banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

02 Mayıs 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Terim'in cezası ne kadar olacak

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, PFDK'ya dört ayrı fiilden dolayı sevkedildi. Terim'i asıl bekleyen tehlike ise tedbir cezasına uymamak.

27 Şubat 2013 Çarşamba 11:35
Terim'in cezası ne kadar olacak
banner266
Terim'in cezası ne kadar olacak

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, PFDK'ya dört ayrı fiilden dolayı sevkedildi. Terim'i asıl bekleyen tehlike ise tedbir cezasına uymamak.

Galatasaray– Orduspor karşılaşmasında müsabakanın hakemi Serkan Çınar tarafından tribüne gönderilen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in raporu kabarık çıktı. G.Saray teknik patronu Terim, maçın hakemi Serkan Çınar ve temsilcilerin raporları doğrultusunda 4 farklı eylem ihlalinden akşam saatlerinde PFDK'ya sevkedildi.. Terim'in yanı sıra antrenörler Hasan Şaş, Ümit Davala ve G.Saray Kulübü'nün sevkiyle ilgili ilginç detaylara ulaştı. 

TERİM'İN İLK VUKUATI DEĞİL


Teknik diröktör Fatih Terim, Orduspor karşılaşmasındaki eylemlerinden dolayı TFF Hukuk Müşavirliği tarafından dört farklı eylemden PFDK'ya sevkedilirken, bu ihlaller tecrübeli teknik adamı ciddi bir ceza tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı. Terim'in maçın devre arasında koridorda hakemleri beklediği ve orta hakem Serkan Çınar'a dönerek, "İkinci yarıya çık, nasıl ilk yarıda bu kadar kötü yönettiysen aynı şekilde kötü yenet imi" dediği ardından kendisini alkışlayarak protesto etmesinden dolayı tribüne gönderildiği ortaya çıktı. Terim'in bu eylemi hem orta hakem Çınar hem de maçın temsilcisinin raporunda yer alırken, PFDK'nın bu eylemi disiplin talimatının 36. maddesi yani sportmenliğe aykırı hareket kapsamında değerlendirebileceği öğrenildi.

PFDK'nın Terim'in alkışlı protesto ve sözlerine hakaret kapsamında değerlendirmesi halinde fatura bir hayli ağır olacak. Sadece koridordaki bu eylemi ve sözlerinden dolayı spormenliğe aykırı hareketten 1 ile 3 maç arasında ceza alması gerekecek olan Terim için PFDK "hakaret" derse sırf koridorun faturası Terim'e minumim 5 maç olacak. 3 maç Orduspor maçındaki hakem Serkan Çınar'a olan hakaretten, 2 maçta geçen sene Tolga Özkalfa'ya hakaretten ertelenen cezadan olmak üzere minimum 5 maç olacak.

Tabii Terim'in sevk dosyasındaki ihlali bununla sınırlı değil. İkinci ihlal ise Terim'in cezalı olmasına rağmen maçtan sonra sahaya girerek tribünleri selamlaması ve alkışlayarak disiplin talimatını ihlal etmesi. Üçüncü ihlali de maçtan sonra cezalı olmasına rağmen takımının soyunma odasına girmesi.

DÖRDÜNCÜ İHLALİ "TRİBÜNDEN" !

Terim'in sözlerinin hangi kapsamda değerlendirileceği henüz net değil. Tecrübeli teknik adamın idari tedbire uymamasından dolayı dördüncü ihlal olarak PFDK'ya sevkedilmesi. Bu ihlal talimatın 83 ve 85. Maddesinde belirtilmiş. Teknik adamların tribüne gönderildiklerinden itibaren idari tedbirli sayıldıkları izah edilmiş. Yine aynı talimatın 51. Maddesi de "idari tedbire uymayan teknik adamlara verilecek olan minumim ceza 4 maçtır" diyor. Kısaca tribüne gönderildikten sonra yedek kulübesindeki yardımcılarına ve futbolcuların talimat verdiği temsilci raporlarında yer alan ve idari tedbir cezasına uymayan Terim, 51. Maddenin c bendine göre dört ile 12 maç arasında soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı alabilir. Kısaca sırf bu eylemden dolayı Terim'in 4 maç cezası kesin. 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV