banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
21 Mayıs 2024 Salı

Adaylığımı açıklayacağım Aziz Yıldırım iddialara noktayı koydu

Yüksekova'da 'koca' dehşeti: 3 ölü

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi’nde Hasan Kızıltaş, boşanmak isteyen eşinin gittiği kayınpederinin evini bastı. Kızıltaş, 1 çocuğu ile 2 baldızını öldürüp, 1 çocuğunu ve 1 baldızını da ağır yaraladı.

08 Mart 2016 Salı 22:12
Yüksekova'da 'koca' dehşeti: 3 ölü
banner311
Yüksekova'da 'koca' dehşeti: 3 ölü
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi’nde Hasan Kızıltaş, boşanmak isteyen eşinin gittiği kayınpederinin evini bastı. Kızıltaş, 1 çocuğu ile 2 baldızını öldürüp, 1 çocuğunu ve 1 baldızını da ağır yaraladı.

Olay, ilçe merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan İnanlı Köyü’nde akşam saatlerinde meydana geldi.

Hasan Kızıltaş, ayrılmak isteyen eşini ikna etmek için köyde yaşayan kayınpederinin evine gitti. Kızıltaş, eşini evde bulamayınca tabancayla henüz bilinmeyen nedenle çocuklarına ve baldızlarına kurşun yağdırdı. Çocukları 2 yaşındaki Avjin ve 5 yaşındaki Arjin ile bir baldızını yaraladı.

Silah seslerini duyulması üzerine eve koşan çevredekiler, eve girip Kızıltaş’ı ikna ettikten sonra 3 yaralıyı dışarı çıkarı hastaneye götürdü. Bu sırada Hasan Kızıltaş, tabancayla tehdit ettiği 2 baldızını daha rehin aldı. Baldızların rehin alınması üzerine köylüler, olayı güvenlik güçlerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve özel hareket polisleri sevk edildi. Ev, köy korucularının desteği ile sarıldı. Bu sırada Kızıltaş, 2 baldızını da silahla yaralayınca polisler eve operasyon yaptı. Kızıltaş, sağ olarak ele geçirilirken, yaralanan 2 baldız hazır bekletilen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Hasan Kızıltaş ise zırhlı araca bindirilerek köyden uzaklaştırılmak istendi. Bu sırada sırada çevrede toplananlar Kızıltaş’ı linç etmek istedi. Kızıltaş’a ulaşamayan kalabalık, zırhlı aracı taş yağmuruna tuttu.



Babasının silahından çıkan kurşunla yaralanan 5 yaşındaki Arjin yolda hayatını kaybetti. Hastanede tedaviye alınan 14 yaşındaki Şükran ile 16 yaşındaki Hediye Durmaz da yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ağır yaralanan 2 yaşındaki Avjin ile Hatice Durmaz’ın ise tedavileri ise sürüyor. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, Hasan Kızıltaş’ın da emniyetteki sorgusu sürüyor.

Son 5 yılda Türkiye'de en az 1134 kadın öldürüldü

Bugün 8 Mart Kadınlar Günü. Cinayetlerin gölgesindeki bu günde kadincinayetleri.org sitesi, 2010-2015 yılları arasında Türkiye'de işlenen kadın cinayetlerini haritalandırdı

5 yılda en az 1134 kadın öldürüldü; öldürülen iki kadından birinin faili kocası veya eski kocası oldu; 235 cinayet devam eden ayrılık veya boşanma sürecinde yaşandı.

2010-2015 yılları arasında en az 1134 kadının erkekler tarafından öldürüldüğü Türkiye’de, ‘saçını kızıla boyatmak’, ‘yeni elbise almak’, ‘patates köfte yapmamak’, ‘tuzluğu uzatmamak’ veya sadece ‘gıcık olmak’ dahi bir kadın cinayetinin bahanesi olabildi.

Failler ise koca, sevgili, baba, oğul, erkek kardeş, kısaca kadınların en yakınındaki erkekler...

Cinayetlerin il ve ilçelere dağılımının görülebildiği harita üzerinden, kadın cinayetlerini faillerine göre, faillerin bahanelerine göre, şiddet ya da boşanma unsurlarına göre sınıflandırmak ve haber kaynağına ulaşmak mümkün.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV