banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
04 Mayıs 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Telefonlar beynimizi okuyacak

IBM yaşamı değiştirecek, gezegeni daha akıllı hale getirecek teknolojilerden söz ediyor.

22 Aralık 2011 Perşembe 06:42
Telefonlar beynimizi okuyacak
banner263
Telefonlar beynimizi okuyacak
IBM yaşamı değiştirecek, gezegeni daha akıllı hale getirecek teknolojilerden söz ediyor.

IBM'in teknolojinin geleceği öngörülerinde şifreler yerine biyometrik sistemlerin kullanılacağı, dijital ayrımının ortadan kalkacağı ve akıllı telefonların zihnimizi okuyacağı yer alıyor. Hem de bunların 2016'ya kadar gerçekleşeceği savunuluyor.

Akıl okuyan telefonlar: IBM'in öngörülerine göre, EKG teknolojisinin getirdikleri ve diğer alıcılar yardımıyla akıllı telefon gibi cihazlar doğrudan zihinsel komutları algılayabilecek. Kullanıcılar birini aramak ya da bilgisayar ekranındaki fare imlecini oynatmak istediğinde sadece düşünerek bu işlemi gerçekleştirebilecek.

BTnet.com.tr'de yer alan habere göre IBM, 'zihin okuma' teknolojisi, özellikle yüz tanıma sistemleriyle bir araya gelerek oyun ve eğlence sektörünün en önemli parçası haline gelecek. İleride akıllı telefonların zihin okumasıyla birlikte kullanıcıların rüyalarında birilerini araması ya da farklı işlemler yapması gibi ilginç yenilikleri de beraberinde getirebilir.

Biyometrik kimliklendirme: Şu anda ATM'ler ve kişisel bilgisayarların üzerinde kullanmaya başladığımız biyometrik çözümler artacak. Retina ve ses taraması yaygınlaşırken, doğrudan DNA doğrulaması bile mümkün olabilecek. Artık şifre hatırlamak yerine sadece orada bulunmak kullanıcılar için yeterli olacak.

Dijital ayrım ortadan kalkacak: Şirketin yaptığı öngörülere göre, dünyadaki tüm insanların internet ve dijital teknolojilerin kullanımı konusundaki uçurum ortadan kalkacak. Yani gelişmiş ve zengin ülkelerdeki internet ve teknoloji kullanımı tüm ülkelere sirayet edecek. Buna gerekçe olarak da gelişmekte olan piyasa ve ülkelerin internete hızla adapte olması, mobil cihaz kullanımının artması gösteriliyor.

IBM araştırmacılarına göre, dünya çapında 5.6 milyar mobil cihaz satılacak ve dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 80'i internete bağlı hale gelecek. Kişisel bir yorum olarak bu öngörünün 2016'da gerçekleşebileceğinden biraz ümitsizim. Zira dünyanın birçok yerinde henüz internet ile tanışmamış önemli kitleler yaşıyor.

İstenmeyen mesajlar ve reklamlar hedefli hale gelecek: Hedefli reklamlar günümüzde de kullanılıyor ancak şirketin öngörülerine göre çok daha başarılı ve kişiselleştirilmiş reklam karşımızda olacak. Bunun yanında istenmeyen mesaj filtreleri de oldukça karmaşık bir yapıya bürünerek istenmeyen mesajları engelleyecek. Hedefli reklamların filtreye takılmaması için oldukça geliştirilmesi bekleniyor.

İnsan gücü: Öngörüler arasında son olarak insanın ürettiği enerjinin taşınabilir cihazlara aktarılması yer alıyor. Yürürken, koşarken, bisiklete binerken ya da diğer günlük aktiviteler sırasında kullanılan cihazlar şarj edilecek. Yeni teknolojiler sayesinde sadece taşınabilir cihazlar değil, kinetik enerjinin depolanmasıyla birlikte ev ve ofislerde de kinetik enerjiden yararlanılabilecek. Örneğin, IBM'in İrlanda'da yürüttüğü projede okyanustaki dalgalardan enerji elde etmeye çalıştığı biliniyor

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV