banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Haberlerimiz can sıkıyor!

Facebook Gruplarından Beylikdüzü Gerçek Sakinleri isimli grupta paylaştığımız habere Hasan Gül isimli kişiden hakaretler...

13 Ocak 2017 Cuma 00:47
Haberlerimiz can sıkıyor!
banner322
Haberlerimiz can sıkıyor!
Facebook Gruplarından Beylikdüzü Gerçek Sakinleri isimli grupta paylaştığımız habere Hasan Gül isimli kişiden hakaretler...

Ekrem İmamoğlu'ndan Mahkemeye Yalan Beyanlar! Başlığı ile 12 Ocak 2017 tarihinde yaptığımız haberi Gazetemizin İmtiyaz Sahibi ve yazı işler müdürü Adnan EREN'in kamu oyu ile paylaştığı habere Facebook Gruplarından "Beylikdüzü Gerçek Sakinleri" grubunda Hasan GÜL isimli kişiden yapılan hakaretleri kamu oyu ile paylaşıyoruz.




Adnan EREN "Beylikdüzü Gerçek Sakinleri" grubunda sürekli bölgemizle ilgili haberler paylaşıyoruz grup saygın kişilerin üye olduğu bu güne kadar eleştirilerde aldığımız fakat bu düzeyde hakaretleri ilk defa gördüğünü o yüzden kişi ile ilgili gerekli yasal girişimde bulunacağını açıkladı.


Hakeret eden Hasan GÜL'ün facebook hesabı
https://www.facebook.com/hasangul68

Hasan GÜL İsimli şahısla ilgili Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına İnternet Yoluyla Hakaret suçunu işlediği için tarafımızdan hakkında şikayet yapılacaktır.


Hakaret Suçu Nedir?

Hakaret suçu, TCK md. 125-131 arasında şerefe karşı suçlar başlığı altında düzenlenmiştir. Hakaret suçu iki farklı şekilde işlenebilir: a-) Belli somut bir durum ve olgunun isnat edilmesi suretiyle kişinin şeref ve saygınlığının zedelenmesi, b-) Genel ve soyut nitelikteki söz ve davranışlarla kişinin değersizleştirilmesi, rencide edilmesi. Hakaret suçu doğrudan kişinin birey olmaktan kaynaklanan kişilik haklarına saldırıdır. Hakaret suçu ile sosyal bir kavram olan “şeref” ve kişinin özsaygısı korunmaktadır.

İnternet Yoluyla Hakaret Suçu

Günümüzde hakaret suçu en çok çağdaş iletişim araçlarıyla işlenmektedir. İnternet yoluyla hakaret, kolay ispatlanabilecek bir suç çeşididir. Bu nedenle, e-mail, facebook, skype, messenger, whatssup, twitter vb. gibi sosyal medya araçlarıyla doğrudan mağdurun hedef alınarak hakaret edilmesi de hakaret suçunu oluşturur.

Hakaret Suçunun Cezası Nedir?

Basit Hakaret Suçu Cezası (TCK md.125/1)

Hakaret suçunun cezası, suçun basit veya nitelikli şekillerinden hangisinin işlendiğine göre farklılık arz eder. Suçun basit şeklinde, yani kamu görevlisi olmayan bir kişinin yüzüne karşı hakaret halinde, hakaret suçunun cezası 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezasıdır. Suçun basit şeklindev hakim ya hapis cezası ya da adli para cezası verecektir. Her iki cezanın aynı anda verilmesi mümkün değildir. Hakim gerekçeli kararında neden hapis cezası veya adli para cezası verdiğini de açıkça gerekçelendirmek zorundadır.

Nitelikli Hakaret Suçu Cezası (TCK md.125/3)

Suçun nitelikli hallerinde hakaret suçunun cezası, 1 yıl ile 2 yıl arasındadır. Mağdurun kamu görevlisi olması (avukat, hakim, memur vs.) ve hakaretin görevinden dolayı yapılmış olması, kişinin mensup olduğu dinin kutsal değerlerine veya din özgürlüğünün kullanılmasına hakaret edilmesi hakaret suçunun cezası ağırlaştırılmış nitelikli şekli olarak kabul edilmektedir.

Alenen Hakaret Suçu Cezası

Hakaretin alenen işlenmesi halinde ceza 1/6 oranında ayrıca arttırılacaktır. Örneğin, bir tv programında veya bir caddede bağırarak hakaret etmek hakaret suçunun aleni bir şekilde işlenmesine neden olur.

Aleniyetin gerçekleşmesi için olay yerinde başkalarının bulunması yeterli değildir. Hakaret konusu söz veya davranışın belirlenemeyen sayıda kişi tarafından görülme, duyulma ve algılanabilme olasılığının bulunması halinde alenen hakaret suçu işlenmiş olur. Hakaret suçunda aleniyetin gerçekleşmesi için herhangi bir sınırlama olmaksızın herkese açık olan yerlerde işlenmesi şarttır.

Kurul Halinde Çalışan Kamu Görevlilerine Hakaret Suçu Cezası

Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret halinde zincirleme suç hükümleri gereği belirlenen cezanın miktarı ayrıca 1/4’ten 3/4’e kadar arttırılır. Örneğin, bilirkişi heyetine veya mahkeme heyetine hakaret suçlarında suçun nitelikli şeklinden belirlenen ceza arttırılacaktır.


Ekrem İmamoğlu'ndan Mahkemeye Yalan Beyanlar!

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV