banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
16 Mayıs 2024 Perşembe

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Tur umutlarımız Romanya'ya kaldı

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme ilk tur maçında Romanya'nın Vaslui takımı ile berabere kalarak tur umudunu rövanş maçına bıraktı.

02 Ağustos 2012 Perşembe 10:07
Tur umutlarımız Romanya'ya kaldı
banner299
Tur umutlarımız Romanya'ya kaldı
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme ilk tur maçında Romanya'nın Vaslui takımı ile berabere kalarak tur umudunu rövanş maçına bıraktı.
 Fenerbahçe'nin 2 yıl sonra Avrupa arenasına, 1 yıl sonra da başkanına kavuştuğu maç beklenmedik derecede tatsız geçti. Vaslui karşısında etkisiz kalan sarı lacivertliler, yenilgiden son dakika golüyle kurtuldu: 1-1

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçına çıkan Fenerbahçe, bekleneni veremedi. İlk yarıda kötü oynayan, toparlandığı ikinci yarıda ise yenik duruma düşen sarı lacivertliler, Bekir'in son dakika golüyle beraberliği buldu. 1-1 sona eren maçın ravanşı 8 Ağustos'ta Romanya'da oynanacak.

Fenerbahçe, geçen sezon doğrudan katılacakken men edildiği Şampiyonlar Ligi'ne bu sezon 3. ön eleme turundan giriş yaptı. 2012-2013 sezonunun ilk resmi maçına kendi taraftarı önünde çıkan sarı lacivertliler Romanya'nın Vaslui takımıyla karşı karşıya geldi.
 
Bundan önceki son Avrupa kupası maçını, 26 Ağustos 2010'da PAOK ile yine Kadıköy'de yapan Fenerbahçe açısından maçın bir diğer önemli yönü ise 1 yıldır Kadıköy'den uzak kalan Başkan Aziz Yıldırım'ın tribünde oluşuydu. Stada yürüyerek gelen ve taraftarın büyük ilgisiyle karşılaşan Yıldırım, aynı sevgiyi statta da gördü.
 
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Vaslui karşısında forvetteki tercihini Semih Şentürk'ten yana kullandı. Rumen ekibine karşı Semih'i ilk 11'de sahaya süren Kocaman, Moussa Sow'a yedekler arasında yer verdi. Takımın diğer forveti Bienvenu da yedek kaldı. Diğer yandan sarı lacivertlilerin yeni transferleri Dirk Kuyt, Mehmet Topal, Egemen Korkmaz ve Hasan Ali Kaldırım ilk 11'de sahaya çıktılar.
 
Bu arada ligde ilk 5 maçında cezalı olan Fenerbahçe'yi taraftarı da yalnız bırakmadı. Sarı lacivertli ekip sahaya çıktığında taraftarın coşkusu üzerine takım halinde tribünlere giderken, taraftarlar da daha sonra önce kaptan Alex olmak üzere tek tek futbolcuları tribünlere çağırdılar.
 
Ancak öncesiyle Fenerbahçe için olumlu izler taşıyan maç, başlama düdüğü sonrası tersi bir görüntüye büründü. Kendi sahasında stadı dolduran taraftarının önünde yaptığı ilk maça avantajlı bir skor almak için çıkan Fenerbahçe, ilk yarıda hiç etkili olamadı.
 
Baskılı oynayan rakibi karşısında hücuma çıkmakta zorlanan sarı lacivertliler, ilk korner atışını 25. dakikada kullanabildi. Geriden top çıkaramayan, orta sahada organize olamayan, ileride de üretkenlik gösteremeyen Fenerbahçeli futbolcular, koca 45 dakika boyunca kaleyi bulan tek bir şut bile atamadılar.
 
Diğer yandan baskılı ve hızlı bir futbol oynayarak deplasman için doğruları yapan Vaslui, zaman zaman Fenerbahçe kalesinde tehlikeli pozisyonlar buldu. Karşılaşmaya Fenerbahçe'den daha iyi başlayan Vaslui, savunmada açık vermezken, ilk 15 dakikada rakip kalede iki gol pozisyonu üretti. Deplasmanda oynamasına karşın açık bir futbol ortaya koyan Vaslui 23, 24 ve 31. dakikalarda önemli gol pozisyonlarını değerlendiremedi. İlk yarının sonunda Sanmartean ile bir kez daha gole yaklaşan Rumen ekibi, aradığı golü bulamadı.

Böylece ilk 45 dakika 0-0 sona erdi.
 
Maçı izleyen tüm futbolseverler gibi Fenerbahçe'nin performansını beğenmeyen Teknik Direktör Aykut Kocaman, ikinci yarıya değişiklikle başladı. Etkisiz kalan Semih'i kenara alan Kocaman, Mehmet Topuz'u orta sahaya sürdü, Kuyt'ı ise forvete çekti. Kocaman daha sonra da Stoch'un yerine Caner'i sahaya sürecekti.
 
Hem Kocaman'ın devre arasında soyunma odasında yaptığı uyarılar hem de Semih-Topuz değişikliği Fenerbahçe'ye olumlu yansıdı. İlk yarıda kayıpları oynayan sarı lacivertliler, ikinci yarının başlamasıyla rakibinin üzerine gitmeye, baskı kurmaya ve pozisyonlar üretmeye başladı. 46. ve 49. dakikalarda Kuyt ile 2 kez gole yaklaşan Fenerbahçe Alex, Mehmet Topuz ile etkili akınlar geliştirmeye çalıştı.
 
İlk yarıda Fenerbahçe'ye kök söktüren Vaslui ise hayata dönen rakibi karşısında savunma güvenliğini elde tutmaya çalıştı. İlk 45 dakikaya oranla ileriye daha az çıkmaya başlayan Rumen temsilcisi, fazla da pozisyon bulamadı. Ancak futbolun hatalar oyunu olduğu gerçeği, yüzünü 75. dakikada gösterdi. Gökhan Gönül'ün kötü geri pası ve Egemen'in topu uzaklaştıramamasıyla Antal bir anda topla buluştu ve ceza sahası dışından Volkan'ı avlamayı başardı: 0-1
 
Golün hemen ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman son hamlesini yaptı ve Mehmet Topal'ın yerine Sow'u sahaya sürdü.

Ancak morali bozulan sarı lacivertlilerde futbolcular etkisizleşmiş, tribünler bile suskunlaşmıştı. Ancak Fenerbahçe son sözünü söylememişti. Kronometre normal sürenin sonuna saniyeler uzaklıktayken Bekir'in hayat öpücüğü geldi. Alex'in sağdan ortasında Bekir kafayı nefis vurdu ve top ağlarla buluştu.

Fenerbahçe böylece en azından rövanşa 1-1 ile gitmeyi bildi. 8 Ağustos'ta Romanya'da oynanacak ikinci maçta Fenerbahçe'ye ner türlü galibiyet ve 1-1'den daha gollü tüm beraberlikler yetecek. Vaslui ise galibiyet ya da 0-0 kovalayacak.

FENERBAHÇE: 1 VASLUİ: 1

2. YARI

90. Dakika :Hakem Antonio Mateu Lahoz maçı bitiren düdüğü çalıyor. UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe kendi evinde FC Vaslui ile 1-1 berabere kaldı
90. Dakika :Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
 
90. Dakika :4. Hakem Jose Luis Gonzalez maçın sonuna 5 dakika eklendiğini gösteren tabelayı kaldırdı.
 
89. Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! GOOOOOLLLLL!!!!! GOOOOOLLLLL!!!!! Fenerbahçe Bekir'in attığı gol ile durumu 1-1 yapıyor. Alex sol kanattan ceza sahası içine ortasnı yaptı, Bekir yükseldi kafayı vurdu ve top köşeden ağlarla buluştu.
 
88. Dakika :FC Vaslui'de oyuncu değişikliği Çıkan oyuncu 8 numarayla Antal, Giren oyuncu 88 numarayla Buhaescu
 
85. Dakika :FC Vaslui'de Sburlea sarı kart gördü.
 
84. Dakika :Fenerbahçe'de Bekir sarı kart gördü.
 
81. Dakika :Fc Vaslui'de Oyuncu Değişikliği; Çıkan Oyuncu 29 numarayla Niculae Giren Oyuncu 30 numarayla Costin
80. Dakika :Fenerbahçe atağında Alex sol kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
 
79. Dakika :Fenerbahçe'de Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 5 numarayla Mehmet Topal, Giren oyuncu 7 numarayla Sow

77. Dakika :Fenerbahçe atağında Caner sol kanattan ceza sahası içine pas vermek istedi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.

75. Dakika :GOL!! FC Vaslui Antal'ın attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.
73. Dakika :Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top yandan auta çıktı.
 
70. Dakika :Fenerbahçe atağında Cristian topla ceza sahası içine girdi ama savunmada Varela son anda araya girerek topu uzaklaştırdı.
65. Dakika :Fenerbahçe atağında Mehmet Topal ceza sahası dışından çok sert vurdu ama top kaleci Coman'da kaldı.
 
63. Dakika :Fenerbahçe'de Oyuncu Değişikliği;Çıkan oyuncu 9 numarayla Stoch, Giren oyuncu 88 numarayla Caner
61. Dakika :FC Vaslui'de Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 10 numarayla Stanciu, Giren oyuncu 9 numarayla Sburlea
 
59. Dakika :Fenerbahçe atağında Alex sol kanata uzun oynadı, Stoch hareketlendi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.
57. Dakika :Fenerbahçe atağında Mehmet Topuz savunmanın arkasına doğru uzun oynadı, Kuyt gelişine vurma istedi ama savunmada Varela araya girerek topu uzaklaştırdı.
 
55. Dakika :Fenerbahçe atağında Mehmet Topuz sağ kanattan sol kanata uzun oynadı ama savunma Stoch'tan önce araya girerek topu uzaklaştırdı.

54. Dakika :FC vaslui'de Sanmartean ofsayt pozisyonunda kaldı.
52. Dakika :Fenerbahçe atağında Alex sol kanatta hareketlenen Stoch'a pasını verdi ama Stoch'un kontrolü iyi olmayınca savunma topu uzaklaştırdı.
 
51. Dakika :Fc Vaslui atağında Milanov sağ kanattan topla ilerlemek istedi, savunmada Hasan Ali araya girerek topu kazandı ama öncesinde hakem faul kararı verdi.
 
50. Dakika :Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül sağ kanattan ceza sahası içine ortaladı ama savunmada Kuyt'tan önce topu uzaklaştırdı.

47. Dakika :Fenerbahçe ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başladı;
47. Dakika :FC Vaslui atağında Antal sağ kanattan ceza sahası içine pasını verdi ama top kaleci Volkan'da kaldı.
 
46. Dakika :Fenerbahçe hakem Antonio Mateu Lahoz'nun düdüğüyle ikinci yarıya başlıyor.Her iki takımda ilk yarıdaki kadrolarını koruyarak maça başladı.

1. YARI

45. Dakika :Hakem Lahoz ilk yarının son düdüğünü çaldı. İlk yarı golsüz berabere sona erdi.
44. Dakika :Vaslui sol kanattan serbest atış kazandı. Sanmartean çok sert vurdu ama top yan ağlardan auta gitti.
 
43. Dakika :4.Hakem Luis Gonzalez ilk yarının sonuna 1 dakika eklendiğini işaret etti.
 
42. Dakika :Fenerbahçe takımında Alex rakibine yaptığı faul sonucunda hakemden Sarı Kart gördü
 
39. Dakika :Fenerbahçe atağında Alex savunmanın arkasına sarkan Kuyt'u gördü. Kuyt topu Stoch'a çıkarmak istedi ama araya savunma girdi
 
37. Dakika :Vaslui bu kez sağ kanattan geldi. Varela ortasını yaptı ama Egemen topu son anda çıkardı
 
31. Dakika :Vaslui yine etkili geldi. Ceza yayı önünde topu önünde bulan Niculae sert vurdu köşeden Volkan topu çıkarmayı başardı
 
27. Dakika :Fenerbahçe takımında Cristian orta sahada yaptığı faul sonucunda hakemden Sarı Kart gördü
 
25. Dakika :Fenerbahçe maçtaki ilk şutunu attı. Sağ kanattan Gökhan geldi yerden pasında Kuyt kalaye vurdu ama top savunmaya çarpıp kornere gitti
 
23. Dakika :Sağ kanattan ceza sahasına gelen ortaya savunmadan çıkan Charalambous kafayı vurdu ama top üstten auta çıktı
 
22. Dakika :Fenerbahçe takımında Egemen, Niculae'ye yaptığı faul sonucunda hakemden Sarı Kart gördü
 
17. Dakika :Sağ kanattan kullanılan köşe atışını ön direkte Gökhan uzaklaştırdı
 
16. Dakika :Vaslui atağında Milanov sağ kanattan topla ilerlemek istedi ama savunmada Hasan Ali araya girerek topu kornere gönderdi
 
15. Dakika :Vaslui kaleyi karşıdan gören bir noktadan serbest atış kazandı. Atışı Stancui kullandı şutu kaleci Volkan'da kaldı
 
14. Dakika :Vaslui bu kez sağ kanattan geldi. Milanov sağ kanattan ortaladı Volkan çıktı ve topu aldı
 
12. Dakika :Vaslui etkili geldi. Ceza sahası önünde topla buluşan Stancui yerden vurdu ama cılız şutu kalecide kaldı
 
9. Dakika :Fenerbahçe atağında sağ kanattan Cristian topu getirdi Alex ile paslaşıp çizgiye indi ortasına kimse dokunamadı
 
8. Dakika :Fenerbahçe atağında Stoch savunmanın arkasına sarkan Semih'e pasını verdi, Semih sol kanattan hareketlenen Hasan Ali'ye pasını verdi Hasan Ali ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı
 
5. Dakika :Sanmartean'ın kullandığı köşe atışını savunma uzaklaştırdı
 
4. Dakika :Vaslui atağında Sanmartean sağ kanattan getirdiği topu ortaladı ama araya Hasan Ali girdi ve top kornere gitti.
 
2. Dakika :Vaslui atağında orta sahada topu Caue aldı ama arkadan sert mücadele eden Kuyt rakibine faul yaptı
 
1. Dakika :Maça Vaslui takımında Niculae'nin vuruşuyla başlandı

İLK 11'LER
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Hasan Ali Kaldırım, Kuyt, Cristian, Mehmet Topal, Stoch, Alex, Semih Şentürk
 
Vaslui: Coman, Milanov, Varela, Charalambous, Salageanu, Antal, Caue, N'Doye, Sanmartean, Stanciu, Niculae

HAKEM: Antonio Mateu Lahoz  SAAT: 21.45
STAT: Şükrü Saracoğlu YAYIN: D-Smart

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV