banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Hakim Beykonakları'nda keşif yaptı!

İstanbul Beylikdüzü ilçesi Beykonakları’nda yeşil alan işgalleri ve uygunsuz yapılanmanın kaldırılması için açılan davada keşif yapıldı.

17 Kasım 2015 Salı 18:53
Hakim Beykonakları'nda keşif yaptı!
banner291
Hakim Beykonakları'nda keşif yaptı!

İstanbul Beylikdüzü ilçesi Beykonakları’nda yeşil alan işgalleri ve uygunsuz yapılanmanın kaldırılması için açılan davada keşif yapıldı.

Ekrem İmamoğlu’nun İşgali Tescillendi!

CHP'li Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eski AKP’li Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un sanık sıfatıyla yargılandığı davada hakim keşif yaptı.

CHP'li Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Kamuya açık yeşil alan üzerine otopark, çocuk parkı, basketbol sahası ve uygunsuz olarak otopark girişi inşa edilerek etrafı duvarlar örülerek kendi yaptığı siteye eklemesi kamuya ati 3 bin metrekarelik araziyi, yaptırdığı siteye eklemesini mahkeme heyeti keşifle gözlemledi.

Anayasa ve TCK ya aykırı olarak konan güvenlik Kulübeleri, güvenlik kameraları, yeşil alana örülen duvarlar, tespit edilerek işlem yapıldı.2 bilirkişi ile mahkeme hakimi 2 saat keşif yaptı. Yeşil alan işgali tespit edildi.

3 ŞAHİT YEŞİLALAN İŞGALİNİ DOĞRULADI.
B.Çekmece 12. Asliye Ceza Mahkemesi Esas no: 2014/304 sayılı dosya incelemesi sürerken katılma talebinde bulunan 3 şahit keşif yapan Hakime beyanda bulundular.

Kamuya açık olan bu alanı kullanamadıklarını sitenin tamamı ile özel tasarufunda olduğunu beyan eden şahitler zaten özel güvenlikler bu siteye kimseyi sokmamakta yeşil alan gaspı devam etmektedir dediler.

CHP’li Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili olarak Beykonakları sitesinin 2007 yılından itibaren kamuya ait 3 bin metrekare yüzölçümlü yeşil alan ve parkı işgal etmesine göz yumdukları için görevi kötüye kullanma suçunu işledikleri ve bu gerekçeyle yargılanmaları sürüyor.



Beykonakları kambur olmaya devam ediyor
Beylikdüzü Belediyesi Şubat Ayı 2015 Meclis toplantısında gündeme geldimişti. Ekrem İmamoğlu başkanlığında bir araya gelen mecliste;” Beykonakları sitesinin 3 bin metrekarelik işgali” sürpriz bir şekilde gündeme geldi ve büyük tartışmalara neden olmuştu.

 Beylikdüzü Ak Parti Meclis üyelerinin yazılı şikayeti üzerine; İstanbul Büyükşehir Belediyesi  (İBB) İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Beylikdüzü Belediye Başkanlığı’na hitaben yazmış olduğu ve gereğinin yapılmasının istediği konu, Beylikdüzü kamuoyunun yakından bildiği Beykonakları sitesinin yeşil bandı işgal edip etrafını duvarla çevirmesi olayı idi.

Büyükşehir Belediyesi teknik ekiplerinin yerinde tespit yapıp, söz konusu işgali saptamasından başta Beykonakları sakinleri rahatsız olmuş ve kendilerince bir savunma yaparak mecliste grubu bulunan CHP ve Ak Parti Grup Başkanlığı’na, genel kurulun başlamasına 1 saat kala yazılı müracatta bulunmuşlar.

Müracatta bulunanlar arasında, aynı sitenin sakini olan Ekrem İmamoğlu’nun olmaması,  dikkat çeken en önemli unsurdu. İmamoğlu’nun, bu hareketiyle, kendi kendine “dilekçe” vermekten imtina ettiği anlaşıldı. Zira; İmamoğlu, aynı zamanda CHP’nin Grup Başkanı sıfatını taşıyordu.

Görev, Mülayim’e düştü…

Beykonakları sakinlerinin dilekçesini/ talebini sözlü önerge olarak vermek CHP’nin Grup Başkanvekili Mülayim demirtaş’a düştü. Mülayim Demirtaş, Beykonakları sakinlerinin talebini, diğer sakin olan sitenin müteahhidi Ekrem İmamoğlu’nave meclise iletmiş oldu.

Kanunsuzluğu şikayet etmek suç oldu!!!

Demirtaş’ın meramını anlatırken, kanunsuzluğu, İBB’ye şikayet dilekçesiyle taşıyan meclis üyelerini hedef göstermesi büyük tartışmalara neden oldu.

Şikayetçiler Ak Parti Grup Başkanvekili Mücahit Birinci ile Ak Parti Meclis Üyesi Ebru Habip, Demirtaş’a bu tutumundan dolayı sert tepki gösterdi. Şikayetin 2 kişi tarafından yapıldığını doğrulayan Birinci ile Habip, bu dilekçenin arkasında tüm Ak Parti Grubu var dediler.

İBB’nin müdahalesi rahatsız etti

Ak Parti Meclis Üyeleri, şikayet dilekçesinde; Beylikdüzü İlçesi, Cumhuriyet mahallesi Atatürk Bulvarı 874 parsel önünde bulunan yeşil alanın, Beykonakları adlı site tarafından duvarla çevrilerek otopark ve spor sahası olarak sadece sitenin kullanımına kapatıldığı” belirtilmiş…

19 Ocak 2015 tarihinde İBB’nin teknik personeli de,  874’nolu ilgili parsel önündeki yeşil alanda; bir adet basketbol sahası, bir adet çocuk oyun parkı ve otopark yapıldığı tespit edilerek, bahse konu alana tek bir giriş çıkış yeri sağlanarak site sakinleri dışında kullanıma kapatıldığını tespit etmiş ve Beylikdüzü Belediyesi’ne 26 Ocak tarihinde bir yazı yazarak gereğinin yapılmasını istemiş.

Bundan haberdar olan mağdur pozisyonundaki  Beykonakları sakinleri de, sitelerine “çifte standart” uygulandığını ileri sürerek yetkili makamlara taleplerini iletmişler.

Böylelikle; mağdur edilenler, sorunlarının çözülmesi için mağdur eden Ekrem İmamoğlu’nun himmetine muhtaç hale getirilmiş oldular.

Atatürk Bulvarı’nın İBB’nin yetki alanı içerisinde olması, Ekrem İmamoğlu’nun işini daha da zorlaştıracağını ileri sürenler çoğunlukta…

Kaş yapayım derken göz çıkardı

CHP Grup Başkanvekili Mülayim Demirtaş’ın Danıştay kararından ve işgale göz yuman eski belediye başkanlarından haberi yokmuşçasına vatandaştan gelen dilekçeyi hemen meclis gündemine taşıması, oldukça manidar karşılandı.

Demirtaş;  bu şekilde yapılar varsa, Beylikdüzü’nün tamamında uygulanabilir hale getirilebilmesi için, önergemizin gündeme alınıp görüşülmesini talep ediyoruz” dedi ve konuyu basit bir olaymış gibi site duvarına bağlaması da ayrıca dikkat çekti.

Söz konusu olan kamu malının işgalidir…

Ak Parti Meclis Üyesi Ebru Habip de, konuyla alakalı şu değerlendirmede bulundu:

Burada kamu alanının hukuksuz kullanımı söz konusudur. İşgal vardır. Biz bu yüzden şikayetçi olduk. Şikayet konusu siyasi değil, yeşil alanın hukuksuz olarak işgalidir. Duvar meselesi değildir.

Konunun gündeme alınması oylandı ve her iki grubun oylarıyla kabul edildi. Meclisin 2.oturumunda, yani Perşembe günü, daha sert tartışmaların yaşanması bekleniyor.

“Herkes yaparken ben de yaptım”

 

Beykonakları sitesini inşa eden ve söz konusu yeşil alan üzerinde çeşitli imalatlar yapıp etrafını duvarla çeviren ve projeye fiilen dahil edip villaları pazarlayan İmamoğlu İnşaat’ın ortaklarından bugünün Beylikdüzü Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu, zamanında, “Herkes yaparken ben de yaptım” diyerek bütün etik değerleri yerle bir etmesi ile tanınıyor.

İşgalin hikayesi…

Beykonakları’nın yıllardır gündem oluşturmasının sebebi, kamuya terk edilen 3000 metrekarelik bir alanın işgal edilmesi ve site sakinleri tarafından kullanılması. 2002 yılında yapılan ancak izinleri ancak 2007 yılında alınabilen söz konusu site yeşilbant olarak adlandırılan ve caddeye paralel olarak uzanan kamu alanını işgal etmiş ve bir kısmını konutların bahçe alanına dahil ederken geri kalan kısmını ise otopark olarak konumlandırmıştı. Halkın alana girmemesi içinse 250 metre uzunluğunda bir duvar yapılmıştı. Konut sahiplerine bu alanın daha en baştan kendilerine ait bir alanmış gibi gösterilerek satış yapıldığı site sakinleri tarafından dile getirilirken bu iddia İmamoğlu İnşaat’ın internet sitesinde yer alan Beykonakları vaziyet planında da doğrulanmakta idi.

Danıştay kararı…

Danıştay kararının uygulanmaması nedeniyle sorumlu kişilerin yargılaması halen devam ediyor.

Danıştay  1. Dairesi’nin 5 Haziran 2012’de verdiği karar aynen şöyle idi:

Esas No: 2012/624

Karar No: 2012/977

Karar: Dosyanın incelenmesinden, konutlara verilen yapı kullanma izni ile yeşil alan işgalinin bir ilişkisinin bulunmadığı, yapı kullanma izinlerinin mevzuata uygun olduğu, kamuya ait alanın işgalinin 20.9.2011 tarihi itibariyle son bulduğu, işgal süresi için ecrimisil tahsil edildiği gerekçesiyle yetkili merci tarafından soruşturma izni verilmemiş ise de, dosyadaki belgelerden, 250 metre uzunluğunda taş duvarla çevrili yeşil alanın yalnızca 5-6 metre uzunluğundaki kısmın yıkıldığı, duvarın mevcudiyetini koruması nedeniyle Beykonakları Konutları isimli siteye özgülendirilen yeşil alandan halkın yararlanmasının engellendiği, sitenin güvenlik kulübesinin yeşil alanda muhafaza edildiği, alanın site sakinlerince kapalı otopark girişi ve açık otopark olarak kullanımının devam ettiği, kamuya ait yeşil alanın taş duvarla çevrilerek işgal edilmesinde ve duvarın yıkılmamasında ilgililerin sorumluluklarının bulunduğu anlaşılmıştır.

Bu nedenlerle ilgililere isnat eylemin, haklarında soruşturma yapılmasını gerektirecek nitelikte bulunduğu anlaşıldığından, şikayetçi itirazının kabulüyle İçişleri Bakanın 25.10.2011 tarih ve Mül.Tef.Ku.Bşk.2011/460 sayılı soruşturma izni verilmemesine ilişkin kararın kaldırılmasına, Yusuf Uzun, Vehbi Orakçı, Tahir Sert, M.Zeki Çanakçı, Ali Gençbay, M.Nesim Altınmakas ve Alaattin Selçuk hakkında gereğinin yapılması için dosyanın karar ekli olarak Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığına gönderilmesine oy birliğiyle karar verilmiştir.

Başkan:Osman Alpak, Üye:Ülkü Erbük, Üye:Fethi Aslan, Üye: Galip Tuncay Tutar, Üye: İbrahim Er

“Beykonakları kambur oldu”

31 Aralık 2012 tarihinde “Beykonakları kambur oldu” başlıklı haberimizle kamuoyunu ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin dikkatini çekmeye çalışmıştık. Fakat, CHP Genel Merkezi de her şeye rağmen İmamoğlu’nu aday yaparak gerekli hassasiyeti göstermemişti.

”Müteahhit siyasette çakar”

 Gazetemizin Baş Yazarı Telat Çabuk da, o tarihlerde,  “Müteahhit siyasette çakar” başlıklı bir yazı yazarak İmamoğlu’na son söz olarak şu mesajı vermişti:

 Cumhuriyet’in kurucusu Cumhuriyet Halk Partisi’ni, Atatürk Bulvarı’ndaki Beykonakları kamburundan lütfen kurtarın çok sayın İmamoğlu.. size de bu yakışır!

En zayıf halkasından vurdular…

Ak Parti Meclis Üyeleri’nin, Ekrem İmamoğlu’nun en zayıf halkası olan Beykonakları’nı gündeme taşıması, Beylikdüzü’nün düzünden daha çok suların akacağının işareti olarak gösterilmekte…

Bir diğer manada, Beykonakları, hem Ekrem İmamoğlu’na hem de Cumhuriyet Halk Partisi’ne “kambur” olmaya devam edecek gibi…

CHP'Lİ ADAY İŞGAL ETTİ, AKP'Lİ BAŞKAN GÖZ YUMDU

EKREM İMAMOĞLU YARGILANACAK!




seo, web tasarım, seo yazılım,

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 3 yorum mevcut

    • emel eylül gül 8 yıl önce yorumlandı

      yapmaz başkanımız dedik ama yapmış olsun hep başka partilermi yiyecek birazda bizim başkanımız yesin helal olsun yesin yesin az bile yemiş yeşil alandan ne olur ki daha arazi bulmak lazım...

    • ahmet 8 yıl önce yorumlandı

      nasıl bir iş hakim kalkmış keşif yapmış desenize sağımız solumuz heryer işgal kaçak yolsuzluk değil mi bu bize şirinlik yaparlar bu başkanlar birde yazıklar olsun hakkımızı yiğenlere.

    • dilber gun 8 yıl önce yorumlandı

      vay be başkana bak başkana bunlara belediyeleri emanet ediyoruz yazık çok yazık...

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV