banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
18 Mayıs 2024 Cumartesi

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Havaalanında tek x-ray dönemi geliyor

Havalimanı terminal girişlerinde uzun kuyruklara ve zaman kaybına sebep olan güvenlik denetiminde değişikliğe gidiliyor.

08 Temmuz 2013 Pazartesi 12:39
Havaalanında tek x-ray dönemi geliyor
banner299
Havaalanında tek x-ray dönemi geliyor
Havalimanı terminal girişlerinde uzun kuyruklara ve zaman kaybına sebep olan güvenlik denetiminde değişikliğe gidiliyor.
Milli Sivil Havacılık Genel Kurulu'nun son toplantısının ardından oluşturulan ekip, Türkiye'deki terminal girişlerinde sadece bir x-ray (elektronik arama cihazı) bulundurulması yönünde rapor hazırlıyor. Eylülde kabul edilmesi beklenen düzenlemeye göre, terminal girişinde, her 10 yolcudan sadece 2 veya 3'ü 'risk analizine göre' kontrolden geçirilecek, diğer yolcular aranmayacak. İlk uygulama Atatürk Havalimanı'nda başlayacak.
AVRUPA'DAKİ HAVALİMANLARI İNCELENİYOR

Bu tarihi karar, Milli Sivil Havacılık Genel Kurulu'nun son toplantısında kabul edilen öneri doğrultusunda gerçekleşecek. Güvenlik uygulaması konusunda en uygun modelin belirlenmesi amacıyla da Türk Hava Yolları'nda (THY) görevli uzmanların da dahil edildiği özel ekip oluşturuldu. Avrupa'daki havalimanlarını hafta içinde gezerek incelemelerde bulunan ekip, hafta sonu da İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terminal girişlerinde uygulanan güvenlik kontrollerini gözlemledi. Ekibin sunacağı raporun, eylülde toplanacağı ifade edilen Milli Sivil Havacılık Genel Kurulu'nda değerlendirilmesi ve karara bağlanması bekleniyor.
SADECE BİR X-RAY CİHAZI OLACAK

Uygulanması planlanan modele göre, terminal girişlerinde 'risk ve profil değerlendirmesine' dayalı güvenlik kontrolü düşünülüyor. Terminal girişinde sadece bir x-ray cihazı bulunacak ve her 10 yolcudan 2 veya 3'ü, risk analizine göre güvenlik aramasına tabi tutulacak. Diğer yolcular, aranmadan terminale giriş yapacak. Ancak uçak yolcuları sadece bir güvenlik noktasından geçiş yapacağından, pasaport sonrasındaki güvenlik cihazındaki personel sayısı da artırılarak daha sıkı bir denetim gerçekleştirilmesi sağlanacak. ABD ve birçok Avrupa ülkesi havalimanlarındaki terminal girişinde bulunmayan güvenlik kontrolünün, Türkiye'de de kaldırılması isteniyordu. Ancak uçuş emniyetinin en üst seviyede tutulması amacıyla güvenlik kontrollerinin kaldırılması uygun görülmüyordu.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV