banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

FENOMENLERE YÜZDE 15 STOPAJ İÇİN YASA TEKLİFİ

Sosyal medya platformları üzerinden elde edilen, gelirleri 650 bin lirayı aşmayan kazançlarda yüzde 15 stopaj ödenecek.

07 Ekim 2021 Perşembe 14:31
FENOMENLERE YÜZDE 15 STOPAJ İÇİN YASA TEKLİFİ
banner267
FENOMENLERE YÜZDE 15 STOPAJ İÇİN YASA TEKLİFİ

Sosyal medya platformları üzerinden elde edilen, gelirleri 650 bin lirayı aşmayan kazançlarda yüzde 15 stopaj ödenecek.
Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmasını öngören yasa teklifi ile sosyal medya platformları üzerinden elde edilen, gelirleri 650 bin lirayı aşmayan kazançlarda yüzde 15 stopaj ödenecek.
Dünya'dan Canan Sakarya'nın haberine göre söz konusu maddenin komisyondaki görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtlayan ve düzenleme hakkında komisyona bilgi veren Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı İdris Şenyurt, kayıtlı olarak faaliyette bulunanların şu anda kazançları üzerinden ödedikleri verginin yüzde 16- 17 civarında olduğunu, yüzde 15’lik stopajın da buna göre belirlendiğini belirterek, oranın yüksek belirlenmesi durumunda bu kişilerin yurtdışında faaliyette bulunabildiklerini kaydetti.

Yasa teklifiyle 650 bin liraya kadar getirilen istisnanın gerçek kişiler için geçerli olduğunu anlatan Şenyurt, kişinin Türkiye’de yerleşik olması gerektiği bilgisini de verdi. İstisnadan yararlanabilmesi için bankada hesap açılması gerektiğini, yurtdışındaki bir bankada açılan hesabın istisna kapsamında olmayacağını anlatan Şenyurt, Maliye’nin açılan o hesabı takip etmesine imkan verecek bir sistem olacağını belirtti.


beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV