banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
29 Nisan 2024 Pazartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Marmaris'teki darbeci askerler yakalandı

Cumhurbaşkanı'nın kaldığı otele saldıran darbeci 11 asker yakalandı. Gece saatlerinde 9 asker yakalanırken, sabah saatlerinde de 2 darbeci asker daha yakalandı.

01 Ağustos 2016 Pazartesi 10:38
Marmaris'teki darbeci askerler yakalandı
banner311
Marmaris'teki darbeci askerler yakalandı
Cumhurbaşkanı'nın kaldığı otele saldıran darbeci 11 asker yakalandı. Gece saatlerinde 9 asker yakalanırken, sabah saatlerinde de 2 darbeci asker daha yakalandı.

web tasarım

11 FİRARİ ASKER DAHA YAKALANDI

Muğla Valisi Amir Çiçek, Ula ilçesi Şirinköy bölgesinde gerçekleştirilen operasyonda Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenledikten sonra kaçan darbeci askerlerden '9'unun daha yakalandığını açıkladı. Yakalanan askerler arasında saldırıya komuta ettiği belirtilen Binbaşı Şükrü Seymen'in de bulunduğu öne sürüldü. Operasyonun ardından yöre halkı bölgede toplanmaya başlarken yakalanan darbeciler askeri araçlarla bölgeden götürüldü. Saat 06.30 sıralarında
iki darbeci asker daha yakalandı. Böylece yakalanan firari askerlerin sayısı 11 oldu. Daha önce bölgeden ayrıldığı ifade edilen bir askerin de hala arandığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konakladığı otele yönelik saldırının ardından firar eden ve bu gece Ula ilçesinde saklandıkları mısır tarlasında yakalanan 9 darbeci asker sorgulanmak üzere jandarma karakoluna getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te konakladığı otele yönelik saldırıyı gerçekleştiren 37 kişilik suikast timinde yer alan 25 darbeci askerin yakalanmasının ardından firari 12 SAT komandosunun yakalanması için operasyonlar Muğla'nın Ula ilçesinde yoğunlaştırıldı.

OPERASYONDA OLDUKLARINI SÖYLEDİLER

Ula ilçesine bağlı Şirinköy Mahallesi'nde yaşayan ve bu akşam saat 22.00 sıralarında ava giden iki genç, mısır tarlası içerisinde darbeci askerlerle karşılaştı. Mısır tarlası içerisinde uzanmakta olan 5 darbeci askerler, operasyonda olduklarını söyleyerek kendilerini gören gençlerden ellerindeki feneri söndürmelerini istedi. Bunun üzerine bölgeden ayrılan gençler, mahalleye dönerek durumu diğer vatandaşlara ve jandarmaya bildirdi.

VATANDAŞLAR GÜVENLİ BÖLGEYE UZAKLAŞTIRILDI

11 kişilik bir grubun görüldüğünün ihbar üzerine sevk edilen Özel Harekat polisleri ve Özel Kuvvetlere bağlı komandolar, kısa sürede bölgeye ulaştı.

Havadan bir polis helikopterinin de destek verdiği operasyon sırasında çembere alınan darbeci askere teslim ol çağrısı yapıldı. Zaman zaman silah seslerinin duyulduğu bölgede saklanan 9 darbeci asker yakalandı.

Üzerlerinde silah bulunmadığı bildirilen firari askerler, zırhlı araçlara bindirilerek Çetibeli Jandarma Karakolu'na götürüldü.

Ula ilçesine bağlı Şirinköy Mahallesi'nde vatandaşların ihbarı üzerine yakalanan 9 darbeci asker, bölgeden Polis Özel Harekat ekiplerine ait özel araçla çıkarıldı.

Darbeci askerler, araçla Marmaris ilçesindeki Çetibeli Jandarma
Karakolu'na getirildi. Bir süre sonra ambulansla gelen sağlık ekibi, darbeci askerleri sağlık kontrolünden geçirmek üzere karakola girdi.

Jandarma ekipleri de darbeci askerlerin tutulduğu karakol çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Karakol önündeki yol, güvenlik gerekçesiyle tek şeride indirildi.

Gözaltına alınan askerler için yeni kıyafetler getirildi. Darbeci askerlerin üzerindeki kıyafetlerin, incelenmek üzere Olay Yeri İnceleme ekiplerine teslim edileceği öğrenildi.

Askerler, karakoldaki işlemlerinin ardından Muğla Emniyet Müdürlüğüne gönderildi.

YAKALANAN ASKERLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Öte yandan, operasyonla yakalanan askerlerin Enes Yılmaz, Ergün Şahin, İsmail Yiğit, Mehmet Demir, Muhammet Burak İpek, Murat Köse, Şükrü Seymen, Bahadır Sagun, Mehmet Öztürk olduğu kaydedildi. Şirintepe Mahallesi'ndeki operasyon sırasında kaçmayı başaran iki askerin ise Mustafa Serdar Özay ve Muammer Gözübüyük olduğu belirtildi. Güvenlik güçlerinin, iki darbeci askerin yakalanması için bölgedeki arama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Kaçan askerlerden Burkay Karatepe'nin ise yakalanan kişilerle aynı bölgede olmadığı, zanlının başka bir bölgede olabileceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Muğla'nın Marmaris ilçesinde kaldığı otele saldırıda bulunan darbeci askerlerin toplam sayısının 37 olduğu açıklanmıştı. Saldırının ardından ormanlık alana kaçan askerlerden 25'i daha önceki operasyonlarla yakalanmıştı. Gözaltına alınan zanlılardan 23'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından, Marmaris'te konakladığı otele saldırı düzenleyenler arasında bulunan ve Muğla'nın Ula ilçesinde yakalanan 9 askerden bazılarının, Çetibeli Jandarma Karakolu'ndaki gözaltı fotoğrafları ortaya çıktı.

Ula ilçesine bağlı Şirinköy Mahallesi'nde vatandaşların ihbarı üzerine yakalanan 9 darbeci asker, Marmaris ilçesindeki Çetibeli Jandarma Karakolu'ndaki işlemlerinin ardından Muğla Emniyet Müdürlüğüne gönderildi.

BİTKİN OLDUKLARI GÖRÜLDÜ

Darbeci askerlerin karakolda gözaltında tutuldukları andaki fotoğraflarında, bazı askerlerin çıplak ayakla beton zemin üstünde oturdukları ve bitkin oldukları görüldü.

Öte yandan, operasyon sırasında yakalanan Enes Yılmaz, Ergün Şahin, İsmail Yiğit, Mehmet Demir, Muhammet Burak İpek, Murat Köse, Şükrü Seymen, Bahadır Sagun, Mehmet Öztürk'ün üzerinde 4 tabanca ele geçirildiği, bir silahın ise kayıp olduğu öğrenildi.

İKİ DARBECİ ASKER DAHA YAKALANDI

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Şirinköy Mahallesi’nde akşam saatlerinde düzenlenen operasyon ile 9 darbecinin yakalanmasının ardından 11 kişilik grupta yer alan Yüzbaşı Muammer Gözübüyük ve Mustafa Serdar Özay isimli darbeci askerler, sabaha karşı gizlendikleri Muğla-Fethiye karayolu üzerindeki mısır tarlasında yakalandı.

Birisi ağaçta diğer ise mısırların arasında gizlenen darbeci askerler, üzerileri çıplak vaziyette Çetibeli Jandarma Karakolu’na getirildi.

ARANAN DARBECİ ASKER SAYISI 1'E DÜŞTÜ

Darbeci askerler arasında bulunan Burkay Karatepe'nin, suikast girişiminin ertesi günü sivil kıyafetler giyerek gruptan ayrıldığı ve ormanlık alanda olmadığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Muğla'nın Marmaris ilçesinde kaldığı otele saldırıda bulunan darbeci askerlerin toplam sayısının 37 olduğu açıklanmıştı. Saldırının ardından ormanlık alana kaçan askerlerden 25'i daha önceki operasyonlarla yakalanmıştı.

Gözaltına alınan zanlılardan 23'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.Saat 06.30 sıralarında iki darbeci asker daha yakalandı. Böylece yakalanan firari askerlerin sayısı 11 oldu. Aranan darbeci asker sayısı 1'e düşmüş oldu.




web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV