banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
28 Nisan 2024 Pazar

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Bu bilgisayar hiç çökmüyor!

Ne yaparsanız yapın, ne kadar zorlarsanız zorlayın, hiç çökmeyen bir bilgisayar olur mu? Oluyormuş!

19 Şubat 2013 Salı 07:29
Bu bilgisayar hiç çökmüyor!
banner265
Bu bilgisayar hiç çökmüyor!
Ne yaparsanız yapın, ne kadar zorlarsanız zorlayın, hiç çökmeyen bir bilgisayar olur mu? Oluyormuş!

University College of London'dan Profesör Peter Bentley ve meslektaşı Christos Sakellariou, aynı anda birden fazla görevi yerine getirirken çöken, kilitlenen geleneksel bilgisayarların ortaya çıkardığı sorunları çözmek için yola çıktılar. Vardıkları nokta, "geleneksel bilgisayar anlayışı tarih mi oluyor?" sorusunu sorduruyor.
 
Geliştirilen bilgisayar, belirli bir veri dizisiyle karşılaşıldığında yapılacakları belirten komut çiftleri barındırıyor. Bu komut çiftleri daha sonra makineye bağlı, rastgele seçilen sistemlere gönderiliyor. Her sisteme gereğinden fazla komut gönderildiği için birisi bozulursa diğerleri işi yapıyor. Her sistem kendi hafıza ve veri deposuna sahip olduğundan buralardan kaynaklanan hatalar sıfıra indirilmiş oluyor. Böylece sistem geleneksel bilgisayarların aksine "gerçekten" aynı anda birden fazla işlem yürütebiliyor. Günümüzde çoklu görev yapan bilgisayarlar aslında bunu farklı görevler arasında geçiş yaparak gerçekleştiriyorlar. Bu geçiş çok hızlı gerçekleştiğinden, sanki aynı anda yürütülüyorlarmış gibi görünüyor.
 
Çalışma mantığı geleneksel bilgisayarlardan çok daha fazla insan beynini andıran yeni sistemin, çökme riskinin kabul edilemeyeceği kritik görevlerde, örneğin insansız uzay uçuşlarında ya da askeri robotik alanlarından kullanılabileceği düşünülüyor.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV