişinin kafasına isabet etti. Bu kişi, çevresindekilerin yardımıyla bir süre sonra ayağa kalkabildi.
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV