banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Dinleme Paranoyasına Pratik Önlemler.

Siyasi ve cemaat liderlerinin art arda patlayan kaset sıkandaları toplumda ister istemez acaba bende dinleniyor muyum?

22 Mayıs 2011 Pazar 13:18
Dinleme Paranoyasına Pratik Önlemler.
banner266
Dinleme Paranoyasına Pratik Önlemler.
Siyasi ve cemaat liderlerinin art arda patlayan kaset sıkandaları toplumda ister istemez acaba bende dinleniyor muyum? Sorusunu akıla getirmektedir. İşte Toplumda bir paranoyaya dönüşen dinlenme korkusunu karşı yapmanız gereken pratik çözümler...


Türkiye’de bir yılda yargı kararıyla kayda alınan dinleme sayısı 70 bin kişidir. Bu sadece yasal düzeyde yapılan teknik takip sonuçlarıdır. Eşini kıskanandan tutunda ticari ilişiklere kadar yasa dışı dinlemeler yaygın olarak yapılmaktadır.

Dinleme Böceklerini Tespit Etmek

Ev ya da İşyerinde gizli kamera veya dinleme böceklerinin olup olmadığını anlamak için ilk önce bakkaldan bir tane soda alıyorsunuz ve onu afiyetle içtikten sonra yeşil renkte olan şişeyi alıp, evdeki yada işyerindeki ışıkları kapattıktan sonra şişenin içine bakarak evi tarıyorsunuz. Eğer evde dinleme veya görüntü kaydedici varsa kızıl renkte dikey ışık çizgileri görürsünüz. Eğer bu ışık çizgileri yoksa rahat bir nefes alabilirsiniz..

Radyo Dalgası

Hertürlü dinlemeye karşı radyo dalgalarını kulanmak...Konuşmalarınızın dinlenmesini engellemenin diğer bir yöntemi de raydo dalgalarını kullanaktır. Bir radyo kanalında kısa dalga cızırtılı bir kanal açarak sesi kısın busayede dinleme kaydına parazit oluşturarak konuşmalarınızın dinlemesini engeller.

Cep Telefon Dinlemeleri

Öncelikle size hediye edilen telefona çok dikkat etmezi gerekiyor. Çünkü çok basit bir yöntem olan dinleme programı telefonunuza eklenmiş olabilir. Bundan kurtulmak için cep telefonunu güvenilir bir servise götürüp inceletmek, yada ‘fabrika ayarlarına dön’ seçeneğini tercih ederek telefona format atmanız gerekiyor. Bu sayede yüklenen program silinmiş olacaktır.

Faturalarınızı Kontrol Edin

Eğer daha ileri seviyede dinleme yöntemiyle karşı karşıya kaldığınıza inanıyorsanız, yapmanız gereken ayrıntılı faturanızı incelemek olacaktır. Casus yazılım varsa, telefon kullanılmaya başladığında kaynağa istem dışı mesaj gönderir. Bu nedenle faturanızda sizin bilmediğiniz SMS görürseniz, telefonunuzda casus yazılım bulunma ihtimali yüksektir.

Müzik Dinletin!

Cep telefonu sadece ses aktardığı için, ortamda müzik yayını olması dinlemeleri engeller. Cep telefonunuzu aktif durumdaki bir mp3 çalarla birlikte bir çantaya koyarsanız karşı tarafa sadece müzik yayını gider. Ortamdaki sesleri telefon algılayamaz. Aynı şekilde telefonunuzu bir müzik seti ya da radyonun yanına koyarak, ortamdaki görüşmelerin dinlenmesini engelleyebilirsiniz.

Telefonu Kapatmak

Cep telefonunun, tamamen kapalıyken dinlenmesi mümkün değil. Bunun için telefonun enerjisinin tam olarak kesik olması lazım. Telefonun pilinin çıkarılması da kullanılan yöntemlerden biri .Bu nedenle telefonun bataryasını ve sim kartını çıkartmak gerekiyor.

E-Posta

MSN üzerinden ya da elektronik postayla gelen güvenmediğiniz mesajları açmayın. Tüm yazışmalarınız bu mesajla takip edilebilir. Cep telefonlarınızdaki konuşmalarınızı kriptolayan sistemler mevcut ancak Türkiye’de yaygın olarak satılmıyor. Google’den fotoğraf indirmelerinde fotoğrafın içeriğine yerleştirilen virüs bilgisayarınıza yerleşir ve tüm bilgileriniz karşı tarafa iletir.
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV