banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
05 Mayıs 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

'Umut Paşa' affetmedi!

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasının kapanış maçında Galatasaray, ligin yeni ekibi Kasımpaşa'yı Umut Bulut'un golleriyle 2-1 mağlup etmeyi başardı.

21 Ağustos 2012 Salı 02:03
'Umut Paşa' affetmedi!
banner229
'Umut Paşa' affetmedi!

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasının kapanış maçında Galatasaray, ligin yeni ekibi Kasımpaşa'yı Umut Bulut'un golleriyle 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasının kapanış maçında Galatasaray, ligin yeni ekibi Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup etti.

Türk Telekom Arena'da oynana karşılaşmada Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 35 ve 87. dakikada Umut Bulut kaydetti. Arena'da ilk golünü Fiorentina ile oynanan hazırlık maçında atan, Süper Kupa Finali'nde Fenerbahçe'ye karşı attığı iki gol ve oynadığı futbolla büyük beğeni toplayan Umut Bulut, Kasımpaşa maçında da attığı golle sarı-kırmızılı takımın önemli bir kozu olacağını bir kez daha gösterdi.

Öte yandan Umut'un attığı gollerde asistleri yapan Emre Çolak galibiyet önemli rol oynayan bir diğer isim oldu.

Sezona Süper Kupa'nın ardından Kasımpaşa galibiyetiyle lige başlayan Galatasaray hafta sonu Beşiktaş ile İnönü Stadı'nda derbi maçına çıkacak. Kasımpaşa ise Kardemir Karabükspor'u ağırlayacak.

TERİM'DEN MECBURİ İKİ DEĞİŞİKLİK

Spor Toto Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray, yeni sezona kendi evindeki Kasımpaşa maçıyla başladı. Sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Fatih Terim, TFF Süper Kupa'da Fenerbahçe'ye karşı sahaya sürdüğü kadroda, mecburi iki değişikliğe gitti.

Fenerbahçe maçında sahaya çıkan isimlerden, o karşılaşmada, hakem Cüneyt Çakır'a fiili müdahalede bulunan ve gördüğü kırmızı kart sonrası 11 maç ceza alan Engin Baytar ile (A) Milli Takım'ın Avusturya'yla yaptığı özel maçta sakatlanan Semih Kaya, Kasımpaşa karşısında takımdaki yerlerini alamadılar.

Geçen sezondan kalan kırmızı kart cezasını Fenerbahçe maçında dolduran Tomas Ujfalusi, Semih Kaya'nın yokluğunda savunmadaki yerini alırken, Engin Baytar'ın yerine ise orta sahada teknik direktör Fatih Terim'in tercihi Aydın Yılmaz oldu. ,

Ayrıca, geçen sezon Trabzonspor formasıyla gördüğü kırmızı kart nedeniyle cezası bulunan Burak Yılmaz da cezalı olması nedeniyle kadroya giremedi. Burak, cezası nedeniyle TFF Süper Kupa'daki Fenerbahçe maçında da yer alamamıştı. Teknik Direktör Fatih Terim tarafından maç kadrosuna alınmayan isimlerden Sabri Sarıoğlu, Çağlar Birinci ve Necati Ateş ise mücadeleyi tribünde birlikte takip ettiler.

MELO VE AMRABAT YEDEK

Teknik direktör Fatih Terim, Felipe Melo ve Nordin Amrabat'a ise Kasımpaşa maçında ilk 11'de şans vermedi. Transferinin geç sonuçlanması nedeniyle takıma yakın zamanda katılan Melo ile Fas Milli Takımı'yla Londra Olimpiyatları'nda mücadele eden ve takıma yine gecikmeli olarak dahil olan Amrabat, Kasımpaşa karşısında yedek soyundular.

Galatasaray'da 3 oyuncu, yeni takımlarıyla ilk lig maçına Kasımpaşa karşısında çıktı.

Yeni transferlerden Dany Nounkeo, Hamit Altıntop ve Umut Bulut, sarı-kırmızılı formayla ilk lig maçlarını oynadılar.

KASIMPAŞA'DA 9 YENİ İSİM

Spor Toto Süper Lig'e bir sezon aranın ardından yeniden yükselen Kasımpaşa ise, kadrosunda 9 yeni isimle Galatasaray karşısına çıktı. Kasımpaşa'nın sarı-kırmızılılar karşısındaki ilk 11'inde geçen sezon kadroda yer alan isimlerden yalnızca, Sancak Kaplan ve Sarmov yer aldı.

Lacivert-beyazlı ekipte; Isaksson, Yalçın Ayhan, İlhan Eker, Uche, Tabare Viudez, Ernst, Djalma Campos, Abdurrahman Dereli ve Hakan Özmert yeni takımlarıyla ilk lig maçlarına çıkan isimler oldular.

Galatasaray karşısında sahaya çıkan Kasımpaşa takımının kaptanlığını Fabian Ernst üstlendi. Beşiktaş takımından transfer edilen tecrübeli Alman oyuncu, ligdeki ilk maçta takım kaptanı olarak sahadaki yerini aldı.

ARENA'DA GOL İÇİN HÜCUM

Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmaya Galatasaraylı futbolcular, taraftarlarının da desteğini arkasına alarak oldukça istekli başladı. İlk dakikalarda orta sahada kontrolünü eline alan sarı-kırmızılılar kanatları kullanarak ceza sahasında etlili olmaya çalıştı. Bu bölümde kalesinde gol görmeden kapatmak isteyen Kasımpaşa ise ileride hızlı ismi Uche'yi topla buluşturmaya çalıştı. İki takımın da gol düşüncesi maça hızlı bir görüntü kazandırdı.

KASIMPAŞA KORKU SALDI!

Daha atak bir anlayışta görünen Galatasaray savunmasında zaman zaman az adamla yakalandı ve kalesinde tehlikeler yaşadı. Özellikle 16. dakikada Muslera'nın kontrol edemediği topu Dany kaleye giderken son anda uzaklaştırdı. Pozisyonunda devamında ise Kasımpaşlı futbolcular aradıkları golü bulamadı.

ARKA ARKA POZİSYONLAR...

Maçta ilk yarım saatlik dilimin ardından Galatasaray topla daha fazla buluşarak, oyunu tam anlamıyla Kasımpaşa yarı sahasıan yıktı. Elmander'i arka arka gol pozisyonlarına sokmaya başlayan Galatasaray, İsveçli Isaksson'un korduğu kaleyi abluka altına aldı.

ASLAN'IN 'UMUT'U

Sarı-kırmızılı takımın bu baskısı adeta golün de habercisi oldu ve Türk Telekom Arena'da dakikalar 35'i gösterdiğinde sahneye yine Umut Bulut çıktı. Fiorentina ile oynanan hazırlık maçında fileleri sarsan, Fenerbahçe maçında attığı iki gol ve oynadığı futbolla spor gündeminde manşetleri süsleyen Umut Bulut, Emre Çolak'ın kullandığı serbest vuruşta düzgün bir kafa vuruşuyla Galatasaray'ı Kasımpaşa karşısında 1-0 öne geçirdi. Bu golle Galatasaray ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

BASKI VE HAMİT ALTINTOP'UN DİREĞİ

İkinci yarıya Galatasraay yine baskkılı bir futbolla başladı. İkinci golü bularak biraz olsun rahatlamak isteyen sarı-kırmızılılar yine kanattan taşığı toplarla kale sahası önünde etkili olmaya çalıştı. Kasımpaşa, Galatasaray'ın bu oyununa cevap veremezken; Hamit Altıntop'un 53. dakikada bir şutu direkten döndü.

İLHAN EKER İLERİ ÇIKTI VE...

İkinci yarıda Galatasaray rakibine pozisyon vermezken; dakikalar 69'u gösterdiğinde sarı-kırmızılılar, farkı ikiye çıkaramamasının faturasını pahalıya ödedi. Kasımpaşa'nın kazandığı serbest vuruşu Viudez kullandı. Dany'den önce yükselen savunma oyuncusu İlhan Eker ise kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve maçta durumu 1-1 oldu.

TERİM'DEN MELO VE SERCAN HAMLESİ

Kasımpaşa'nın golünden kısa bir süre önce Aydın Yılmaz'ın yerine Amrabat'ı sahaya süren Fatih Terim, beraberliğin ardından iki değişiklik daha yaptı. Hamit ve Elmander'i kenara alan Terim, Melo ve Sercan'a görev verdi. Değişikliklerin ardından Melo, Hamit'in yerine orta sahada, Sercan ise Elmander'in yerine Umut ile birlikte ileri uçta görev yaptı.

UMUT BULUT FIRTINASI GALİBİYETİ GETİRDİ

Değişikliklerin ardından Galatasaray ikinci gol için tüm hatlarıyla Kasımpaşa kalesine yüklenedi. Bu bölümde Kasımpaşa yakaladığı kontratakları oldukça kötü kullandı ve fırsatları değerlendiremedi. Baskıyı arttırana Galatasaray ise 87. dakikada yine Umut Bulut'un golüyle 2-1 önde geçti. İlk golde olduğu gibi Emre Çolak'ın ortasında İlhan Eker'den seken topu iyi takip eden eden Umut, son bir dokunuşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi. Kalan bölümde topu rakibine vermeyen Galatasaray son düdükle galibiyete ulaştı.

MAÇTAN DAKİKALAR

GALATASARAY - KASIMPAŞA: 2-1

* Ve maç sona erdi. Galatasaray 2-1 kazandı.

90' Kasımpaşa köşe atışı kazandı. kaleci Isaksson'da geldi. Ön direkten arka tarafa aşırtılan topa kimse dokunamadı.

90' Maçın sonuna 3 dakika ilave edildi.

87' G.Saray Selçuk'la köşe atışı kazandı. Ön direkte savunmadan seken topu birden arka direğe doğru yöneldi. Umut Bulut kaleye giden topa dokundu ve takımını 2-1 öne geçirdi.

87' GOOOLLL.. GOOOLLL.. Umut Bulut'un golü. Galatasaray 2-1 öne geçiyor.

86' Selçuk İnan sol kanattan serbest atış kullandı. Isaksson müthiş çeldi.

85' Kasımpaşa'da Viudez oyundan çıktı, Hüseyin Kula oyunda.

83' Galatasaray çok adamla yükleniyor galibiyet golü için. Maçta kritik dakikalar artık..

80' Umut Bulut, rakibine yaptığı hareketin ardından sarı kart gören isim.

78' K.Paşa mutlak bir gol pozisyonunu değerlendiremiyor. G.Saray savunması 3'e yakalandı. Ali Bilgin'in Uche'ye bıraktığı top. Uche'nin vuruşu az farkla dışarıya gidiyor.

76' İlkan Eker, sarı kart gördü. Emmanuel Eboue yerdeydi..

74' Galatasaray'da Hamit ile Elmander oyundan alınırken; Sercan Yıldırım ve Melo oyuna giren isimler.

71' Hakan Özmert topu ağlara gönderdi ama ofsayt. Ceza sahası içinde Dany'e yapılan hareket faul.

69' Sol kanattan kullanılan serbest atışta Viudez'in yaptığı ortaya İlhan Eker çok iyi yükseldi ve kafa vuruşunu yaptı. Top ağlarla buluştu, Muslera çaresiz. Durum 1-1.

69' GOOOLLL... GOOOLLL.. İlhan Eker'in kafası, Kasımpaşa durumu 1-1 yaptı.

67' Galatasaray'da Aydın-Amrabat değişikliği

66' Aydın ile Abdurrahman çarpışmasının ardından sağlık görevlileri oyuna girdi bu dakikada. İki oyuncunun da tedavisi tamamlandı. Abdurrahman sarı kart gördü pozisyonun ardından.

60' G.Saray oyunu tamamen Kasımpaşa yarı sahasına yıktı bu bölümde. Golden sonra daha rahat oynadığını söyleyebiliriz sarı kırmızılıların.

57' Bir sarı kart da Hakan Özmert'e. Hakan, takım arkadaşı Uche'ye yapılan hareketin faul olduğu yönündeki itirazlar sebebiyle sarı kart gördü.

54' Hakan Balta hızlı hücuma kalkan Viudez'i indirdi ve sarı kart gördü.

52' Direkte patlayan top! Hamit Altıntop Sarmov'un hatası sonucu bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Sağ ayağıyla yaptığı vuruşta top üst direkten oyun alanına geri döndü.

50' Emre'nin müthiş pasında Umut ceza sahası sol çaprazında buluştuğu topu hemen içeri çevirdi. Elmander bu topa dokunamadı. Isaksson'un kritik bir müdahalesi var.

48' Gaziantep'teki hain saldırı haber alan G.Saraylı taraftarlar Abdullah Öcalan aleyhine tezahüratlar yapıyor. Teröre tepki var TT Arena'da.

46' TT Arena'da ikinci devre başladı.

İKİNCİ YARI:

* Ve ilk 45 dakika sona eriyor. İkinci yarıda yeniden birlikteyiz.

45' İlk yarının sonuna 1 dakika ilave edildi.

44' Elmander, sol çizgiden ceza sahasına kadar inip ortasını yaptı. Umut'un kafası etkisiz.

42 G.Saray golün ardından da baskılı. Kasımpaşa kendi yarı sahasından hücuma çıkmakta zorlanıyor.

40' Kasımpaşa atağında Sarmov çok uzaklardan şansını denedi. Muslera'nın kontrolünde dışarı giden top...

35' Sağ kanattan kazanılan serbest atışı Emre Çolak kullandı. Emre'nin ortasına Umut Bulut, penaltı noktası yakınlarında kafasını uzattı ve topu filelere gönderdi.

35' GOOOLLL.. GOOOLLL.. Umut Bulut attı, G.Saray 1-0 önde.

33' G.Saray soldan etkili geldi. Yapılan ortada top bir anda arka direkte boş durumda bulunan Elmander'de kaldı. Elmander'in gelişine vuruşu, Isaksson'un kontrolünde dışarıya gitti.

32' Selçuk, Fırat Aydınus'a şiddetli itirazı sebebiyle sarı kart gördü.

30' Umut, Soldan ceza sahasına kadar inip ortasını yaptı. Selçuk İnan'ın kafası zayıf. Aut.

29' Galatasaray'ın gole yaklaştığı dakika! Hamit güzel hareketlerle topu ceza sahası dışına kadar taşıyıp Umut'a verdiği pas.. Umut, Elmander'in önüne bıraktı. İsveçli'nin yerden vuruşu az farkla dışarıya gitti.

24' Hızlı gelişen G.Saray atağında Umut Bulut ceza sahası sağ çaprazında buluştuğu topa sert vurdu ama kötü vurdu. Aut.

21' G.Saray Emre Çolak ile sol kanattan etkili geldi. Emre ceza sahasına kadar inip ortasını yaptı. Elmander topa dokunamadı. Tempolu bir maç izliyoruz TT Arena'da.

19' Sarı kırmızılı taraftarların yoğun desteği var takımlarına bu anlarda.

16' Müthiş bir pozisyon! G.Saray savunmasının büyük hatası sonucu Djalma Muslera ile karşı karşıya kaldı. Topu aşırtmak istedi. Muslera bu tehlikeyi önledi. Atağın devamında Hakan Özmert gerilerden sert vurdu. Eboue son anda ayak koydu.

15' Hücumları Selçuk İnan yönlendiriyor ev sahibi ekipte. Selçuk, Elmander'i uzun topta düşündü ancak Kasımpaşa'nın yeni kalecisi Isaksson çok rahat kontrol etti topu. İki İsveçli, Isaksson ve Elmander sık sık karşı karşıya gelecek gibi bu maçta.

12' Galatasaray'ın oyunu rakip yarı alana yığma düşüncesi var ilk dakikalarda.

11' G.Saray Selçuk'la köşe atışı kullandı İlhan Eker, topu kafayla karşıladı.

7' Atışı Hamit Altıntop kullandı ancak ayağına iyi oturmayan top, yerden yavaş bir şekilde dışarı çıktı.

6' Elmander sol kanattan ceza sahasına girerken yerde kaldı. Serbest atış kullanacak Galatasaray sol çaprazdan..

3' Maç hızlı başladı. Aydın Yılmaz, güzel hareketlerle ceza sahasına girdi ve yerde kaldı. Fırat Aydınus devam dedi.

2' İlk şut Kasımpaşa'dan! Hakan Özmert 25-30 metre mesafeden şansını denedi. Top yandan dışarı gitti.

1' Ve haftanın kapanış maçı başladı. İki takıma da başarılar diliyoruz.

İLK YARI:

İŞTE 11'LER

GALATASARAY:  Muslera, Eboue, Dany, Ujfalusi, Hakan Balta, Aydın, Hamit, Selçuk, Emre Çolak, Umut Bulut, Elmander

KASIMPAŞA: Isaksson, Abdurrahman, İlhan, Yalçın, Sancak, Viudez, Sarmov, Ernst, Hakan, Djalma, Kalu Uche

STAT: Türk Telekom Arena HAKEM: Fırat Aydınus

SAAT: 21.00 YAYIN: Lig TV - ROTAHABER

AYDIN İLK 11'DE

Lig öncesi oynanan hazırlık maçında Eyüpspor karşısında alınan 5-1'lik galibiyette büyük rol oynayan ve maçı 3 golle tamamlayan Aydın Yılmaz, Fatih Terim tarafından ilk 11'de tercih edildi.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV