banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
16 Mayıs 2024 Perşembe

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

İstifaya zorlandı mı?

Gezi olayları sırasında Özyeğin Üniversitesi öğrencisi bir eylemcinin serbest bırakılması için üniversite avukatını devreye sokan Rektör Erhan Erkut istifa etti.

01 Temmuz 2013 Pazartesi 10:42
İstifaya zorlandı mı?
banner311
İstifaya zorlandı mı?
Gezi olayları sırasında Özyeğin Üniversitesi öğrencisi bir eylemcinin serbest bırakılması için üniversite avukatını devreye sokan Rektör Erhan Erkut istifa etti.

Rektörlük görevini bırakan ancak aynı üniversite ders vermeye devam edeceğini açıklayan Erkut’un istifasında mütevelli heyetinin Gezi olayları sırasındaki tutumu nedeniyle Erkut’a yaptıkları baskının etkili olduğu iddia edildi.

1 Temmuz itibariyle görevi bırakan Erkut, görevinden ayrılmasının ardından öğrencilerine şöyle bir mail attı:

Değerli Özyeğin Üniversitesi mensupları,

1 ocak 2008’de başladığım rektörlük görevim süresince bana duyulan güven ve sunulan fırsatları, tüm deneyim ve yetkinliklerim, ve sizlerin emsalsiz desteğiyle birleştirerek üniversitemiz için birlikte çok sağlam bir temel attık. Artık üniversitemiz kuruluş sürecini büyük ölçüde tamamladı ve büyüme sürecine girdi. Eminim bu sürecin benim için keyifli olduğu kadar yorucu olduğunun sizler de farkındasınız.

Bundan sonra üniversitemizin ikinci dönemi, yani büyümesini tamamlama ve kurumsallaşma dönemi. Bu dönemde gereken rektör formasyonunun kuruluş döneminden daha farklı olması gerektiğini baştan beri düşündüğümü biliyorsunuz. Açıkçası kendimi hep “kuruluş dönemi rektörü” olarak gördüm, ve kanımca kuruluş dönemimiz sona erdi.

1 Temmuz itibariyle rektörlük görevimden ayrılacağımı ve görevimi rektör vekili olarak Prof. Dr. Esra Gençtürk’e devredeceğimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Özyeğin Üniversitesi’nde bir öğretim üyesi olarak görevime devam edeceğim ve rektör vekilimize tüm gücümle destek olacağım.

Ortada hep birlikte yarattığımız bir eser var ve bunun idealimizdeki üniversiteye doğru evrilmesine destek vermeye hepimizin devam edeceğine hiç şüphem yok. Bana vermiş olduğunuz desteklerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Aynı desteği rektör vekilimiz Esra Gençtürk’e de vereceğinize inanıyorum. Üniversitemizi gelecekte güzel günler bekliyor. Hep birlikte yola devam edeceğiz, ve üniversitemizi layık olduğu yere taşıyacağız.

sevgi ve saygılarımla,

Prof. Dr. Erhan Erkut

MEZUNİYETTE KONUŞTU

Üniversitenin kurucu rektörü de olan Erhan Erkut öğrencilerine mezuniyet töreninde yaptığı bir konuşma ile veda etti.

BİLDİRİDE İMZASI VARDI

Aralarında üniversitenin rektörü olan Prof. Dr. Erhan Erkut'un da olduğu 225 Özyeğin Üniversitesi çalışanı Gezi Parkı direnişi sürecinde polis şiddetini kınayan bir bildiri yayınlamıştı.

İşte o bildiri:

Özyeğin Üniversitesi mensupları olarak, Taksim'de ve Türkiye 'nin çeşitli yerlerinde barışçıl bir şekilde protesto haklarını kullananlara karşı uygulanan ölçüsüz ve şiddet dolu müdahaleleri kınıyor, kentine sahip çıkan bireylerin ve toplulukların katılım haklarını yok sayan, farklı düşünce ve hayat tarzlarına karşı tahammülsüz yönetim anlayışını protesto ediyoruz.

Ölçüsüz şiddeti uygulayan kolluk kuvvetleri kadar bireylerin haklarını ve özgürlüklerini korumakla görevli bütün yetkilileri olanlardan sorumlu tutuyoruz.

Olaylara gözünü kapatarak halkı bilgilendirme görevini yerine getirmeyen ana akım medyayı da bir an önce sorumluluklarını yerine getirmeye ve özür dilemeye davet ediyoruz.

Yöneticileri yıkımları durdurmaya, halkın birçok haklı nedenden dolayı yoğun tepki verdiği projelerden vazgeçmeye, uygulanan orantısız şiddeti sonlandırmaya çağırıyoruz.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV