banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
03 Mayıs 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

İşverenlerin en sinir olduğu durum

İş görüşmesinde beden dilinin şifreleri! İş görüşmesinde beden dili büyük bir öneme sahip.

15 Aralık 2023 Cuma 10:19
İşverenlerin en sinir olduğu durum
banner311
 İşverenlerin en sinir olduğu durum
İş görüşmesinde beden dilinin şifreleri!

İş görüşmesinde beden dili büyük bir öneme sahip. Ellerinizin duruşundan oturuşunuza kadar her şey karakteriniz hakkında karşınızdakine bilgi veriyor. Peki, işverenin gözüne girmek için nelere dikkat edilmeli? İşte iş görüşmesinde beden dilinin şifreleri...
Başarılı ve zeki olabilirsiniz ancak iş görüşmesinde bir hatadan dolayı elenebilirsiniz. Çünkü bu görüşmeler sizin potansiyelinizi ne kadar doğru yansıttığınıza bağlıdır. Beden dilinizden dahi iş görüşmesinde elenebilirsiniz. Peki, karşı taraftan nasıl görünüyorsunuz? İş görüşmesinde beden dili nasıl olmalı? İş görüşmesinde ellerin duruşundan yanınıza aldığınız eşyalara kadar her şey önemli. İşte adım adım başarıya götüren beden dilinin şifreleri...

İŞ GÖRÜŞMESİNDE BEDEN DİLİ

İş görüşmesinde telefonunuz ön planda olmamalı. İşverenler bu durumdan pek hoşlanmaz. Telefonunuzu kapatın ve görüşme sırasında tamamen odaklanın ve hazır bulunun. Saati kontrol etmek için bile telefonunuza bakmak kabalık ve saygısızlık olarak algılanabilir.

Dik oturun. İyi bir duruş, meşgul olduğunuzu ve dikkatinizi verdiğinizi gösterir. Ek olarak, öne doğru hafifçe eğilmek gerçek ilgiyi ifade eder.

Sıcak ve samimi bir gülümseme, özellikle toplantının başında ve sonunda herkesin kendini daha rahat hissetmesini sağlar.

Uygun yüz ifadeleri uygulayın. Gülümsemeler yalnızca iş görüşmesinin bir bölümünde uygun olabilir. Ciddi konuları tartışırken büyük bir gülümseme sunmaktan kaçının. Ancak "endişeli" ve "düşünceli" yüzlerinizin daha çok kaşlarını çatmış gibi görünüp görünmediğini görmek için aynadaki ifadelerinizi kontrol edin. İstediğiniz çehreyi yansıtmak için aynada yüz ifadeleri üzerinde pratik yapmanızda bir sakınca yoktur.

El sıkışma alıştırması yapın. Görüşmecinize sıkı bir el sıkışma ile ulaşın. Eğer önce elini uzatırlarsa hemen karşılık verin, böylece onları ortada bırakmazsınız. Ayrıca, el sıkışmanızın gevşek olmaması gerekirken, ezici bir sıkmayla bunu telafi etmeyin.

Hareketlerinize dikkat edin. Konuşma sırasındaki el hareketleri iyidir ve hatta coşkuyu ifade edebilir. Ancak kıpırdamayın, bacağınızı sallamayın, parmaklarınızla vurmayın veya kalemle oynamayın.

Göz temasını koruyun. Göz teması genel olarak iş görgü kurallarının çok önemli bir öğesidir ve bir iş görüşmesinde olmazsa olmazdır. Görüşmecinize bakmak istemeseniz de göz teması, bağlantı kurmak ve saygı göstermek için kritik öneme sahiptir. Başka bir yere bakmak için küçük molalar verin, not alın, puanlarını düşünün ve ardından yeniden göz teması kurun. Amaç etkileşimli ve etkileşimli olmaktır. Sık sık omzunuzun üzerinden veya yere bakıyorsanız, farkında olmadan ilgisizliğinizi ve saygısızlığınızı yansıtırsınız.


Görüşmeyi yapanlara odaklanın. Bu, göz temasına benzer, ancak bir görüşme heyetiyle veya birden fazla işe alma yöneticisiyle konuştuğunuzda özellikle önemlidir. Odak noktanızı konuşan kişiye kaydırın ve odada etrafa bakmaktan kaçının, aksi takdirde ilgisiz görünme riskiyle karşı karşıya kalırsınız.






beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV