banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
14 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Hızlı Tren denemesi başarılı.

Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattındaki test sürüşlerinde sona yaklaşıldı.

25 Mayıs 2011 Çarşamba 16:04
Hızlı Tren denemesi başarılı.
banner263
Hızlı Tren denemesi başarılı.
Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattındaki test sürüşlerinde sona yaklaşıldı.
TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Haziran'daki Konya Mitingi'ne geleceği Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattındaki test sürüşlerinde sona yaklaşıldığını bildirdi.

Karaman, Ankara-Konya arasındaki Yüksek Hızlı Tren hattında devam eden test sürüşlerine katıldı.

Karaman, deneme seferlerinin yapıldığı trende, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren hattındaki çalışmalarda sona yaklaştıklarını belirtti.

Şu anda test sürüşlerini geceleri yaptıklarını ifade eden Karaman, ''Gündüzleri de sinyalizasyon sisteminin uyumu için çalışmalar yapıyoruz. Konya Garı'nda uzun süredir düzenleme çalışmaları vardı. Bu nedenle test sürüşlerinde Konya Garı'na giremiyorduk. Bugün ilk defa tren Konya Garı'na girdi. Artık denemeler Konya Garı ile Ankara Garı arasında devam edecek'' diye konuştu.

Karaman, gece-gündüz 24 saat sürekli çalıştıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Geceleri 4 tren çalışıyor ve 3'er sefer yapıyor. Şu anda yaklaşık 220 hıza ulaşıldı. Tüm emniyet tedbirleri sağlandıktan sonra hız biraz daha artırılacak. Şu ana kadar deneme sürüşlerinde 50 bin kilometre yol yapıldı. Önemli olan güvenliğin sağlanmış olması. Onun için 50 bin kilometre yol yaptık. Şu anda bir problemimiz yok. Sadece trenle merkezin haberleşmesi noktasında uyum çalışmaları sürüyor. Zaman zaman haberleşmelerde aksaklıklar olduğunda onu düzenliyoruz. Bu çok teknolojik bir sistem. 1 milyona yakın kablo ucu var. Dolayısıyla bunların her birinin birbiriyle uyumlu olması lazım. Birinde bir aksaklık olmaması lazım. Onun için tüm gücümüzle çalışıyoruz.''
Karaman, test sürüşlerini ay sonuna kadar bitirmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV