banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
22 Ekim 2026 Perşembe

İzmir’de Sivaslılardan iddialara tepki: “Sivas’tan hain çıkmaz!”

İzmir’de Sivaslılardan iddialara tepki: “Sivas’tan hain çıkmaz!”

İzmir’de Sivaslı federasyonları, dernekleri ve hemşehrileri adına yapılan basın açıklamasında, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’in merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu kastederek kullandığı iddia edilen sözlere tepki gösterildi.

22 Ekim 2026 Perşembe 15:29
İzmir’de Sivaslılardan iddialara tepki: “Sivas’tan hain çıkmaz!”
banner322
İzmir’de Sivaslılardan iddialara tepki: “Sivas’tan hain çıkmaz!”

İzmir’de Sivaslı federasyonları, dernekleri ve hemşehrileri adına yapılan basın açıklamasında, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’in merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu kastederek kullandığı iddia edilen sözlere tepki gösterildi. Açıklamada, iddianın açıklığa kavuşturulması, asılsızsa yalanlanması, doğrulanması hâlinde ise özür dilenmesi istendi.

Led Neon

İzmir’deki Sivaslılar adına yayımlanan açıklamada, Veysel Şahin’in kendisini ziyaret eden Sivaslı bir vatandaşa yönelik “Hainin memleketindesiniz” ifadesini kullandığı yönündeki iddiaların üzüntü ve hassasiyet oluşturduğu belirtildi. Söz konusu ifadenin merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu hedef aldığı öne sürülürken, konunun henüz açıklığa kavuşmadığı vurgulandı.

Sivas’tan hain çıkmaz!

Sivas’ın farklı inançların, düşüncelerin ve kültürel değerlerin yüzyıllardır bir arada yaşadığı, hoşgörüsü ve vatanseverliğiyle tanınan bir şehir olduğu ifade edildi. Sivas’ı, Sivaslıları ve şehrin yetiştirdiği ortak değerleri hedef alan ayrıştırıcı söylemlere karşı durmanın ortak sorumluluk olduğu kaydedildi.

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun hatırasına da dikkat çekilen açıklamada, Türk siyasetinde bıraktığı iz ve toplumun farklı kesimlerinde gördüğü saygı hatırlatılarak, kendisine ve memleketine yönelik bu tür yakıştırmaların kabul edilemeyeceği belirtildi.

Açıklamada, iddialara ilişkin tartışmalar sürerken Tolga Eleman’ın Veysel Şahin’e gerçekleştirdiği belirtilen ziyaret de eleştirildi. Açıklamayı yapanlar, Eleman’ın İzmir’deki Sivaslı federasyonlarını, derneklerini ve hemşehrilerini temsil etme yetkisi bulunmadığını savunarak, kişisel ziyaret ve temasların Sivaslılar camiasının ortak tutumu olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti.

Sivaslıların hassasiyetinin kişisel ilişkiler üzerinden göz ardı edilmesine karşı çıkılan açıklamada üç talep dile getirildi:

  1. İddiaların bir an önce açıklığa kavuşturulması.

  2. İddia asılsızsa açık ve güçlü bir yalanlama yapılması; sözlerin kullanıldığının doğrulanması hâlinde Sivaslılardan ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun hatırasına değer veren vatandaşlardan özür dilenmesi.

  3. İzmir’deki Sivaslı kurumlarını ve hemşehrilerini temsil yetkisi bulunmadığı belirtilen kişilerin açıklamalarının, camianın ortak görüşü olarak kabul edilmemesi.

Meseleyi siyasi gerilime veya kutuplaşmaya dönüştürme niyetinde olmadıklarını belirten açıklama sahipleri, ortak değerlere ve memleketlerine yönelik haksız söylemler karşısında birlik ve beraberlik içinde durmayı sürdüreceklerini bildirdi.

Büyük Haber – www.buyukhaber.com – Haberin Tek Adresi


adnan eren şarkıları

gnl reklam tanıtım

gnl reklam tanıtım

gnl reklam

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV