banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Sivas'tan şoke eden görüntü

Şarkışla Barajı'nda kuraklığı andıran görüntüler ortaya çıktı. Kuruma riskiyle karşı karşıya kalan barajın kıyısında derin yarıklar oluştu.

19 Haziran 2014 Perşembe 14:06
Sivas'tan şoke eden görüntü
banner304
Sivas'tan şoke eden görüntü
Şarkışla Barajı'nda kuraklığı andıran görüntüler ortaya çıktı. Kuruma riskiyle karşı karşıya kalan barajın kıyısında derin yarıklar oluştu.

Şifanın Sırları


Sivas'ın Şarkışla ilçesinde iki balıkçı, kuraklığın etkisiyle su seviyesi büyük oranda düşen Şarkışla Barajı'ndaki çok sayıda balığı yaşatmak için ağlarla toplayarak kıyıdaki havuza bıraktı. Havuzdaki yüzlerce balığın, ilçedeki Yapıaltın Barajı'na bırakılacağı bildirildi.

Vatandaşların gezmesi için kıyıda bulundurulan deniz bisikletinin, suların çekilmesiyle barajın uzağında kaldığı görüldü. Öte yandan, çevrede otlatılan ve sulanmak üzere barajın kıyısına getirilen büyükbaş hayvanlardan biri, bataklığa saplandı. Çamura saplanan
hayvan, çoban tarafından uzun uğraşlar sonucu çıkarıldı.

Şarkışla Barajı kıyısındaki restoranın işletmecisi Bekir Çakıroğlu, kuruma riskiyle karşı karşıya kalan barajdaki balıkları yaşatmak için ilçede balıkçılıkla geçimini sağlayan Gürsel Kiraz ve Atilla Erdem'den yardım istedi.



Çakıroğlu'nun isteği üzerine barajın kıyısına gelen Kiraz ve Erdem, suya girerek balıkları ağlarla topladı. Balıkların ölmemesi için yoğun çaba sarf eden ikili, topladığı yüzlerce balığı barajın kıyısındaki havuza bıraktı. Havuzdaki balıkların, Yapıaltın Barajı'na bırakılacağı belirtildi.

Bekir Çakıroğlu, yaptığı açıklamada, 50 yaşında olduğunu ve barajın kıyısındaki restoranı 7 senedir işlettiğini belirterek, "Bu zamana kadar böyle bir kuraklık görmedim. Barajı ilk defa bu halde görüyorum. Suyumuz çok az bir şey kaldı. Balıkları oksijensiz kaldıkları için toplayıp suyu olan başka bir baraja nakledeceğiz, yoksa balıkların hepsi telef olacak, başka yapacak başka bir şey kalmadı. Burası temizlenir, yağışlar da olursa, daha güzel bir barajımız olacak" diye konuştu.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 1 yorum mevcut

    • idris 10 yıl önce yorumlandı

      korkulan oluyor kuraklık ve sefalet günleri azap eden helak olur toplumların kaderleri liderlerine bağlı hesle mesler bu ülkeyi bitirdi...

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV