banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

21 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Sürücüleri bezdiren cezalar

Trafikçiler abarttı. Korna çalma ve yatay park cezası da verildi. Vatandaşlara 'Gereksiz yere korna çaldı' diye 77 lira ceza yazıldı.

04 Ekim 2013 Cuma 09:16
Sürücüleri bezdiren cezalar
banner263
Sürücüleri bezdiren cezalar
Trafikçiler abarttı. Korna çalma ve yatay park cezası da verildi. Vatandaşlara 'Gereksiz yere korna çaldı' diye 77 lira ceza yazıldı.

Ödenek yetersizliği nedeniyle bir süredir trafik cezalarını PTT’ye gönderemeyen Emniyet, biriken cezaları üst üste yollamaya başladı ve trafik makbuzlarından ”Korna” cezası da çıktı. gazeteport’un haberine göre; çok sayıda vatandaşın aracına ”Gereksiz ve huzur bozucu biçimde korna çaldıkları” iddiasıyla 77 liralık ceza yazıldı.

Karayolları trafik kanununun 72. maddesinde ”Araçlardaki ses, müzik, görüntü ve haberleşme cihazları yönetmelikte gösterilen şartlara uygun olarak ve kamunun rahat ve huzurunu bozmayacak şekilde kullanılabilir. Buna uymayan sürücüler, para cezası ile cezalandırılırlar” deniliyor.

”Korna cezası” da bu madde uyarınca verildi. Cezaya 15 gün içinde Sulh Ceza Mahkemesinde itiraz hakkı olan vatandaşlar, ”Korna çalmadığımı nasıl ispat edeceğim” diye sordu. Korna cezası uygulanan vatandaşların bir bölümünün de, gezi eylemleri sırasında caddelerden geçerken kornaları ile destek verenler olduğu belirlendi.

‘YATAY PARK ETTİN’

Trafik makbuzları ile, vatandaşlara ”Aracını yatay park etme” cezası da verildi. Özellikle park yasağı olmayan geniş caddelerde, daha çok aracın sığabilmesi için otolar dikey değil yatay olarak park ediliyor. Trafik polisleri yatay park eden araç sürücülerine de Trafik Kanununun 61. maddesinde yer alan ”Tespit edilen şeklin dışında park etmek” hükmü uyarınca 77 lira ceza yazdı.

Emniyet Genel Müdürlüğü cezaların tebliği için PTT’ye vermesi gereken ücreti ödeyemediği için Şubat ayından beri vatandaşa kesilen trafik cezaları gönderilemiyordu. Ödenek sağlanınca ceza makbuzları yağmur gibi gelmeye başladı.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV