banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

İmamlı çeteye 8 tutuklama

İnternet üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık için 23 kişi gözaltına alınmıştı.

09 Şubat 2013 Cumartesi 19:04
İmamlı çeteye 8 tutuklama
banner312
İmamlı çeteye 8 tutuklama

İnternet üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık için 23 kişi gözaltına alınmıştı.

KONYA merkezli 4 ilde, internet üzerinden otomobil ve işyerini satışa çıkaranları dolandırdığı iddia edilen şebekeye yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 23 kişiden, aralarında imam 45 yaşındaki Ali S. ve şebekenin lideri olduğu öne sürülen 28 yaşındaki Beyttullah O.'nun da bulunduğu 8 kişi tutuklandı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, otomobil ve işyeri satışlarında dolandırıcılık şikayetlerinin artması üzerine 2 ay önce çalışma başlattı. Bir şebekenin internetten otomobil ve işyerini satışa çıkaranlardan sahte senetle alım yaptığını, daha sonra dolandırdığı kişileri tehdit ettiği, senetlere ödemediği ve araçlarını da geri teslim etmediğini belirledi. Özellikle yaşlı kişileri kurban seçen şebekenin Konya'nın Çumra ve Bozkır ilçeleri ile Antalya, Kütahya ve Kars'ta dolandırıcılık olaylarını gerçekleştirdiği saptandı.

Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından, geçen salı günü sabah saatlerinde 4 ilde, daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarında şebekenin lideri olduğu öne sürülen Beytullah O. ile Bozkır İlçesi'nde bir camide imamlık yapan Ali S.'nin de bulunduğu 23 kişi, 'suç işlemek amacıyla örgütü kurmak ve üye olmak, nitelikli dolandırıcılık ve otomobil hırsızlığı' suçlamasıyla gözaltına alındı.

İMAMLIĞINI KULLANIP GÜVEN SAĞLAMIŞ

'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan poliste 25 kaydı bulunan imam Ali S.'nin karşısındaki kişilere güven verip senetle ve kefil yöntemiyle araç ve işyerlerini aldığı öne sürüldü. Ali S.'nin evinde yapılan aramalarda ise sahte mühür ve kaşelerin yanı sıra bazı otomobil satış sözleşmeleri ele geçirildiği belirtildi.

1 MİLYON LİRALIK DOLANDIRICILIK

Şebekenin 1 milyon lirayı bulan dolandırıcılık yaptığı öne sürülürken, 40'ı sağlam, 35'i parçalanmış 75 araç, 70 araç tescil belgesi, 15 otomobil anahtarı, 10 motor etiketi, 145 aracın satış sözleşmesi, 40 araç plakası ile Konya, Antalya, Eskişehir ve Isparta'dan çalınan 5 otomobil ele geçirildi. 5 işyerini senet karşılığı satın aldığı ileri sürülen şebekenin, 20 bin lira değerindeki bir otomobili ise bin liraya parçalattıkları belirtildi. Gözaltına alınan şebeke üyeleri, yapılan sorgulamanın ardından dün adliyeye sevk edildi.

Gece yarısı sonuçlanan mahkemede, aralarında şebeke lideri olduğu belirtilen Beytullah O. ile imam Ali S.'ninde bulunduğu 8 kişi tutuklandı, 15 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV