
Azrail’iyle yan yana!
Teknesine doldurduğu kaçaklara bir can yeleğini çok gördü. Kendi giydi, hayatta kaldı. Sonra yiten 24 canın ardından boş boş baktı.
Ege’de kaçakları taşıyan ve kendini kurtaran kaptan Bursalı R.D., korkunç kazada hayatını kaybeden üç aylık bebeğin kefene sarılı cesediyle yan yana kıyıya getirildi.
Çanakkale’de batan teknedeki kaçakların arasında yer alan kadın ve çocuklarının tümünün hayatını kaybettiği öğrenildi. Suriye, İran, Afganistan ve Pakistan uyruklu 1’i üç aylık bebek, 5’i çocuk, 5’i de kadın olan 24 kaçağın boğularak öldüğü olayda, sağ kurtarılan 12 kişinin ifadeleri tercüman eşliğinde alındı.
Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı’nda ifadelerine başvurulan kaçaklar, umut yolculuğu için insan tacirlerine kişi başı 2 bin euro ödediklerini, İstanbul’da toplandıklarını ve bir minibüsle Çanakkale’nin Ezine İlçesi Kumburun sahiline getirildiklerini, gece yarısı ise burada bekleyen tekneye binerek denize açıldıklarını anlattı.
Damacana kurtardı
Kaçaklar, yolculuk başladıktan yaklaşık iki saat sonra teknenin alabora olduğunu ve kaptanın cep telefonuyla Sahil Güvenliği arayıp yardım istediğini ifade etti. İfade sırasında, alabora olan tekneden sağ kurtulmayı başaran 12 kişinin arasında tekne kaptanı Bursalı R.D.’nin de olduğu ortaya çıktı. Can yeleği olmayan ve yüzme bilmeyen iki kaçağın ise, teknedeki boş su damacanalarına tutunarak hayatta kalmayı başardığı ortaya çıktı.
Bu arada cesetler denizden toplanırken, ölen üç aylık bebeğin boğularak yaşamını yitiren annesinin kolları arasında sımsıkı şekilde sarılmış halde bulunduğu bildirildi.
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!